PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon odak problemi

Alp
08/04/2008, 11:50
Arkadaşlar aracıma bu hafta sonu 8000K uzun-kısa xenon taktım.Kısalar çok iyi olmasına rağmen uzunda aydınlatma çok dağılıyor resmen yolu değil sağdaki tabelaları gösteriyor. Sanırım mercek olmadığından yeterli odaklamayı yapamıyor.
Xenon kullanan arkadaşlar sizlerde de durum böylemi ? İyileştirme yapılabilirmi ?
Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

femoli
08/04/2008, 11:54
Taktığınız xenon un markası nedir normalde bu şekilde odaklama felan istemiyor hatta uzuna aldığımızda karşıdakini kör edebilecek şekilde ileriyi aydınlatıyor başka bir sorun yada farlarınızda bir ayarsızlık söz konusu olmasın diğer bir nedeni ise xenon ampulunun fara doğru yerleştirilmemesidir...

Alp
08/04/2008, 12:00
Femoli arkadaşım öncelikle bu hızlı dönüş için teşekkür ederim. Kit Space marka elektrikçide takarken çok zorlandı zaten far seviyesi normal diğer kısımlar için emin değilim.
gerçi ampülün üzerinde üst kısım gösterilmiş zaten başka türlü oturmuyor. Ampüllerde şapkalı zaten

femoli
08/04/2008, 12:52
Hayır ampul iki türlü oturur şapkayı ters oturtmak mümkün değil ama ampul iki yönlü tırnak olduğu için iki taraflıda oturur sizin şu anda yapacağınız şey farınızın arkasındaki lastiği çıkarıp ampulun arka kısmına bakmak eğer ampulun kablosu altta ise sorun yok düzgün takılmış üstte ise muhtemelen ters takılmıştır ...

Alp
08/04/2008, 14:41
Kontrol ettım.
Her iki tarafta dedıgın gıbı. Düzgun takılmıs. Bu durumda sorunumu nasıl çözebilirim?

femoli
08/04/2008, 14:59
O zman tek sorun xenonda :(

Alp
08/04/2008, 15:06
Servise göstereyim birde.
İlgin için çok sağol.

femoli
08/04/2008, 15:18
rica ederim sonucu bildirirsen sevinirim :)

Ziyaretçi047
08/04/2008, 15:38
Farların üstünde ayar vidaları var. Yukarı aşağı ayarı değil sağ sol ayarı. O ayarı kullanarak odağı kendiniz düzeltebilirsiniz. Elle bile yapılabilir.

femoli
08/04/2008, 16:48
o ayarla oynarsan kısalarda gider, kısalar normal diyor uzunda sorun var diyor arkadaş. bence siz o ayarla hiç oynamayın

sametanilbjk
08/04/2008, 20:45
Motorlumu yoksa cıft ampullumü???

PERSEUS
23/04/2008, 09:51
Bende 6000 k HID marka motorlulardan var. Hiç sorun yaşamadım. Ne yolu görmekte zorlanıyorum ne de karşıdan gelenler sellektör yapıyor. Xenonun ampul kalitesinden olabilir.

kaplan_45
23/04/2008, 13:23
bende gectiğimiz cumartesi günü taktırdım. adam baya zorlandı takarken. far ayarı istemediğini söyledi ama sağ far biraz daha yukarı bakıyodu. serviste 15 dakikada hallediolar. bence sende serviste bi far ayarına baktır. baktın olmadı xenonları aldıın kişiyle bi görüş.

plastro
23/04/2008, 14:19
Benim ilk taktırdığımda hem uzun hem kısa çok güzeldi bir ara uzun farlarda dediğin gibi ışıkta dağılma oldu geçen gün oto elektrikçide neon lambaları taktırırken sağdaki xenon'un yukarı doğru baktığını farkettim elektrikçi oturmamış dedi ve düzeltti şu anda çok güzel herhalde park ampulünü değiştirirken farlarada dokunuyorlar.

mustafaf
23/04/2008, 18:53
bende gectiğimiz cumartesi günü taktırdım. adam baya zorlandı takarken. far ayarı istemediğini söyledi ama sağ far biraz daha yukarı bakıyodu. serviste 15 dakikada hallediolar. bence sende serviste bi far ayarına baktır. baktın olmadı xenonları aldıın kişiyle bi görüş.

ewt bnmde aynı sekılde yukarı bakıyordu.bugun servıste dedıgın gıbı 15 dakkada hallettıler saolsunlar.en saglıklısı servıste hallettırmek :cool0000:

ekorkut
23/04/2008, 21:03
Yanlis anlama olmasın ama zaten sol ampul sağa göre birazcık daha aşağıyı göstermesi lazım. Dünyadaki standard uygulama bu, karşıdan gelen adamın gözünü almaması için.