PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Angel Eyes ve Mercekli Far !!!

ekorkut
17/05/2008, 16:06
Herkesin beklediği bir olay olduğu için hemen burada GENEL forumda paylaşmak istedim. Bugün showroom da görünce hemen fotosunu çektim. Mekan Kartaş / Ankara. Satış fiyatı 400 YTL yazılmış. Genel itibariyle iş görecek gibi dursa da, bence bizim farlar kadar şeffaf ve kaliteli durmuyor.

https://img507.imageshack.us/img507/5898/dsc00020sj3.jpg

https://img513.imageshack.us/img513/9790/dsc00019af9.jpg

https://img513.imageshack.us/img513/4346/dsc00018bu8.jpg

KaMiKaZe
17/05/2008, 17:29
süper haber desem tam yeri olucak heralde :d

jagar
17/05/2008, 17:36
ohhhh beeeeeee sonunda yav çok güzel haber bu :D teşekkürler paylaşım için bide bu söylediğiniz fiyat çiftinin fiyatımı onuda bi yazarsanız :)

KaMiKaZe
17/05/2008, 17:44
çiftidir abi yaw 800 milyona yavaş yani :d

jagar
17/05/2008, 17:45
ne biliyim belli olmaz yav :D sevinmeyim hemen emin olmak için sordum :D

KaMiKaZe
17/05/2008, 17:51
biraz işim var arıyacam yoksa.
iş bittiğinde belki geçip bakarım maltepedeki bayiye.

ranet3000
17/05/2008, 18:00
bunu aracın üstünde 400 e veriolar birazdaha pazarlık payı olur sanırım bende gördüm ancak dediği gibi emre arkadaşımızın çok iç açıcı değil...

style07
17/05/2008, 18:22
arkadaslar bunun siyah tabanıda varmı acaba ben siyah tercih ederim

tolgaank88
17/05/2008, 18:39
arkadaslar bunun siyah tabanıda varmı acaba ben siyah tercih ederim

aynen ya,bunun içi siyah olanı yok mudur??

Auto engineeR
17/05/2008, 19:39
abi harika walla en sonnda gördük fiyat da güzel :D bunu düşünmem çünkü kromu kalitesiz gözüküyor. ama siyahı warsa harika olur.

buarada far yerine tam oturmamış ya da kısa kalmş gibi. tampondan geride duruyor, yanlış mı gördüm?

ekleme : kısalar dış tarafta uzunların iç tarafta olması gerekmiyor mu?tersi yapılmış çünkü mercek iç tarafta?

ERC
17/05/2008, 20:17
bende cok beyenmedim arkadaslar alperin dedigi gibi far tam oturmamıs galiba ayrıca bence o kadar kalitelide gorunmuyor...

ABNEW
17/05/2008, 23:06
Şekil olarak bence güzel ama fotodan çok kaliteli gibi durmuyor.Tabi gidip canlı görmek lazım...

KaMiKaZe
18/05/2008, 00:21
İlk önce maltepeyi aradım maltepeye daha gelmemiş. Balgattaki şubemizden sorabilirsiniz dedi orayı aradım ordaki arkadaşta çıkmış tam bilgi alamadık.

kalite olayına gelince arkadaşlar bu ürün büyük bir ihtimalle çoğu aksesuarın yapıldığı gibi çin taiwan oralardan bir yerlerden geliyor tabiki orjinal far kadar kaliteli olmıyacak zaten orjinal far kalitesinde mercekli far yapsalarki yapıyorlar (gp ss lerde mercekli far olucak) fiyatı heralde çifti 1 milyar civarı olurdu.

bu arada bende alpere katılıyorum ama sonuçta ona göre ayarlama yapılmıştır. merceğin içerde olması farın anormal yapısından dolayı olmuş olabilir :D

bu arada aklıma gelen birkaç soruyuda önce size soruyum sonra yarın telefonda sorucam :D

1- ellerinde h4 uzun kısa xenon olan arkadaşların ampüller boşa gitti anladığım kadarı ile.
2- far yükseklik ayarı düşünülmüşmüdür acaba ??
3- bu ürünü alırsak hangi far ampüllerini kullanmaya başlıyacaz ?
4- ürünün bağlantı kısmı nasıl orjinal bağlantı soketlerini kesip biçmeden cuk olucakmı malum ampül 1 di 2 oldu
5- arıza lambası beni izle falan fişman ne olucak acaba ?

Ah-MeT
18/05/2008, 00:35
benim siyah tabanlı olanlar gelıyor haziran 20 de hehe :)
bunlar ne boyle :D

Punto_Can
18/05/2008, 00:40
nasıl yani ahmet? nerden geliyor?

Ah-MeT
18/05/2008, 00:43
nasıl yani ahmet? nerden geliyor?
https://forum.grandepuntotr.com/gorsel-modifikasyon/6509-mercekli-far-isteyenler-buyrun-siparis-verme-zamani.html burdan gelıyor:) sevgilikuzenim getiriyor arka siyah tabanlı stoplarla beraber:)

ekorkut
18/05/2008, 01:34
Valla arkadaşlar, zaten çok iç açıcı da değil kalitesi peşinen söyleyeyim. Üzerinde çin işi tayvan işi bir marka var yazılı. Sorduğum zaman Kore malı dedi ama bilemem. Çin de olabilir. Fiyatı elbette ki çifti 400 YTL olması lazım. Bana sorarsan takar mısın diye işim olmaz. Benim için ya orjinal mercekli olacak ya da Hella falan olacak takabilmem için. Adamların eline birkaç çift gelmiş ve sadece bu kalmış. Alan almış yani. Buna karar verenler için bu araçtan sökecekler. Yani siyah zemin falan da yok. Bunları sattıklarına göre siyah zemin opsiyonu eğer mevcut ise aldıkları yerden siyah zeminli sipariş ederler sanırım müşteri için. Kartaş' ın aksesuar dükkanındaki çocuk bakıyor bu işe. Telefonla ona ulaşmanız lazım. Ampul olarak yine H4 takacaksınız. Xenon veya halojen H4.
Herkese selam ve saygılar...

Auto engineeR
18/05/2008, 01:53
abi nası yaw uzun ayrı kısa ayrı orda??

gp_tuning
18/05/2008, 02:40
benım farla da haftaya gelmesı lazım yanı 10 gundur beklıyorum ama bı hafta daha beklemem lazım mıs sole en sıyah tabanndan:D
bu arada bnım bıldıgım bunlar h7 ıstıyor ama emın oldugum bılgıden suphe etmeye baslıyorum artık...

ekorkut
18/05/2008, 11:09
abi nası yaw uzun ayrı kısa ayrı orda??

Ayrı değil Alper. Mercekli olan taraf far. Diğer oval bölüme dipsiz ampul takılıyor.

KaMiKaZe
18/05/2008, 11:31
ewet aslında dikkatle bakınca anlaşılıyor oval kısma güçlü bir ampül koyulsa bile etrafında ışığı yansıtacak alan yetersiz kalır demekki tek ampül kullanılmış zaten diğer türlüsü yukarda yazdığım bir sürü soru ve sorunu birlikte getirirdi. çin taiwan falan diyorsan junyan markadır taiwan malı:D

benim siyah tabanlı olanlar gelıyor haziran 20 de hehe :)
bunlar ne boyle :D

ahmet bence çok sevinme kardeş :D seninkide bunun karartılmışı olucak mercek falan kalitesizse odaklama düzgün değilse aynı kalite sıkıntı sendede yaşanıcak :D hoş gerçi ben arkadaşlar kadar karamsar değilim zaten adı üzerinde aksesuar çok birşey beklememek gerek 400 ytl ye.

Sonuçta fiyatta uygun diğer uygulamaları düşünürsen 100 ytl civarı hella bixenon mercek yeni far alman gerekir yada aracı 1 hafta yatıracaksın :D yeni farda 600-700 civarı sanırım 200 - 250 de işçilik buyrun size 1 milyar :D

Ah-MeT
18/05/2008, 13:20
ahmet bence çok sevinme kardeş :D seninkide bunun karartılmışı olucak mercek falan kalitesizse odaklama düzgün değilse aynı kalite sıkıntı sendede yaşanıcak :D hoş gerçi ben arkadaşlar kadar karamsar değilim zaten adı üzerinde aksesuar çok birşey beklememek gerek 400 ytl ye.

Sonuçta fiyatta uygun diğer uygulamaları düşünürsen 100 ytl civarı hella bixenon mercek yeni far alman gerekir yada aracı 1 hafta yatıracaksın :D yeni farda 600-700 civarı sanırım 200 - 250 de işçilik buyrun size 1 milyar :D

sen simdi gidip 600-700 ytl ye gidip farmı alcan git 200 ytl ye çıkma far al onlara uygulama yap biraz mantıklı ol insan :) benım orginal farlar evde duruyor. aldım 200 ytl ye çıkma far açtım içini siyaha boyadım angel eye yerleştirdim siyah mastikle bi güzel kapattım taktım aracıma ne buharlanıyor ne baska bişi oluyor:)
sen ver bana 1 milyar ben yapıverim sana :P eheheh

CaGRi
18/05/2008, 14:24
Ampul olarak yine H4 takacaksınız. Xenon veya halojen H4.

abi dediğin gibiyse çok süppper yaa:)
siyah tabanlı beklioruuss ısrarlaaaa.:)

KaMiKaZe
18/05/2008, 15:57
sen simdi gidip 600-700 ytl ye gidip farmı alcan git 200 ytl ye çıkma far al onlara uygulama yap biraz mantıklı ol insan :) benım orginal farlar evde duruyor. aldım 200 ytl ye çıkma far açtım içini siyaha boyadım angel eye yerleştirdim siyah mastikle bi güzel kapattım taktım aracıma ne buharlanıyor ne baska bişi oluyor:)
sen ver bana 1 milyar ben yapıverim sana :P eheheh

ahmet nerde bu 200 ytl ye satılan çıkma farlar sen bul bana bir tane 200 e ben sana 250 vericem :D herkez biliyorki hurdacılar çıkmacılar anasının gözü

chn73
18/05/2008, 18:13
çok uyduruk bir şeye benziyor.arabamın hayati önemi olan bir parçasını böyle kalitesiz bie şey ile değiştiremem.yeni astralarınkine benzer bir far olursa neden olmasın.

vtec-alp
19/05/2008, 00:31
siyah taban olmadıktan sonra almanın hiç bir anlamı yok bu farların çogu uzak doğu üretimdir sonar,eagle eyes gibi ama çok kötü değil ben daha önce honda da kullandım fena değildi fakat motor filan yıkatırken dikkat edilmeli buğu yapma ihtimali var bence en fazla 350 400 tl arası olması gerekir

KaMiKaZe
19/05/2008, 00:35
herkez siyah tabanlı istiyor anlaşılan arkadaşlar yarın siyah tabanlı için konuşmaya gidebilirim varmı gerçekten sipariş vermeyi düşünen ?

vtec-alp
19/05/2008, 00:35
hondadaki farlar

Punto_Can
19/05/2008, 01:48
herkez siyah tabanlı istiyor anlaşılan arkadaşlar yarın siyah tabanlı için konuşmaya gidebilirim varmı gerçekten sipariş vermeyi düşünen ?

orhan siyah tabanlılar için fiyat yine 350 - 400 YTL aralığında olursa kesinlikle hemen siparişimi veririm ;)

CaGRi
19/05/2008, 02:32

eğer H4 kullanılıyorsa ben aldım gitti:)

KaMiKaZe
19/05/2008, 11:13
h4 ten eminiz canım tek farsa h4 tür diğer türlüsünü zaten beceremezler :D

Auto engineeR
19/05/2008, 11:43
arkadaşlar sabah arabayı kartaşa götürdüm. showroomda farı inceledim. bu kadar kötü işçilik görmedim! farın camında yer yer matlıklar we çizikler war! kromun her yerde yüzeyi yamuk yumuk hiç hoş değil. ayrıca farın birinin içinde o krom far yatağında siyah ip şeklinde boya gibi bişiler gördüm. işçilik sıfır. inşallah siyahı böle olmaz.

ben bu farı bu halde hayatta alıp arabama takmam

Ah-MeT
19/05/2008, 12:52
arkadaşlar sabah arabayı kartaşa götürdüm. showroomda farı inceledim. bu kadar kötü işçilik görmedim! farın camında yer yer matlıklar we çizikler war! kromun her yerde yüzeyi yamuk yumuk hiç hoş değil. ayrıca farın birinin içinde o krom far yatağında siyah ip şeklinde boya gibi bişiler gördüm. işçilik sıfır. inşallah siyahı böle olmaz.

ben bu farı bu halde hayatta alıp arabama takmam
resimde bile hoş durmuyor dandik duruyor, siyah tabanlısını sordunmu alper? gelecekmiş mi?

CaGRi
19/05/2008, 12:58
h4 ten eminiz canım tek farsa h4 tür diğer türlüsünü zaten beceremezler :D

nası yani tek far?:S mercekli kısma h4 i monte ediyoruzz, diğer taraf sadece göstermelik mi:S

Ah-MeT
19/05/2008, 13:23
nası yani tek far?:S mercekli kısma h4 i monte ediyoruzz, diğer taraf sadece göstermelik mi:S
eger h4 se ampulu diger tarafı sotermelikse hiç almaya gerek yok 100 ytl ye erseler ciftini yine almam:)
h7 olması lazım

KaMiKaZe
19/05/2008, 13:48
hayır arkadaşlar mercekli kısım h4 bixenon diğer tarafsa dipsiz park ampülünü taktığımız kısım.

bu arada kartaş ile görüştüm aksesuar kısımında arkadaş 1.5 ay sonra siyah tabanlıların ellerinde olacağını söyledi. Ben ayırtmaya gerek varmı diye sordum ellerinde yüklü bir miktar olacağını ayırtmaya gerek olmadığını belirtti.

CaGRi
19/05/2008, 14:22
hayır arkadaşlar mercekli kısım h4 bixenon diğer tarafsa dipsiz park ampülünü taktığımız kısım.

bu arada kartaş ile görüştüm aksesuar kısımında arkadaş 1.5 ay sonra siyah tabanlıların ellerinde olacağını söyledi. Ben ayırtmaya gerek varmı diye sordum ellerinde yüklü bir miktar olacağını ayırtmaya gerek olmadığını belirtti.

orhan büyüksün:D gene beklemeye başlıorus desene:)

Ah-MeT
19/05/2008, 14:29

orhan şimdi diyuorsun mercekli kısımda hem uzun hem kısamı olucak?
enteresan normalde h7 h1 olması lazım merceklı kısım kısa diger çanak ise uzun oluyor senin dedigin gibi mercekli kısım hem uzun hem kısa diyorsun eminmisin:)

Auto engineeR
19/05/2008, 15:45
resimde bile hoş durmuyor dandik duruyor, siyah tabanlısını sordunmu alper? gelecekmiş mi?

abi onu soracaktım aksesuarla ilgili kişi orada yoktu sabah. birazdan arabayı almaya gitcem tekrar sormayı denicem :)

ABNEW
19/05/2008, 16:30
Arkadaşlar mercekli olan kısa diğeri uzunlardır, park ayrı...

femoli
19/05/2008, 17:01
Arkadaşlar şu anda ellerinde sadece iki tane var hata varmı diye gelmiş ikiside chrome tabanlı,farlar yaklaşık 1,5 -2 ay sonra gelecekmiş kullandığı ampuller h7 ikiside uzun ayrı kısa ayrı iki adet dipsiz ampul parklara takılıyor..

KaMiKaZe
19/05/2008, 20:26
ortada bir yanlış anlaşılma var o zaman sabah görüştüğümde. bixenon olduğunu sölemişti bana aksesuarcı arkadaş acaba aynı kişiylemi görüşüyoruzda size ayrı bana ayrı konuşuyor yoksa farklı kişilerlemi görüşüyoruz.

Auto engineeR
19/05/2008, 20:48
arkadaşlar gözümle gördüm bu akşam gittiğimde farları yaktım. mercekli kısımlarda kısalar yanıyor. mercekli olmayan kısımda uzunlar. yalnız işin ilginci h4 olmamasına rağmen uzunları yaktığınızda kısalar sönüyor. selektör yaptığınızda ise kısalar açıksa her ikisi de yanıyor. parklara angel lar bağlı we farların en üstündeki iki ufak delikte de park lambaları war yanıyorlar. angellerin aydınlatması yetersiz we pek düzgün dağılmış değil. mercek yapısı güzel duruyordu ama.
merceklerin üzerinde tozlar olduğunu gördüm farları yaktığımda !!

aksesuardaki arkadaş bu farın işçiliğinin kötü olduğunu ,yalnız önce sattıklarının daha iyi olduğunu söyledi.

mehmet abinin de dediği gibi siyah zeminliler 2 ay içinde gelecekmiş ( tüm türkiyeye o zaman girecek bu farlar)

Ah-MeT
20/05/2008, 01:05
h4 degildir arkadaslar h4 demek 1 ampulde hem kısa hem uzun yanması demek, ee bunda iki kısım var mercekli ve merceksiz kısım yani iki ampul olucak buda h7 h1 olur merceklı olan kısım kısa normal olan kısım uzunyanar bu farlarda uzunlarda performans beklemeyiniz cunku canak kısmı kucuk oldugu için ışık pek dagılmaz... sonucta tuning far orginal far kadar kaliteli olmaz...
orhan soyleyene bakma sen aç kaputu farlara bak ampuleri incle adam sana bunlar far degil marş motoru dese inancan haa:)

KaMiKaZe
20/05/2008, 01:22
ahmet be vakit yok 5 dakka baktım kaçtım. hafta içi tekrar gidip bakıcam ama alper noktayı koymuş olaya fakat ben hala merak ediyorum tek farı nasıl 2 ye böldüler bizim soketler bağlantı kabloları sürekli yanmaya meyilli arıza lambasını nasıl aştılar :D

Ah-MeT
20/05/2008, 21:16
ahmet be vakit yok 5 dakka baktım kaçtım. hafta içi tekrar gidip bakıcam ama alper noktayı koymuş olaya fakat ben hala merak ediyorum tek farı nasıl 2 ye böldüler bizim soketler bağlantı kabloları sürekli yanmaya meyilli arıza lambasını nasıl aştılar :D
offf orhan offf msn de hatırlar ben anlatim sana burada mesaj kalabalıgı yapmıyalım ok. flood dan uzaklaştırma alıcaz haa:)

trocky
22/05/2008, 01:22
bence de güzel durmuyor

Punto_Can
22/05/2008, 02:31
siyah siyah siyah :) arkadaşlar ayrıca h7 xenon ların fiyatı ortalama nedir? Bizim h4 lerle çok fazla farkları var mıdır?

KaMiKaZe
22/05/2008, 12:53
h4 uzun kısa ile arasında eğer mtec alıcaksan 30-40$ civarı bir fiyat oynuyor.
örn : yeni d1 serisi mtec h4 uzun kısa xenon 400$
d1 serisi mtec h7 xenon 360$-370$

Ah-MeT
23/05/2008, 01:12
mtec e hiç gerek yok! bizim araçlarda cogu xenon kitlerinde arıza ısıgı yakmıyor onun icin 300-400 dolar veripte xenon alınmaz bu devirde:) mtech bazı arabalarda arıza ışıgı yaktıgı için kullanılıyor... birde mtech in ozel kitleri var BMW ler e felan takılıyor özel kit adı veriliyor odaha pahalı...

KaMiKaZe
23/05/2008, 09:51
ahmet ben mtec alıcam şu yüzden; diğer markaların hepsinin sadece isimleri farklı malzemenin kalitesi satıcının ağzında hepsi aynı aliminyum çantadan çıkıyor. En azından 400$ versen bile ne kalitede bir ürün aldığımı ve ne kadar performans alacağımı bilmiş olurum. Bunun yanında olaya sadece arıza ışığı olarak bakmamak lazım söz konusu aracın elektrik ve elektronik aksamı olunca bence ya en iyisi olmalı yada olmamalı :D

mustafaf
23/05/2008, 13:40
buna oranla orjınallerı daha guzel duruyor.zaman ıcerısınde daha guzellerı gelecektır.bence acele etmemek lazım...

KaMiKaZe
23/05/2008, 20:41
hepimiz görünümü ile ilgileniyoruz ama işin birde diğer boyutu var odaklama yükseklik ayarı far tip değişiminden dolayı yaşanabilecek sıkıntılar.

utkucay
24/05/2008, 00:46
bence orijinal farları çok daha güzel