PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Philips diamond vision taktırdım

ERC
27/03/2008, 14:15
arkadaslar bugun 65 ylt ye aldım diamond vision'ı sizce fiyat nasıl montajada para vermedım satıcı en iyi taklıt xenon bu dedi daha guzel baska far yok dedi bakalım aksam denıyecem:D:Dgercektende fena durmuyormus;)

jagar
27/03/2008, 14:20
ucuza almışsın ben 85 e almıştım :D bu arada 1 senedir kullanıyorum şikayetim olmadı; farların içini boyatınca biraz azaldı tabi görüş mesafesi .... xenon un yerini tutmaz ama fena değil arkadaşım mercekli farda kullanıyo onlarda daha güzel gözüküyo :) hayırlı olsun :)

goldumut
27/03/2008, 14:26
evet bende 1.5 yıl once cıftını 100 ytl ye almıstım...sonra sol taraf patlamıstı tek bulamıyınca soktum:(

ekorkut
27/03/2008, 15:32
Bende de vardı zamanında otopol den almıştım. Bugüne kadar bu kadar zayıf aydınlatması olan, yağmurda siste mum ışığını bile aratacak kadar az aydınlık sağlayan bir ampul daha görmedim açıkçası. Bu ampullerin Avrupada kullanılması yasak. Sanırım abartı boyalı olduğundan dolayıdır. İlerden gören vayy be xenon diyor ama yanına gelince aydınlatmanın yola düşen hiçbir tarafı yok. Yol aydınlanmıyor yani.

ERC
27/03/2008, 17:45
son yorum oldurdu beni:S:S:S

ERC
28/03/2008, 00:46
arkadaslar ben farı cok beyendım aydınlatması ısık dagılımı falan bekledıgımden daha iyi biraz daha mavi olsa xenon olcaktı wala:D:D:D

OzzY
28/03/2008, 00:50
hava nasıldı?

bildiğim kadarıyla bu tip ampullerin performasnı yağmurda berbat

Mert ŞENKAL
28/03/2008, 00:50
Güle güle kullan hiç patlamaması dileğiyle.. Ben bir sene kadar önceki aracımda kullandım. Yağmurda yanmadıklarını düşünüyordum :S Bu sebepten tavsiye etmem. Xenon ile kıyas kabul etmez :)

SteinGP
28/03/2008, 01:41
Ben denemiştim yağmurda sislerde beyaz olduğundan benim kör uçuşu yapmıştım otobanda..En iyi performansı Narva larda aldım ama şimdi M-tec kullanıyorum rengi daha güzel bembeyaz yanıyor en ufak bi maviye veya sarıya kaçma yok...

ERC
28/03/2008, 01:52
tabikide xenonla aydınlatma konusunda kıyas kabul etmez bide arkadaslar beni bilgilendirirmısınız neden hava yagmuluyken performansı dusuyor?bu arada ozzy hava acıkta yagmur,sis v.s yoktu

jagar
28/03/2008, 02:13
beyaz olduğu için sarı ışık gibi olmuyo orjinal ampüllerdende daha zayıf yoğun yağmur kar gibi yağışlı havalarda arkadaşlar haklı kendi yol bilgine göre gidiyosun biraz :D

ERC
28/03/2008, 02:18
tesekkur ederim jagar ama ben temız havada bir zayıflık gormedım aksıne daha berak ve homojen aydınlatıyordu neyse bakalım artık yagmurlu havada

ORACLE
28/03/2008, 10:00
Yağmurlu havalarda ıslak yol her türlü ışığı soğurur. Ancak beyaz dediğimiz bu mavimsi ışık daha fazla soğruluyor sarıya göre. Bu nedenle yağmurlu havada muhtemelen hiç önünü göremeyeceksin. Bende bu ampüllerden kullandım. Kuru havada gerçekten homojen bir dağılımı var. Yani phlips kalitesi kendini belli ediyor. Ancak aydınlatma mesafesi her durumda düşüyor. Bende artık buna dayanamayarak önümü görmek için Osram Breaker lardan aldım. Resmen uzun bir süre phlipsleri kullandıktan sonra bunlar xenon gibi geliyor adama. Ben çok memnunum breaker lerden. Ben önümü görmek istiyorum diyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Fiyatı da cabası. Çiftini 27 YTL ye almıştım. Hatta sislere de aldım. İnanılmaz fark var.

Bu arada breaker ler sarı ışık. Normal sarılara göre %10 daha beyaz
Ayrıca aldığın fyat gayet iyi. Ben 60 a almıştım ama istanbulda direk dağıtıcısnı buldum. Banada 65 dedi pazarlık ile 60 a almıştım.

Şu an halen elimde duruyor. İsteyenlere sisler ile birlikte 70 YTL ye verebilrim.
sisler Mtec 4750 K. Ayrıca plipslere aldığım yer kesinlikle garanti verdi. Kesme durumunda değiştirebiliriz direk

ERC
28/03/2008, 10:56
oracle blgiler icin tesekkur ederim;)

learner
08/04/2008, 17:58
arabayı ilk aldığımdan beri kullanıyorum. gayet menunum aydınlatmasından. çoğu xenon farları kaça aldığımı soruyor.

alkan han
14/05/2008, 00:46
bende 2 gün önce mtec 4250k far taktırdım walla xenon gibi duruo ama hic yagmurlu havada denemedim bakalım ins kötü olmaz

jackal
14/05/2008, 00:53
Sevgili Ercan ben önceki aracımda Honda da bu ampülleri kullandım ve bi çok kişinin olumsuz yorumlarına sadece yağmurlu havalrdaki görüş mesafesi azalması dışıdna katılmıyorum. Xenon a en yakın bulabileceğim ampül budur. Mtec falan hepsi hikaye fazla bir beklentin yoksa uzun süre işini başarı ile görür güle güle kullanman dileklerime

ERC
20/05/2008, 00:24
Sevgili Ercan ben önceki aracımda Honda da bu ampülleri kullandım ve bi çok kişinin olumsuz yorumlarına sadece yağmurlu havalrdaki görüş mesafesi azalması dışıdna katılmıyorum. Xenon a en yakın bulabileceğim ampül budur. Mtec falan hepsi hikaye fazla bir beklentin yoksa uzun süre işini başarı ile görür güle güle kullanman dileklerime
yaklasım tarzınız ve yorumlarınız icin tesekkurler...

ugurozer
21/05/2008, 10:35
bende 2 gün önce mtec 4250k far taktırdım walla xenon gibi duruo ama hic yagmurlu havada denemedim bakalım ins kötü olmaz

bende honda aracıma merceklerin icine bunlardan dusunuyorum fiyatı uygun diye. Siz kaca taktırdınız acaba ogrenebilir miyiz?

ekorkut
21/05/2008, 11:24
Bir de şöyle bir konu var. H7 ampullerde H4 e göre daha iyi performans veriyor xenon taklidi ampuller. Honda' nın ampulü H7 mi acaba ki??

jackal
26/05/2008, 01:37
yaklasım tarzınız ve yorumlarınız icin tesekkurler...

Rica ederim ne demek

jackal
26/05/2008, 01:40
Bir de şöyle bir konu var. H7 ampullerde H4 e göre daha iyi performans veriyor xenon taklidi ampuller. Honda' nın ampulü H7 mi acaba ki??

Honda Civic 1998-2006 Arası H4B diye bir ampül, B si ne diye de çok araştırdım ama bi farklı yok H4 le, ama sportta yada tayyar (type-r) ya da accord da h7

onur1907
10/06/2008, 12:27
arkadaslar bende alıcam philips diamond marka fakat hangısını almalıyım h4 mu ? bıde baska onerınız varmı...

sarisinan
10/06/2008, 16:27
bende bi ara taktırmıstım m-tec blue whıte war xenon a en yakın o die biliyorum ama görmeniz lazım aynı xenon ya bi fark yok ama sadece yagmurlu hava degil hic bi havada göstermio deli olmustum habire farlarla oynuyorum acaba yakmadımmı die otobanda otoban ısıklarıyla gidiodum ama bnm bildigim en iisi m-tec super whıte olması lazım onu tawsiye ederim ama sis farınız warsa ikisinede aynısını takarsanız güzel gösterir die düsünüyorum simdi ben öle yapıcam bi sanayiye gidebilsem

KaMiKaZe
10/06/2008, 17:50
arkadaslar bende alıcam philips diamond marka fakat hangısını almalıyım h4 mu ? bıde baska onerınız varmı...

diamond vision h7 megane da takılı 1 1.5 senedir gönül rahatlığıyla alabilirsin.

Eğer sisler için alıcaksan h1 olanı alıcaksın
Uzun ve kısalar için diyorsan h4 modelini almalısın.

Riddle
10/06/2008, 21:04
Ben önce Güvenlik diyorum. Ortalama 25.000 ytllik araçlarımıza sanayiden 50-100 ytl ye beyaz ampül takmak iyi bir fikir gibi durmuyor. Sadece görüntü için...

şekerlioğlu
10/06/2008, 21:12
Makaleler - Farların güçlendirilmesi

Etkenler : Gece görüşüne etki eden bir çok faktör vardır.

Sürücünün yaşı ve göz sağlığı : Sürücünün yaşı arttıkça görmek için duyduğu ışık ihtiyacı da artmaktadır. 10 yıl yaşlanan bir insanın gözleri %25 daha fazla ışığa ihtiyaç duyar.

Farın kalitesi : Orjinal farlar çok güçlü bilgisayarlar tarafından dizayn edilmekte, ısı, titreşim ve dayanıklılık gibi çeşitli kalite testlerine tabi tutulmaktadır. Daha çok görünüş amaçlı üretilen markasız veya yan sanayi üretimi farlar orjinal farın kalitesine erişemeyebilir.

Far camı ve reflektörlerinin durumu : İçine toz girmiş, kararmış, kirlenmiş far camları ve reflektörleri farın iyi aydınlatma sağlamasını engeller. Uzun süre kullanılmaktan dolayı reflektörleri kararmış bir far düzeltilemez, yenisi ile değiştirmeniz gerekir.

Farın yükseklik seviyesi : Normalden daha yukarıya ya da aşağıya ayarlanmış farlar iyi aydınlatma sağlayamaz ve karşıdan gelen sürücüleri de rahatsız eder. Seviye ayarı bölümünü inceleyiniz.

Far ampulünün kalitesi ve kullanılma süresi : Üreticiler far ampullerinin her 3 yılda bir kaliteli ve Avrupa standartlarına (ECE) uygun ampullerle değiştirilmesini önermektedirler.

Hava ve çevre şartları : Yağmur ve sisli hava koşulları far ışığının düzgün yayılmasını engellemekte ve sürücüye geri yansımasına neden olmaktadır. Islak bir yol yüzeyinin ışığın %85'ini yuttuğu tespit edilmiştir.

Hangi marka ? Otomobil üreticilerinin orjinal ekipman olarak kullandığı ve kalitesi bilinen, Avrupa standartlarına (ECE) ampul markalarını tercih etmeniz önerilmektedir.

Auto Express ampul testleri

H7
H7 +50 , H4 +50 , H1 +50
H7 +30 , H4 +30 , H1 +30
Auto Bild ampul testleri

H4

Yüksek watt'lı ampuller : Otomobilinizin farı ve elektrik tesisatı 55W tüketen standart halojen ampuller için tasarlanmıştır. Daha fazla akım çeken ampullerin kullanılması elektrik tesisatına, far camı veya reflektörlerine zarar verebilir.

Avrupa standartlarına (ECE) uygun üretilmemiş ampullerin geometrileri düzgün olmayabilir ve bu nedenle düzgün aydınlatma sağlayamayabilir.

Beyaz-mavi ışık veren ampuller : Daha çok tuning sektörü için üretilen ve görünüşe hitap eden bu ampuller, mavi boya kaplaması ile daha fazla mavi içeren, yani daha fazla renk ısısına (K) sahip beyaza benzeyen bir ışık görüntüsüne sahiptir.

Orjinal xenon farlar mavi ışık vermezler, kesilme çizgisindeki mavi-mor efektler nedeniyle uzaktan bakan gözlerimiz öyle görür, bu renk ampulden değil, ışığın projektör içindeki siperde kırılması sonucunda kesilme çizgisinde oluşmaktadır. Hiçbir standart halojen ampulün xenon ampulün performansına veya rengine yaklaşabilmesi mümkün değildir.

Mavi ışık düşük dalgaboyuna sahip olduğundan cisimler tarafından kolay soğurulamaz. Gözlerimiz düşük dalgaboyuna sahip renkteki ışığa karşı çok duyarlı değildir. Işığın içindeki mavi rengin miktarı arttığı için özellikle yağmurda ve siste bu ampuller aydınlatma etkisini iyice kaybetmektedirler.

Renk sıcaklığı nedir ?

Renk sıcaklığı ışığın rengidir, ışığın miktarı ile bir ilgisi yoktur. Renk sıcaklığı artırıldığında ışıktaki mavinin payı artar, kırmızının payı azalır.

Birim : Kelvin (K)

Beyaz ışık üç temel sıcaklık grubuna ayrılmıştır :

5000 K ve üstü günışığı beyazı daha fazla mavi azalan göz hassasiyeti
5000 K - 3300 K doğal beyaz daha fazla beyaz optimum göz hassasiyeti
3300 K ve altı sıcak beyaz daha fazla kırmızı artan göz hassasiyeti

Işık miktarı nedir ?

Işık kaynağından tüm yönlere doğru yayılan ve göz hassasiyeti ile değerlendirilebilen ışığın gücüdür.

Birim : Lümen (lm)

KaMiKaZe
11/06/2008, 01:04
Ben önce Güvenlik diyorum. Ortalama 25.000 ytllik araçlarımıza sanayiden 50-100 ytl ye beyaz ampül takmak iyi bir fikir gibi durmuyor. Sadece görüntü için...

Bahsedilen ürünler için 50-100 ytl zaten yüksek meblağlar :D bu fiyatı verdikten sonrada alacağınız philipsin ürünleri orjinal far ampülünüzden daha aydınlatma sunacaktır.

onur1907
11/06/2008, 11:06
arkadaslar yorumlar ıcın tesekkur ederim..dun gıdıp uzun pazarlıklar sonucu 75 ytl'ye oto sanayiden aldım..her yerde 90 dı fakat adamın elınde son 1 tane kalmıs o yuzden ındırım yaptı...gelelım urunun kalıtesıne tek kelıme kım ne derse desın mukemmel goren arkadaslar daha ılk gunden oooo zenon'lanmısız dedıler :) gece gorusu mukemmel benim isteklerime cevap verdi umarım sizinkilerede cevap verir...unutmayalım bu ısın kıralı phılıps'tır aydınlatmada 1 numara..fakat tek bir sorun var adam bunların garantisi varmı bılmıyorum dedi sonrada sımdıye kadar agrıza yaptı yada yandı dıye gelen olmadı dedi..kullanan arkadaslar varsa bu konudada yardımcı olursa sevınırım...

ERC
11/06/2008, 11:38
onur bu farların garantisi yok cunku cabık patlıyor bu farlar kim ne derse desin.ben bunu bilerek satıcının kendisinden 3 ay garanti almıstım:D:D:Dkendi garanti verdi yani adam ayrıca ben o farı 2 ay a yakın bir sure kullandım bir problemle yuz yuze getirmedi beni sanada getirmez umarım keyfili surusler;)

tolgaank88
11/06/2008, 11:44
bu dediğiniz xenon sistem değil demi,balanslı(balastlı) felan değil yani,sadece uzun kısa ampul...eğer bu dediğiniz gibiyse ben eski aracımda (hyundai getz) philips i yaklaşık 10 ay kullandım,ve hiç bi sorun yaşamadım...

onur1907
11/06/2008, 12:18
onur bu farların garantisi yok cunku cabık patlıyor bu farlar kim ne derse desin.ben bunu bilerek satıcının kendisinden 3 ay garanti almıstım:D:D:Dkendi garanti verdi yani adam ayrıca ben o farı 2 ay a yakın bir sure kullandım bir problemle yuz yuze getirmedi beni sanada getirmez umarım keyfili surusler;)

valla ercancım ben ne desem olmadı garantısı yok dedi..anlamadıgım sey mtec nasıl garantı verıo cok ılgınc...bu arada senın baya olmus nasıl memnunmusun sana gore eksı yanları varmı..

mustafaf
11/06/2008, 12:21
bu dediğiniz xenon sistem değil demi,balanslı(balastlı) felan değil yani,sadece uzun kısa ampul...eğer bu dediğiniz gibiyse ben eski aracımda (hyundai getz) philips i yaklaşık 10 ay kullandım,ve hiç bi sorun yaşamadım...

bende accentte kullandım bendede hıcbı sorun cıkarmadı.sadece aydınlatması bıraz(cok az) zayıf kalmıstı o kadar...

onur1907
11/06/2008, 12:23

hyr xenon degıl ama xenona en yakın far ampulu uzun kısa h4...

tolgaank88
11/06/2008, 12:29
hyr xenon degıl ama xenona en yakın far ampulu uzun kısa h4...

o zaman içini ferah tut onur,dediğim gibi bi sorun çıkmadı bende,sendede çıkmaz inşallah...

KaMiKaZe
11/06/2008, 14:34
onur mtec neye garanti veriyor merak ediyorum patlamıyacak diye veriyorsa bunlar zten patlamıyor.

ERC
11/06/2008, 19:34
sorunsuz calıstı bende onur ama diyorum ya cok kullanmadıgım icin pek bir deneyimim olmadı.guzel ampul ama sonucta hersey marka degil mi artık marka iyiyse problem yok;)

onur1907
12/06/2008, 00:39
onur mtec neye garanti veriyor merak ediyorum patlamıyacak diye veriyorsa bunlar zten patlamıyor.

mtec patlarsa degıstırırım ama phılıps garantısız dedi...ben markasız aldım gecenlerde carrefourdan patladı ama degıstıremedım cunku degısımı yokmus.o yuzden sormustum garantı olayını onlarda sadece mtec de var dedıler..ne dıyelım aldık artık hayırlısı...

sorumsuzzz
12/06/2008, 00:53
benim arkadaşım chevrolet lacettiye bunlardan almıştı geçen sene 75 liraya inanın önümüzü zor görüyorduk. oda bizim araçlar gibi h4 kullanıyor. hele bi kere beraber izmire gittik yolda acayip sorun yaşadık ve hep uzunlarla gitmek zorunda kaldık. şehir içi bir nebze çekilebiliyor ama uzun yol için hiç ideal değil. en sonunda dayanamadı çıkardı m-tec taktık şimdi aydınlatmada bariz bir fark var.

Little F.K
30/06/2008, 18:44
Bende kullandım güzeldi ama yağmurda ve gece kısalar problemli gibiydi.Bide ömrü çok kısa maksimum 3 ay.Geceleri fazla araç kullanmıyorsanız süre uzayabilir.

Tavsiyem Osram Hyper Blue dur bu saaten sonra.

jagar
30/06/2008, 18:56
valla ben bir seneye yakın kullandım daha önceki mesajlarımdada yazdığım gibi yağışlı hava dışında gayet güzel philips ler ben bir sene önce falan almıştım ampülleri 2004 vectra sı olan bi arkadaşımla birlikte ikimizinkide hala kullanılıyo hatta mercekli farda dahada güzel duruyo görsel açıdan ben xenon takdığım için philips leride clio sahibi bi arkadaşıma verdim hatta oda kullanmaya devam ediyo şu anda :D

no fear
10/07/2008, 20:50
beyler benm eski punto da xenon varken arıza lamba ısı yanıyordu bu philips ten alsam yne arıza ısıgı yanar mı

jagar
10/07/2008, 20:54
arıza lambası yanmıyo no fear bunları takınca ama xenon gibide verim alamazsın ...