Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : GrandePuntoTR Yönetiminden Önemli Duyuru

İbrahimKC
11/05/2008, 23:55
Son günlerde yaşanan can sıkıcı olaylar üzerine yönetim olarak sessiz kalmayı seçmiştik. Sanal alemde herkesin istediği yeri tercih etmekte hür olduğuna inanıyoruz.

Ama bazı kişiler ortalığın boş olduğunu düşünüyor olsa gerek, işin suyunu çıkarmaya başladılar. Bu yüzden bir açıklama yapma zorunluğumuz oluşmuştur.

Önemli Duyuru(Okumak için tıklayınız.) (https://forum.grandepuntotr.com/yonetimden-duyurular/7801-onemli-duyuru.html)

erdiyilmaz
12/05/2008, 00:03
ibrahim abi, bizLer sonuna kadar buradayız. bu yoLa hep beraber başkoyduk,

bunca emeğimizden kendine pay çıkartmak isteyen, bazı kişiler yüzünden GrandePuntoTR ismine kimsenin Leke sürmesine izin vermem. GrandePuntoTR'nin seviyesi küLtürü her zaman beLLidir. bu sosyaL yapının bozuLmasını amaçLayan kişiLere karşı her zaman dimdik ayaktayız.

plastro
12/05/2008, 02:55
Bende GrandePuntoTR ailesinin bir üyesi olarak bu kötü niyetli kişileri kınıyorum, Yönetimdeki arkadaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum her zaman yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum.

Genius
12/05/2008, 11:38
Bana kimse mesaj atmadı ancak başka oluşumlar varsa orada da neler var diye bakmak isterim. Herkesten birşeyler öğrenileceğini düşünüyorum. Kendisini bilen insanlar zaten başka amaçlara alet olduğunu farkedemiyorsa burada durmasada olur. Atalarımız ne der, iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına. Yönetim ekibinde emek veren arkadaşlarda forumun akibeti için elbette tedbirler alacaklardır ama bu tedbirlerin yanında olumlu hava yaratacak yeni hareketleride hayata geçirmelidirler. Sadece üye silmek, uyarı mesajları yazmakla bu işler bitmiyor malesef. Bu zamana kadar buraya gelirken bunlar göz önüne alındı, bundan sonrada alınır diye ümit ediyorum. Benim nacizane tavsiyem buluşmalara katılan üyelere merhaba demeyi bile zul gören bazı arkadaşların sayesinde bende forumdan soğumuş bulunuyorum. Sebep ne başkasının maili yada mesajı. Bundan dolayı forumu sadece bilgi paylaşımı anlamında kullanmayı tercih etmeye karar verdim.

kadoku
12/05/2008, 13:24
Arkadaşlar herkes dilediği yeri seçmekte özgürdür üyeliğini sildirmek isteyen üyelerde yönetime özelden mesajını atar gitmek istersede gider buraya mesajlar atarak polemik yaratmanın alemi yok, kimse bu forumun üzerinde değildir, ayrıca yönetimden ricam bu konu forumun huzur ortamını bozmak isteyen zihniyetin tamda amaçladığı üzere tartışmaya açık bir konu gerekli açıklama zaten Duyurular bölümünde yapılmış lütfen gereksiz tartışmalar yaşanmadan gerekirse bu konuyu silin yada kilitleyin.

OzzY
12/05/2008, 13:31
Kadir bey, üyelik silinmesi ile ilgili düşünceniz için teşekkürler. Ayrıca üyelik silmenin yönetim insiyatie olduğu forum kurallarında açıkça belirtilmiştir.

Duyuru ile ilgili herkesin görüşünü belirtme hakkı olduğunu düşündüğümüzden bu başlığı-şimdilik- kilitleme veya silme gereği görmüyorum.

Alp
12/05/2008, 13:34
Sevgili forumdaş arkadaşlarım,
Bu site içerisinde başladık geliştik ve büyüyoruz, büyüyoruz diyorum çünkü gelişim süreklilik arzeden bir durum ancak bende yukarıdaki arkadaşlarımın yazmış olduğu iyi niyetli eleştirelere katılıyorum Forumu takip edebildiğim kadarıyla birçok yaralı bilgi, paylaşım ve buluşmaya rağmen bizleri daha ileriye götürmesi muhtemel eleştiri uyarı v.b girişimler maalesef yöneticiler tarafından büyük bir hızla diğer üyelerin okumasına bile fırsat verilmeden apar topar silinmekte ve sanki ceza verirmiş gibi hiçbir açıklama yapılmasına izin verilmeksizin üyelikten çıkarılmaktadır.(Burada polemik olmaması açısından isim ve konu hakkında bilgi vermiyorum.)
Tabii bu durumun biz üyelerin dikkatinden kaçmadığı ve grup içerisinde sıkıntıya yol açtığı hepimiz tarafından aşikardır, Günümüz şartlarında üyelerin sadece bir siteye körü körüne bağlı kalması diğer forumları buradan ayrımcılık yapmakla ikilik çıkarmakla üye çalmakla şuçlaması ne akılla ne mantıkla izah edileblir değildir.
Kendimde Grandepunto ile ilgili tüm forumlara üyeyim ve aktifim bunuda açık yüreklilikle söylüyorum. Ancak burası hariç diğer hiçbir siteden bu şekilde tehditvari bir yaklaşım görmedim göreceğimide zannetmiyorum. Yazdıklarımdan dolayı üyeliğim düşecek ise varsın düşşün
Açıkçası uzun zamandır yazmak istediklerimi kısaca olsada özetlemeye çalıştım.
Umarım yazdıklarım forumumuzu daha ileri taşımak amacıyla eleştiriye açık yapıcı ve paylaşımcı bir birliktelik için dikkate alınır,
Saygılarımla...

erdiyilmaz
12/05/2008, 14:01
üyeLik siLimLeri hiçbir zaman sorgusuz suaLsiz yapıLmaz. üye kendisi bir şekiLde irtibat kurar, ben siLinmek istiyorum vs. tarzında, sonra da gereken yapıLır.

şimdiye kadar hiçkimse sorgusuz suaLsiz üyeLikten çıkarıLmadı. forum kuraLLarına aykırı davranan herkes hakkında, yetkisine, yaşına, bilgisine, attıgı mesaj sayısına bakıLmaksızın,
tüm üyeLere eşit davranmak adına gereken neyse yapıLmıştır, yapıLmaya da devam edecektir.

siLinmek isteyen üyemiz varsa da, bize özeLden vs uLaşsın, buraLarda siLinmek istiyorum diye yaygara kopartmanın bir manası yok.

kadoku
12/05/2008, 14:06
Tabiki bilgi ve paylaşım olmalı sorunlar varsa eğer konuşarak çözülmeli ancak böyle en ufak bir sorunda forumu terkedip gitmeyi açıkçası yadırgıyorum biraz şahsım adına benimde Grande Punto ile ilgil başka forumlardada üyeliklerim var banada şu ana kadar özel msj filan gelmedi fakat eğer özel msj yoluyla böyle bir takım msj.lar atılıyorsa bu yanlızca bu forumun değil internet alemindeki bütün forumların üyelerini korumak adına genel bir kuraldır.

Ayrıca böyle ayrı forumlar kurulup dağılmanın hiç birimize faydası olmaz hep birlikte hareket varken böyle bölünmeler olması çok üzücü, düşünüyorumda böyle bölünmeler olmasa buluşmalarda en az 100 araçlık konvoylar oluştururduk ve şuna eminimki böyle büyük bir topluluk hem basının hemde Fiatın dikkatini çok çekerdi şanımız Dünyaya bile yayılırdı ama biz genel olarak yapımız gereği birlik değil hep bölünmeyi seçiyoruz :( Sonuçta hepimizi birleştiren Grande Pundo Sevdası değilmi?

femoli
12/05/2008, 14:33
yıkmak kolay yapmak zordur bu ilke ile yola çıkarak elbette her üyenin bir başka bir gruba katılma üye olma vs hakları vardır kimse bu hakkı elinden alamaz ,Yoktur böyle birşey ..

Bu siteninde bir sahibi yoktur bizler sadece bazı kuralların yerine getirilmesini amaç edinmiş birer görevleyiz ,Ama bazı sorunlarla baş etmemiz için bizimde bir şeyler yapmamız gerekiyor bu da her ne kadar yanlış olarak tabir edilsede böyle olmak zorunda .Burada amaç sizin herhangi bir sorun yaşamadan rahatca forum bilgilerinden yararlanmanız vede bir arkadaşlaık ortamı yaratmanız...

Birde bunun altını çizerek söylüyorum buradan ayrılan vede halen görüştüğüm birdolu arkadşım var hepsini ayrı ayrı yeri var ..

Ama bir forumdan ayrılmak için o foruma ben istifamı istiyorum yada gideceğim üyeliğimi silin gibi yazıları saçma vede yanlış buluyorum eğer girmek istemiyorsan girmezsin üç ay girmezsin daha sonra geldiğinde kimse sana neden geldin yada gelme demez sonuçte bilgi platforumu istediğin bilgiyi alırsın vede çıkarsın msj yazmazsın ...

Üyeliğini sildirmek isteyen arkadaşlar lütfen özelden bizlere bildiriniz ... Ekstra bir topic açmanın manası yok :)

Eğer bizlerden memnun olmadığınız yönlerimiz var ise bunlarıda bildirin düzeltmeye çalışalım bizler şefaf bir site istiyoruz her türlü sorununuzu bildirin ama lütfen site hakkında gerginlik yaratıcı msj ları extra topic açıp yaygara koparmak için siteyi karıştırmak amaçlı kullanmayın bu tip amaçla kullanan kişileride sorgusuz sualsiz silme yetkimiz vardır bunu kullanmaktanda geri kalamayız ..

Bu yazdığım msjlara lütfen kimse alınmasın herkesle dost herkesle arkadaşım ama sorumluluğun getirmiş olduğu bazı kurallar bunu gereektiriyor..

Saygılarımla

femoli
süper moderatör

HKNZHR
12/05/2008, 15:03
Bende bişiler yazim.. öncelikle konu benim arabam olunca her siteye girip üye oluyorum... kimsede oraya üyesin buraya degilsin falan filan diyemez tabi.. benimde onlinegame adı altında yaklasık 3000 üyenin kayıtlı oldugu bi site var bu işlerden yeterince anlıyorum... bazı yöneticilerin sergilemiş oldugu tavır ve katı kurallar hoş olmamaktadır... burda sizlere ornek vermicem cunku bunlar benim sorunum degil... bazı şeylerin bana cok sacma geldigini söyleyebilirim.. Ser kürsü diye bi bölüm acılıyor.. adam futbol konusuyor diye ceza alıyor... ne bilim mesela hangi yönetici arkadasın fikri bilmiyorum ama neymis turkcenin dogru kullanılması.. die bisi vardi aksi taktirde ceza.. 4000 kişi var diyorsunuz sitede bukadar adamın icinde bu işlerden anlayan tek siz degilsiniz... o yuzden uyelere bakış acınızı degiştirmeniz lazım... kimse kimseye muhtac degil... biraz daha dikkat pls

şekerlioğlu
12/05/2008, 15:06
yabancı bir ülkede,büyük bir kavga sonunun'da 30 kişiyi karakola alırlar.bunların 20 tanesi türktür.başka bir millete mensup diğer 10 kişiden çok kötü dayak yemişlerdir.karakolda,yetkili sorar,kardeşim siz 20 kişisiniz nasıl bu 10 kişiden böyle dayak yediniz der.türklerden biri açıklar.efendim biz,tek tek 20 kişiydik,onlar birlikte 10 kişiydi.
aslında burada olanlar,sadece bu foruma özgü değil.bu ülkenin kuruluşundan beri,bir hastaık gibi içimize nüfus etmiş.iki elin nesi var,birlikten kuvvet doğar sözlerini söyleyip,tam bunun aksine birbirinin gözünü oymak için fırsat kollıyan ve kendi ufak çıkarları için kafa yorup bundan nemalanmayı fırsat kollıyan ve bunu siyasetten ve sosyal yaşamının her alanında uygalıyıp sonrada biz adam olmayız diyen kafalar,cumhuriyetin ilk yılları hariç.bu ülkenin seksen yılda neden bir karış ileri gitmediğini hiç sorgulamayıp,o yıllarda yapılanların bugün tek tek peşkes çekilmesine'de kayıtsız kalabiliyor.neticede forumda gelişen bu olaylarında fazlaca bir şaşırtıcı tarafı yok.ve aslında merak ediyorum,maddi bir çıkar kaygısı olmaksızın amacı sadece arabası ile ilgili lonularda bilgi alışverişi yapmak olan veya olması gereken insanlar,şu an içinde olduğumuz bu ortamın nesinden rahatsızlık duyar.eğer sanal bir ortamda oluşan arkadaşlıkların dışında ,başkaca bir ilişki içinde olunması ve bu beklentilerin gurup ve kişisel çıkarlara doğru gitmesi sonuçda her ortamda ve her kurumda parçalanmalara yol açar.şahsen kendi adıma,daha önce düşüncemi dile getirmiş idim.ve bu düşüncem hiçbir zaman değişmiyecek.

erdiyilmaz
12/05/2008, 15:09
Bende bişiler yazim.. öncelikle konu benim arabam olunca her siteye girip üye oluyorum... kimsede oraya üyesin buraya degilsin falan filan diyemez tabi.. benimde onlinegame adı altında yaklasık 3000 üyenin kayıtlı oldugu bi site var bu işlerden yeterince anlıyorum... bazı yöneticilerin sergilemiş oldugu tavır ve katı kurallar hoş olmamaktadır... burda sizlere ornek vermicem cunku bunlar benim sorunum degil... bazı şeylerin bana cok sacma geldigini söyleyebilirim.. Ser kürsü diye bi bölüm acılıyor.. adam futbol konusuyor diye ceza alıyor... ne bilim mesela hangi yönetici arkadasın fikri bilmiyorum ama neymis turkcenin dogru kullanılması.. die bisi vardi aksi taktirde ceza.. 4000 kişi var diyorsunuz sitede bukadar adamın icinde bu işlerden anlayan tek siz degilsiniz... o yuzden uyelere bakış acınızı degiştirmeniz lazım... kimse kimseye muhtac degil... biraz daha dikkat pls

teşekkür ederiz hakan yapıcı eLeştiri ve görüşLerin için,
hep beraber eLimizden geLenin en iyisini yapmaya çaLışıyoruz, sonucunda hepimiz insanız, hataLarımız oLabiLiyor. önemLi oLan iLeride tekrar aynı davranışın sergiLenmemesi.

üyeLere bakış açımız; onLarsız buranın bir hiç oLduğunu biLdigimiz için, herkes bizim için çok kıymetLi. zaten mantıken de bir forumun yönetimi, biriLerini atmak için uğraşmaz, aksine üye toparLamak için ugraşır. ancak üye kendisi siLin diye diretiyorsa da, eLimizden başka birşey geLmez.

teşekkürLer

HKNZHR
12/05/2008, 15:20
ya o kural benim sitemdede gecerli :D biri beni silin diyorsa zaten tutmam... size bi olayımı anlatim... ben hic anlamzdım forum işlerinden.. bir japonun acmıs oldugu forum a girmeye basladım cok komik bir ing ile konusmaya calısıyordum adamlarla.. bi baktım bi kac tane kendini bilmez dalga geciyor benimle... onların inadına kendi forumumu kurdum... yani demek istedigim neyle suclanıyorsunuz.. bunları ogrenin.. benim de kulagıma bişiler geliyor.. tabi soylenenleri burda soylemem dogru olmaz... bilmiyorsanız tabi bunları insanların bi fikrini almanızı öneririm... hadi kolay gelsin diger konulara bakim biraz :D

onur1907
12/05/2008, 15:27
Bana kimse mesaj atmadı ancak başka oluşumlar varsa orada da neler var diye bakmak isterim. Herkesten birşeyler öğrenileceğini düşünüyorum. Kendisini bilen insanlar zaten başka amaçlara alet olduğunu farkedemiyorsa burada durmasada olur. Atalarımız ne der, iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına. Yönetim ekibinde emek veren arkadaşlarda forumun akibeti için elbette tedbirler alacaklardır ama bu tedbirlerin yanında olumlu hava yaratacak yeni hareketleride hayata geçirmelidirler. Sadece üye silmek, uyarı mesajları yazmakla bu işler bitmiyor malesef. Bu zamana kadar buraya gelirken bunlar göz önüne alındı, bundan sonrada alınır diye ümit ediyorum. Benim nacizane tavsiyem buluşmalara katılan üyelere merhaba demeyi bile zul gören bazı arkadaşların sayesinde bende forumdan soğumuş bulunuyorum. Sebep ne başkasının maili yada mesajı. Bundan dolayı forumu sadece bilgi paylaşımı anlamında kullanmayı tercih etmeye karar verdim.

kesinlikle katılıorum..kimse yanlış anlamasın ama bencede bazı seylere dıkkat edılmesı gerekıyo...insanları kaybetmesi kolay ama kazanması zordur..istemeyen ceker gider demekle olmuo lutfen biraz yıkıcı degıl yapıcı olalım...zaten bir yoneticide olması gerekende bu degılmı...umarım soledıklerım yanlıs anlasılmaz..sadece benim fikrim.

saygılarımla

erdiyilmaz
12/05/2008, 15:34
yani demek istedigim neyle suclanıyorsunuz.. bunları ogrenin.. :D

ya sorma, bir üye diyor ki, benim şifremLe girip mesajımı okuyorsunuz vs.
sen de biLiyorsun tüm forumLarda üye şifreLeri, şifreLenmiş şekiLde sakLanıyor. yani şifre şifreLeniyor.

daha ben MD5 oLarak şifreLenmiş bir şifreyi kırabiLen birini görmedim. googLe'da md5 password cracker programLarı var, o üyeye benim tüm yetkileri içeren md5'imi çözsün : ) ben bırakıcam bütün işLeri.

asLında demek istediğim, iftira atmadan önce iki düşünüp, bir yazmaLıyız

HKNZHR
12/05/2008, 15:56
ben daha baska seyler duydum... ama burda sunu da bilmeliyiz uyenin bu konulardan anlamadıgını ve bunu söyleme gerenin ne olacabilecegidir...onu soyleyen kişinin neye dayanarak böyle bişi soyledigide onemlidir...bence bu işlerden anlamayan biri olsam mesajlarımı nasıl okurlar die dusundugumde şifremi gormusler derdim bende.. :D

md5 sifreleri tabi kıran yok öyle bişi yapabiliyorsan gel bir kac bankanın siteyi soyalim zengin olalım sonrada ferraritr die bi sitemi acarsın orasını sen bilin :)

OzzY
12/05/2008, 16:19
Başka duyduklarınında cevabı duyuruda var sanırım :)

microab
12/05/2008, 17:15
yabancı bir ülkede,büyük bir kavga sonunun'da 30 kişiyi karakola alırlar.bunların 20 tanesi türktür.başka bir millete mensup diğer 10 kişiden çok kötü dayak yemişlerdir.karakolda,yetkili sorar,kardeşim siz 20 kişisiniz nasıl bu 10 kişiden böyle dayak yediniz der.türklerden biri açıklar.efendim biz,tek tek 20 kişiydik,onlar birlikte 10 kişiydi.
aslında burada olanlar,sadece bu foruma özgü değil.bu ülkenin kuruluşundan beri,bir hastaık gibi içimize nüfus etmiş.iki elin nesi var,birlikten kuvvet doğar sözlerini söyleyip,tam bunun aksine birbirinin gözünü oymak için fırsat kollıyan ve kendi ufak çıkarları için kafa yorup bundan nemalanmayı fırsat kollıyan ve bunu siyasetten ve sosyal yaşamının her alanında uygalıyıp sonrada biz adam olmayız diyen kafalar,cumhuriyetin ilk yılları hariç.bu ülkenin seksen yılda neden bir karış ileri gitmediğini hiç sorgulamayıp,o yıllarda yapılanların bugün tek tek peşkes çekilmesine'de kayıtsız kalabiliyor.neticede forumda gelişen bu olaylarında fazlaca bir şaşırtıcı tarafı yok.ve aslında merak ediyorum,maddi bir çıkar kaygısı olmaksızın amacı sadece arabası ile ilgili lonularda bilgi alışverişi yapmak olan veya olması gereken insanlar,şu an içinde olduğumuz bu ortamın nesinden rahatsızlık duyar.eğer sanal bir ortamda oluşan arkadaşlıkların dışında ,başkaca bir ilişki içinde olunması ve bu beklentilerin gurup ve kişisel çıkarlara doğru gitmesi sonuçda her ortamda ve her kurumda parçalanmalara yol açar.şahsen kendi adıma,daha önce düşüncemi dile getirmiş idim.ve bu düşüncem hiçbir zaman değişmiyecek.

Namık Abi direk yaşını konuşturmuşsun,tecrübe ve yaşamışlık bu demek oluyor sanırım...

ufukbzk84
12/05/2008, 18:11
açıkçası bende "istemeyen çeker gider" mantığından rahatsızlık duyuyorum yaklaşık 1,5 yıllık bir üye olarak... ama bu forumunda bazı kuralları var ve bu kurallara uyulması gerek... ama bu kurallarında bence daha yapıcı olması gerek ufak tefek şeylere bile ceza alanlar var... örneğin kendi başıma gelmiş bişi bu sürekli büyük harfle yazdığım için uyarı cezası gelmişti üyeliğimin ilk aylarında ve bilmiyodum öyle bişi olduğunu... o zaman açıkçası biraz soğumuştum forumdan... yani işin özü forum yönetiminin bazen yapıcı olmadığını düşünüyorum kestirip atmayla hiç bir şeyin çözülmeyeceği kanaatindeyim.... aslında sadece biraz anlayış ve foruma giren üyelere biraz daha müsamma olayı kriz olmaktan çıkaracaktır "tabi siteyi art niyetli kullananlar dışındakiler için bu sölediklerim"

dejavu
12/05/2008, 19:31
buralara kadar kolay gelmedik. forumun kurucuları hatırlarlar.. ne zorluklarla buralara geldik.. dün olduğu gibi bugünde bu zorluklar karşımıza çıkacak.. zannetmeyin ki yarın olmayacak. yarında olacak.. tek yapmamız gereken yeni gelenlere bu işleri öğretmek. kişi belki daha yeni yeni internet dünyasında ve daha yeni yeni forumlarda.. forum kurallarını ona anlayışlı bir dille kırmadan öğretmek.. bir diğer husus ve en önemlisi ise forumu ve forum potansiyelini yanlış amaçlar ve kişisel çıkarlar için kullananlar. bu kişileri iyice araştırıp foruma ve forum içinde bulunan şahışlara zarar vermeden imha etmek..

BU FORUM HER ZAMAN VAR OLACAKTIR.. BUNA KİMSENİN GÜCÜ YETEMEYECEK.. BİZLER VAR OLDUKÇA..

hepinize teşekkürlerimi sunuyorum...

chn73
12/05/2008, 20:09
punto sahibi olduğum sürece ben buradayım.mevcut yönetime sonuna kadar destek.

Ah-MeT
12/05/2008, 21:01
arkadaslar ben bu insanları kınamakla kalmıyorum, bu insanlara gülüyorum:)

-abi ben bu siteden ayrılıyorum özel mesajlarımı okumuslar şöyle yapmışlar böyle yapmışlar benim planlarım vardı sitedeki parası bol kullanıcılar la başka bi sitede toplanıp başkalarını sırtımızdan geçindirecektik şöyle yapacaktık boyle yapacaktık grandepuntotr sitesini sarsacaktık felanda filanda...

adam gibi durup grandepuntotr ye destek verip forumun keyifini çıkar kim ne der sana,
ben niye rahatsız olmuyorum ozel mesajlarımın okunmasından cunku benim kotu niyetli planlarım yok o yuzden, bende plan kurup yuzune guldugum adamların arkasından cukurunu kazssaydım bende rahatsız olurdum mesajlarımın okunmasından benim gibi dusunen arkadaslarımız çok bu sitede sonuna kadar ayakta tutuyoruz siteyi ve hep ayakta tutacagız , hadi onu geç admin nin kullanıcı adının butun olaylarını kontrol etme hakkı vardır siler,çizer,ekler vs vs .... bundan rahatsız olan varsa tavsiye ederimki hiç bir foruma uye olmayınız:)

butun yöneticilere saygılar sunuyorum iyike boyle bir forum kurdunuz iyike varsınız...
bu bizim sitemiz sonuna kadar burdayız ilk biz vardık hep olacagız...
saygılar.

MethyLen
12/05/2008, 21:13
Bundan çok fazla değil , 3 yada 4 ay sonra forum daha kalabalık olunca ve aktiviteler sayesinde insanlar birbirini daha iyi tanıdıkça. Bu başlığı görenler çok komik bulacaklar.

microab
12/05/2008, 21:21
Ahmet çok güzel özetlemiş olayı,helal olsun...

civcivx
12/05/2008, 22:37
Biz 2005 yılının sonlarında, geniş kapsamlı bir forum olan donanimhaber.com'da toplanmaya başladık. Daha ülkemizde GP bile yoktu. Tartıştık, ettik, bu araba alınır mı, falan da filan. Aramıza yeni katılanlar ilgili sitenin otomobil forumunda GP ile ilgili başlığı bulsunlar diyorum.
Tek bir başlık altında 10.000'in üzerinde mesaj ve 200.000'in üzerinde hit alarak tarihi bir olaya tanıklık ettik.

Sonra GP ülkemize girdi, ilk siparişleri verenler olarak 2006'ın başlarında birbirimizi iyce bulmaya başladık. Duyan geliyordu. Bu arada Fiat antipatisi olan insanlara da yılmadan karşı durmak zorunda kaldık. DH'ta kaç kişi ban yedi, kaç mesajımız silindi hatırlamıyorum bile.

Arabalarımızı bekledik aylarca, neredeyse tek tek biliyorduk kim hangi modeli sipariş verdi diye. Arabası gecikenlere destek oluyorduk, sabret gelecek diye.

Bir gün bir baktık ki, oraya sığamıyoruz. Öylesine büyümüşüz. Tamamen kendi imkanlarımızla sadece bizim arabamıza özel forumumuzu kurduk. Durum birkaç ay gayet iyiydi. Ancak forumun teknik kısmıyla ilgilenen kişi bizim dışımızdan biri olduğu için ortaya maddiyatı koydu ve forumu ansızın kapatıp gitti. Kalakaldık öylece.

Ama yılmadık, yine bir araya geldik. Nihayet yine kendi imkanlarımızla ve bu sefer tamamen bizim içimizden kişilerin yöneteceği bir forum kurma kararı aldık ve kurduk.

Ve işte buradaydık. forumdaki üye sayısı hızla artmaya başladı, çünkü tek amacımız paylaşımdı, sadece paylaşım. Karşılıksız.

Ancak bir süre sonra forumun yönetimide olan bazı kişiler "karşılıksız" hizmeti "aptallık" olarak görmeye başlamış olmalı ki, ticari kazançlar elde etmek amacıyla gizlice kendi forumlarını kurdular ve buradan çekip gittiler. İlk zamanlar pek mutluydular ancak şimdiki halleri pek o kadar da iç açıcı değil. Kurucu üyeleri bile doğru dürüst uğramıyor forumlarına.

Biz yine yolumuza devam ettik. Karşılıksız. Hem de daha kuvvetle. Tek yaptığımız paylaşımdı. İnsanların bundan faydalandığını görmek bize yetiyordu. Şahsen mesai saatlerimden çalarak foruma saatlerce bilgi yazdığım günleri bilirim, halen de devam ediyorum, bıkmadım, bıkmam. Aynı şeyi diğer arkadaşlarım da yapıyor, yapacaklar.
En basitinden, size Maşukiye buluşmasında forum yöneticileri olarak sarf ettiğimiz bir cümleyi aktarmak istiyorum. "Forum giderleri için kasa durumu açık veriyorsa takviye yapalım"

Sonra gün geldi tarih tekerrür etti. Forumun yönetimide görev alması uygun bulunmuş bir takım kişiler, kendilerine duyulan güveni zedeleyerek, gizlice kendi forumlarını kurma girişiminde bulundular. Amaçlarını kim bilir? Kurmakla kalmadılar, buradan üye çekmek için ellerinden geleni yaptılar. Bir süre sonra geçmişte kendileri gibi davranan seleflerinin düştüğü duruma düşeceklerini tahmin etmek pek te güç değil.

Ama biz hala buradayız, burada olacağız. Biz ilk ve tekiz. Bizi biz yapan ise tüm üyelerimizdir. O, şu, bu değil.

Bazılarına saf paylaşım yetersiz geldi, onların tercihidir. Ama biz bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Çünkü başka bildiğimiz birşey yok.

microab
12/05/2008, 23:07
Cem;müthiş özet,kardeşim benim...

Bu arada forumumuzun isim babasıdır kendisi ;)

İbrahimKC
13/05/2008, 00:45
Cem, o kadar güzel yazmışsınki, bunun üstüne yorum yapabilecek bir kişi tanımıyorum...
İnşallah hep birlikte, uzun yıllar burada olacağız, herşeye rağmen...

erdiyilmaz
13/05/2008, 01:35
cem abi donanimhaber.com'dan beri son 2-3 yıLLık geçmişi çok güzeL özetLemişsin.
bizim basit bir yer oLduğumuzu düşünenLere güzeL bir cevap niteLiğinde.

biz bir kendimizi tatmin etmek, hevesimizi gidermek için burada oLsaydık zaten, forumu kurar bi daha uğramazdık. ancak kaç yıLdır buradaki seviyeLi sosyaL ortamı geLiştirip, daha da iyileştirme çabasındayız. 65-70 araçLık yaptığımız 1-2 km uzunLuğundaki grande punto konvoyLarından, 150-200 kişiLik buLuşmaLarımıza kadar herşey haLa hafızaLarda... hiçkimse de maddi çıkar gözetmedi, şu kadar param gitti, şu kadar benzinim gitti diye yaygara kopartmadı, herkes güzeL bir buLuşma oLsun diye canLa başLa mücadeLeLerini verdiLer. herzaman böyLe de devam edeceğiz..

https://img175.imageshack.us/img175/7992/10ef5.jpg

https://img155.imageshack.us/img155/787/img0012es9.jpg

Bu siteye eriÅŸim engellenmiÅŸtir. (https://www.youtube.com/watch?v=V46pQy5_Kio)

femoli
13/05/2008, 10:37
viva gp :):):)

mustafaf
13/05/2008, 11:08
daha fazla yorum yapmaya gerek yok.bu yazılanlardan gorunuyorkı kımse bu forumu bır cıkar ıcın veya bır zorunluluk ıcın degılde sadece arkadaslık, dostluk, samımıyet ortamı kurmak ıcın kullanıyor.dunyada bıtmeye mahkum olan ılıskıler, ıcerısınde cıkar olan ılıskılerdır.ancak tıpkı bızım yaptıgımız gıbı karsılıklı guvene,dostluga ve samımıyete dayanan ılıskıler omurluktur.bende bu forumu hıc kımsenın cıkar amacı gutmeden kullandıgı ıcın kullanıyorum.ılkler hıcbır zaman unutulmaz.ılkler her zaman cok farklıdır.cem abının bahsettıgı sıtenın yapımı ve yonetımınde emegı gecen tum kardeslerıme,arkadaslarıma ve abılerıme sonsuz tesekkur ederım...

kadoku
13/05/2008, 11:10
Cem-Erdi elinize yüreğinize sağlık o kadar güzel özetlemişsinizki, sayenizde zamanda şöyle küçük bir yolculuk yaptım 2006 mayısına, daha yeni sipariş verdiğim ve büyük bir özlemle arabamın gelmesini beklediğim o günlere götürdünüz :) sizlere nacizane bir önerim olucak forumun ana sayfasına yeni katılan her üyenin görebileceği şekilde Tarihçemiz başlığı altında forumumuzun kuruluşundan gelişimine kadar zaman zaman büyük buluşmalarımızdan bir kaç küçük enstanteneler de ekliyerek sabit bir konu açalım ve her yeni katılan üyemiz buralara kolay gelmediğimizi ne zorluklar karşısında buralara geldiğimizi görebilsin, hepinizi yürekten kucaklıyorum..

Genius
13/05/2008, 11:25
Yine herkes aynı hataya düşüyor. burada eleştiri yapıp mesaj yazan kimse gptr'nin küçük bir oluşum yada dağıtılabilir bir forum yada üzerinden çıkar sağlanabilir bir forum olduğunu iddia etmiyor. Edenlerinde işi yok gidiyorlar zaten. Kalan bizlerde işleyişteki aksaklıkları kendi lisanlarımızda eleştiriye döküyoruz. Siz şimdi bunları yazınca, hmmm burası donanımhaberde oluşmuş sonra nerelere gelmiş bilmiyorduk demeyeceğiz heralde. Bende bunları forum fanatizmi olarak görüyorum, daha gerçekçi düşünmeye davet ediyorum. Bizde elbette bu forumun nasıl kurulduğunu nerelerden buralara geldiğini iyi biliyoruz.

femoli
13/05/2008, 11:29
Bu şekilde bir çalışmamız var dünden bu güne bütün buluşmalar organizasyonları hepsini bir araya getirip bir yapışkan topic yapılacak :)

Kimse bunu idda etmedi zaten sadece ne zorluklarla gelindiği anlatıldı elbette bunlar diğer aksaklıların üstünü kapamayacak ama diğer sorunları da unutmuş değiliz her şey çok daha iyi olacak.:)

mustafaf
13/05/2008, 11:32
valla super olur abı

onur1907
13/05/2008, 11:48
birlik olma adına bişeyler yazmıssınız hersey cok guzel ama dışardan bir ınsan gozuyle su yazdıklarınıza bi bakarmısınız...boyle buyuk bir forumda bunların hıc olmamasını ısterdım..unutmayalım ki burası sadece bir forum ve bizim yapmamız gereken sadece forumu zenginleştirmek olması gerekırdı (bulusmalar,yardımlasmalar vs)...inanın kotu niyetle söylemiyorum ama ŞU YAZILANLARI OKUMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM...

saygılarımla

femoli
13/05/2008, 11:56
Aslında haklısınız bu konunun bizim forumumuzda işi yok ama eğerki bu topic açılmasaydı dedikodular anlaşmamazlıklar vede yanlış anlaşılmalar ayyuka çıkacaktı bizde istemezdik böyle bir konu açılmasını ama şiddetle bu noktaya itildik ,herkes içinden ne geliyorsa yazsın içindekileri döksün bizde bilelim kim ne düşünüyor bu konuda, ona göre düzen verelim ve bu konuşmalar artık bitsin....

Bu işler elbette yıldırıcı yıkıcı ama sabretmek lazım elbette ileride bunlara bakıp güleceğiz ,Önemli olan birlik beraberlik :)

ufukbzk84
13/05/2008, 12:20
bence artık bu tartışma çözüm noktasına gelmeli artık olmuşları ölmüşleri ve gitmişleri tartışmayalım... ve çözüm olarak neler yapılmalı bu tarz oluşumlar nasıl engellenmeli ve foruma giren üyelerin hangilerinin artniyetli hangileri amacı forum amaçlarına uygun olarak girdiğini ayıracak özelllikte çözümler üretilmeli, gibi konuların öneriler şeklinde tartışmalı ve yönetime bu amaçla yapılacak düzenlemelerin ne şekilde olması gerektiği söylenmeli ve üyelere açık bi şekilde bu topicde tartışılmasını talep ediyorum... tartışmanın yönelimi bu konuda olursa çok daha faydalı olacaktır kanaatimce ve bu olanların hepimize üyelere ve yönetime çıkarılacak bir ders niteliğinde kavranmalı bence...

ve benim ilk önerim ufak tefek harflerin büyük küçük yazım yalnışlarının veya foruma giren üyelerin tanışma bölümüne kendilerine tanıtmadan bir konu açtığında önce kendinizi tanıtım sona yazın şeklinde bi telkin değilde sorununu çözüp gerekirse o konuda kendisini tanıtması sağlanabilir kimseyi kırmadan üzmeden ve bu forumun biraz daha bölelikte tölerans miktarının artırılması.... şahsen benim ilk olarak aklıma gelen budur bu konuda düzenlemeler yapılabilinir...

Genius
13/05/2008, 13:38
Benim en basitinden gözüme çarpan konu araç tanıtımı konuları. Acaba neden herkes arabasına yeni birşey yaptığında yeni konu açma ihtiyacı hissediyor anlamıyorum. Herkesin tek araç tanıtım konusu olur ve yenilikler yapıldıkça oradan devam edilir. (ses sistemi gibi konular ilgili başlık altında olabilir) Bir süre sonra aynı arabanın aynı başlık altında 3-4 tane konusu oluyor, bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir power box konusu aldı başını gidiyor, aynı konuyla ilgili kaç tane topic olduğunu ilgili başlık altından sizde görebilirsiniz. Neden konular 1-2 tane genel başlığa indirgenmiyor (toplanmıyor). Teknik Yardım başlığına bakıyorsunuz 47 sayfa olmuş. Acaba bunun içinde dublicate tabir edilen çift yada daha fazla aynı içeriğe sahip konu var. Acaba ana başlıklar ne kadar yeterli, gelişen yapıdaki artan konu sayısı ile orantılı mı? Ben burada gözüme çarpan hem yönetimi ilgilendiren hemde üyeleri ilgilendiren konuları dile getirdim. Bunlar eleştirilerim yanında gözüme çarpan ve aksaklık olduğunu düşündüğüm konular.

Linos
13/05/2008, 13:54
Öncelikle Cem'in muhteşem yazısı için çok teşekkür ederim...

Bu başlık altında, çok güzel ve yapıcı eleştiriler var. Şahsım ve yönetice arkadaşlarım adına, bu eleştirilerden çok faydalandığımı-zı belirtmek isterim. Bu yapıcılıkla yaklaştıktan sonra, aramızda çözemeyeceğimiz bir sorun yok.

Ve sadece bu başlık altında değil, her zaman, bu şekildeki eleştirilerinizi yönetimdeki arkadaşlara iletin lütfen. Zira yönetim dediğimiz bölüm de, 'sadece' üyelerden oluşmakta neticede. Hatalarımız oluyor, olacaktır da... Bu hataları hep beraber ve karşılıklı anlayışla telafi edebiliriz.

Amaç yönetimi kötülemek değil, daha iyi bir işleyiş adına, uyarmak ve düzeltmek olmalıdır her zaman. Bu güne kadar olan ayrılıkların en temel sorunu buydu: "Yönetim kötü, o halde hadi biz kendi yönetimimizi oluşturacağımız yeni bir yere geçelim." Geçmeyin, gelin hep beraber yanlışı düzeltmek adına bir şeyler yapalım. Ama bu güne kadar olmadı maalesef... Umarım bugünkü bulunduğumuz durum, her şeyin daha güzel gitmesi adına bir milad olur...

bedirhan
13/05/2008, 14:52
Selamlar... Beni bilen arkadaslar bilir bilmeyenler için söyleyim TeamPalio.com un yöneticisiyim. Mevzulardan gelen mail ile haberdar oldum. Aşağı yukarı sitemizin içerikleri aynı sizinki punto bizimki palio tek fark bu.

Forum sitelerinde bu tür olayların olması artık normal çünki sitenizdeki potansiyeli gören kisiler bundan kendilerine pay çıkarmak için sitenizden insanda çalacaklardır resimde... Fakat benim dikkat çekmek istediğim olay şu ki zaten sizin sitenizde bulunup size destek veren kisiler bellidir. Ve 3-5 kisinin lafına kanıp baska sitelere yol alacaklarsa bırakın alsınlar herkesin kendi bileceği iş.

Biz Teampalio da bunu çok yaşadık ve Teampalio dan bölünüp açılan 4 tane site oldu...
Ama hiç biri teampalionun yerini tutamaz ve team palio hiç bir zaman yıkılmadı... Giden gider kalan kalır. Zaten gidenlerde gerçek dost değildir...

Bu yüzden bir kardes siteniz olarak sitenize desdek veriyor canınızı sıkmamanızı diliyorum Saygılar...

şekerlioğlu
13/05/2008, 15:31
Benim en basitinden gözüme çarpan konu araç tanıtımı konuları. Acaba neden herkes arabasına yeni birşey yaptığında yeni konu açma ihtiyacı hissediyor anlamıyorum. Herkesin tek araç tanıtım konusu olur ve yenilikler yapıldıkça oradan devam edilir. (ses sistemi gibi konular ilgili başlık altında olabilir) Bir süre sonra aynı arabanın aynı başlık altında 3-4 tane konusu oluyor, bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir power box konusu aldı başını gidiyor, aynı konuyla ilgili kaç tane topic olduğunu ilgili başlık altından sizde görebilirsiniz. Neden konular 1-2 tane genel başlığa indirgenmiyor (toplanmıyor). Teknik Yardım başlığına bakıyorsunuz 47 sayfa olmuş. Acaba bunun içinde dublicate tabir edilen çift yada daha fazla aynı içeriğe sahip konu var. Acaba ana başlıklar ne kadar yeterli, gelişen yapıdaki artan konu sayısı ile orantılı mı? Ben burada gözüme çarpan hem yönetimi ilgilendiren hemde üyeleri ilgilendiren konuları dile getirdim. Bunlar eleştirilerim yanında gözüme çarpan ve aksaklık olduğunu düşündüğüm konular.

evet buna tamamen katılıyorum.aynı konu ile ilgi birden fazla çeşitli başlıklar açılmış,nasılki hava kirliliği,gürültü kirliliği varsa forumlardada konu kirliliği oluşabiliyor.bizde bunun fazlası ile oluştuğunu düşünüyorum.bu sorun nasıl çözülür bilmiyorum ama özellikle yeni konu açacak arkadaşlar konuları biraz daha araştırıp ondan sonra başlık açarlarsa daha faydalı olur.burada ,birazda biz kullanıcılara daha fazla dikkat etmek düşüyor.

cann
14/05/2008, 00:58
aslında bu konunun açıldığı iyi olmuş,ben de bu konuda içten içe rahatsızlık duyuyordum,çünkü kurulduğunu ilk duyduğumda eleştirmekle birlikte,ben de sonradan eleştirdiğim siteye üye oldum.ancak bunu yaparken bu siteye de üye olduğumu ve buradaki üyeliğimden vazgeçmek gibi bir niyetim olmadığını bunun bir problem teşkil edecekse üye olmayabileceğimi söyleyerek üye oldum.ama yine de bunu yaparak bir kabahat işlemişim gibi hissediyordum.Diğer taraftan bunun dünyanın en doğal şeyi olduğunu,internette aynı konuda onlarca hatta yüzlerce site olduğunu da biliyorum.bu durum beraberinde rekabetide getirir diye düşünüyorum.Bence olaya birazda bu açıdan bakalım,açıkcası ben diğer siteleri "düşman" yerine " kardeş" site olarak tanımlamayı daha uygun buluyorum.(elbette etik kurallara bağlı kalmak şartıyla).
Yönetimdeki arkadaşlar "eleştiriniz varsa söyleyin" demişler madem.ben de bir eleştirimi ileteyim.Yapılan son buluşmamız genel hatları itibarıyla organizasyon olarak mükemmeldi.emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederek ,buluşmanın sonunda hafif bir kırgınlık yaşadığımı da belirtmek isterim.böyle organizasyonlarda herkesi mutlu etmek zordur bilirim ama bu tür organizasyonlarda düzenleyen kişiler ve yöneticiler ev sahibi pozisyonunda olup etkinliğe katılan herkese en azından bir hoşgeldiniz demeli,arada bir ortalıkta görünüp,ne zaman ne yapılacağı konusunda insanlara yol göstermeli diye düşünüyorum.ancak son buluşmada malesef herkes kendi haline bırakıldı,allahtan eşimle birlikte katılmıştım da,birkaç değerli aileyle bir araya gelerek birşeyler yapabildik.ama çevremde tamamen kendi haline bırakılmış bir sürü bekar arkadaş vardı,masalarında öylece garip garip oturuyorlardı.yönetimdeki arkadaşlarsa daha çok kendi guruplarıyla veya daha önceden tanıştıklarıyla kendi alemlerindeydiler.bunun en iyi örneğiyse toplu halde fotoğraf çektirmeyi toplantının sonunda akıl etmeleriydi.sevgiler.

xmen
14/05/2008, 04:35
herkesin iyi niyetli , seviyeli ve elinden geldiğince bütün samimiyeti ile konulara katkı sağlamaya çalıştığını düşünüyorum. Arda nın teknik konular ile ilgili açıklamaları , Erdi nin bütün samimiyeti ile verdiği cevaplar ; hepsi bir bütünü oluşturuyor. inş bir gün tanışmak dileği ile iyi forumlar...

İbrahimKC
22/05/2008, 23:23
Üst tarafdaki mesajlara bakınca, sanırım en büyük sorun, forumda bulunan mesaj kalabalığı. Alakasız konuların yada aynı konudan birden fazla olması yada konularda bulunan alakasız mesajlardan şikayet ediliyor..

Anlamadım bir nokta ve sadece meraktan soruyorum..

Konu içlerinde bulunan çok alakasız mesajlar silinince neden kıyamet kopuyor.. vede bu kıyamet koparma neden herkesin gözüne sokula sokula yapılıyor..

Bunları yapan kişilerin art niyetli davrandığını düşünmeden edemiyorum...

Yönetim olarak elimizden geldiği kadar şeffaf bir yönetim göstermeye çalışıyoruz.. Bunun en basti örneği bütçenin herkese açılmasıdır ki ben hiç bir forumda böyle bir uygulama görmedim..

Arada, bizden yada sistemden kaynaklanan sorunlar olabilir ama bunları yakalayınca!!! ortalığı ayağa kaldırmak yerine bizleri özelden uyarmanız yada en azından suçlamadan uzak bir şekilde yapıcı olarak bildirmeniz bizleri çok sevindirecektir.

kurtuluş
23/05/2008, 01:57
Bazen her yapılan işi eleştiren, beğenmeyen hatta karşı çıkan olacaktır ama zarar verilmeye çalışılıyorsa buna önlem almak gerekir. Hiçbir çıkar gözetmeden çalışan yönetimdeki arkadaşlara ve yönetime destek olan diğer arkadaşlara bizim de destek olmamız lazım. Yönetimin açıklamalarından anladığım kadarıyla siteye zarar vermek isteyen kişiler var. Herşeyin herkesin istediği gerçekleşmesi zordur çünkü her birey ayrı bir düşünce ve ayrı bir hayat tarzı demektir. Yapılanları eleştirmek yada yapılanları yıkmak en kolay olandır. Yönetimdeki bütün arkadaşlar olgun ve yeniliklere açık insanlar. Üstüne basa basa da söylüyorlar bizi eleştirin hatta uyarın diyorlar. Herkes bunu yapamaz arkadaşlar çünkü belli bir olgunluk ve profesyonellik gerektirir bunu yapmak.
Atalarımız ne demiş meyve veren ağaç taşlanır. Haddim değil ama ama ağacı kurutmaya çalışan varsa ayrılsınlar kendi istekleri ile.
Eleştirelim ama kırıcı olmadan. Yönetime, siteye emeği geçen, bilgilerini paylaşan arkadaşlara desteğimi iletir ve bütün forum üyelerine saygı ve sevgilerimi sunarım.

microab
23/05/2008, 02:02
Bazı arkadaşların amacı üzüm yemek değil--bağcıya sopa çekmek...