Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç gelmeden krediye başlamalı mıyım?
sezginpunto
29/03/2008, 12:48
arkadaşlar merhaba
2 ay gibi uzun bi süre sonunda aracımı teslim almayı beklerken bayi tarafından gümrükte sorun çıktığını en fazla 2 hafta daha beklememem gerektiği söylendi.
mart ayındaki fiat finans kampanyasında faiz oranları 1.17 ama araç nisanda geleceği için ben bundan yararlanamıyorum ve faiz oranı 1.54 e çıkıyor ve bu bana 3 senede 2500 ytl gibi bir zararla dönüyor kredim onaylandığı için bu ay sonuna kadar sözleşme imzalarsam 1.17 üzerinden faizi sabitleyeceklerini söylediler ama tabii ortada araba yok
sizce ne yapmalıyım fiata güvenip sözleşmeyi imzalayıp uygun faiz oranından mı yararlanıyım,yoksa araba gelene kadar bekleyip 1.54 üzerinden mi faiz ödeyim?
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...
bir sorun olacağını zannetmiyorum.
Bir sorun olmaz neden daha fazla ödeyesinki düşük faizle çek ödemeye başla ..
şekerlioğlu
29/03/2008, 13:42
hiçbir sorun olmaz arkadaşım.en fazla arabana biraz geç binersin.bu fırsatı kaçırma
Bir sorun olabilir :D
Başına şu gelebilir; kredi sözleşmesini imzalarsın, ödeme planı uygulanma sürecine girer, fabrika vb. kaynaklı olarak aracının gelmesi beklenenden uzun sürer, senin kredi taksitin de gelir ve gider bankaya ödersin ama ortada bir araba olmadığı için kredin halen blokeli olup, ser kalmadığı için bu ödeme sistem tarafından kredi ödemesi gibi görünmez. 3-5 gün sonra seni bankanın kredi bölümüden ararlar, kredi taksitinizi ödememişsiniz derler. Sen de durumu anlatırsın, tamam derler ama eklerler; eğer 2.ayda da aynı durum olursa sistem otomatik olarak sizi kredi borcunu ödemeyenler listesine alacak derler. Siz de bayi ve Fiat ile papaz olma durumunda bulursunuz kendinizi.
Nereden mi biliyorum, benim başıma gelen tamamen budur. Çok şükür 2.ayın kredi ödemesine 4 gün kala araba teslim edildi de, kredi ser bırakıldı ve sorun çıkmadı.
Ama Fiat Finans'ta daha değişik bir uygulama varsa ve böyle bir durum sizin açınızdan sakınca yaratmaz derlerse, bence de şimdi imzalaman yerinde olur. 2500 ytl az bir rakam değil.
Araçta kesin kararlıysan bence de krediye başlanabilir.Sonuçta 1.17 ile 1.54 arasında oldukça fazla fark var.Ancak Cem in bahsettiği gibi bir durum varsa o ayrı tabi:)
mimarchi
29/03/2008, 17:23
Ben de şubat ayı faiz kampanyasından faydalnmak istemiştim...1000 ytl kapora vererek faizi sabitleyebilceklerini sölemişlerdi.Bizde öyle yaptık...
Bu arada aracım gelmiş en geç çarşamba günü elimde olacak :) En geç mart sonu gelir denen aracın gelişi 15 Nisana ertelenmişken erken gelmesine oldukça sevindimmm...
sezginpunto
29/03/2008, 18:57
Bir sorun olabilir :D
Başına şu gelebilir; kredi sözleşmesini imzalarsın, ödeme planı uygulanma sürecine girer, fabrika vb. kaynaklı olarak aracının gelmesi beklenenden uzun sürer, senin kredi taksitin de gelir ve gider bankaya ödersin ama ortada bir araba olmadığı için kredin halen blokeli olup, ser kalmadığı için bu ödeme sistem tarafından kredi ödemesi gibi görünmez. 3-5 gün sonra seni bankanın kredi bölümüden ararlar, kredi taksitinizi ödememişsiniz derler. Sen de durumu anlatırsın, tamam derler ama eklerler; eğer 2.ayda da aynı durum olursa sistem otomatik olarak sizi kredi borcunu ödemeyenler listesine alacak derler. Siz de bayi ve Fiat ile papaz olma durumunda bulursunuz kendinizi.
Nereden mi biliyorum, benim başıma gelen tamamen budur. Çok şükür 2.ayın kredi ödemesine 4 gün kala araba teslim edildi de, kredi ser bırakıldı ve sorun çıkmadı.
Ama Fiat Finans'ta daha değişik bir uygulama varsa ve böyle bir durum sizin açınızdan sakınca yaratmaz derlerse, bence de şimdi imzalaman yerinde olur. 2500 ytl az bir rakam değil.
bilgi için çok teşekkür ederim böle bi durum olacağını pek sanmıyorum zaten aracın üretimi yapılmış belirsiz bir nedenden dolayı (ki bu nedenin polonyadaki dizel motor üreten fabrikada grev olması diye tahmin ediyolar) sevk edilemiyormuş 15 gün içinde gelir diyolar ama daha fazlada uzayabilir
fiat finanstan çektiğim için böle bi sorun olacağını zannetmiyorum zaten pazartesi bunu detaylı bir şekilde konuşcaz arkadaşlarla
arkadaşlar vermiş olduğunuz destekden dolayı tekrar teşk ederim
sezginpunto
29/03/2008, 18:58
Ben de şubat ayı faiz kampanyasından faydalnmak istemiştim...1000 ytl kapora vererek faizi sabitleyebilceklerini sölemişlerdi.Bizde öyle yaptık...
Bu arada aracım gelmiş en geç çarşamba günü elimde olacak :) En geç mart sonu gelir denen aracın gelişi 15 Nisana ertelenmişken erken gelmesine oldukça sevindimmm...
hayırlı olsun şimdiden inş. benimkide en yakın zamanda gelir