PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sipariş ve gecikme!!!

mimarchi
14/03/2008, 22:45
Merhabalar
Uzun araştırmalar sonunda Grande Punto almaya karar verdim ve 18 Şubat.ta kapora vererek sipariş verdik.4-6 hafta arasında geleceği söylenmişti.Ancak bgn bayiiyi aradığımda aracın Nisan sonu gibi geleceğini söylediler.Lojistik kısmı ile görüştükten sonra kesin bilgi vereceklerini söylediler.
Bu süre normal bir süre midir?Bu durumda ne yapmam gerekiyor önerisi olan var mı?
:gun_band:

tempesty
14/03/2008, 22:58
Ben aracımı siparişimden 1 ay sonra teslim alabilmiştim ve bu bana çok uzun bir süre gibi gelmişti o zamanlar ama sizinki bence normal olmayacak derecede uzamış,müşteri hizmetlerini aramanızı ve ısrar etmenizi öneririm..Hayırlı olsun

baris
14/03/2008, 22:59
Tülin hanım;
geçen sene aynı şey bizim de başımıza geldi ocak ayı başında siparişi vermemize rağmen ve iki hafta içinde teslim edileceği sözüni almamıza rağmen ancak 15 martta elimize geçti araba. tabi yaklaşık bir buçuk ay kadar bayi ile temasta idik. baktık bayi pek te önemsemiyor fiat müşteri hizmetleri ile temesa geçip bir kaç aramadan sonra arabamızı aldık.Arabayı almamda bayi den çok müşteri hizmetleriyle temasa geçmemin etkili olduğunu düşüyorum. Sizede tavsiyem müşteri hizmetlerini arayıp sıkıntınızı anlatmanız. Size yardımcı olacaklarına eminim.
Şimdiden hayırlı olsun. İnanın anahtarı alıp o ilk marşa basmak herşeyi unutturuyor. Büyük zevk.

ABNEW
14/03/2008, 23:03
Ben 3 ay kadar beklemiştim zamanında:)Bu tip gecikmeler yaşanabiliyor.Sizin de yaklaşık 1 ay kadar gecikmeniz olacak gibi, beklemek zor da olsa sonuç buna değer: hayırlı olsun...

mimarchi
14/03/2008, 23:07
Barış bey aracınızın otomatik vites modelini sipariş verdim bende :)
Valla bem bu tarihe kdr sabırla bekledim ama artık sabrım kalmadı sanırım :))

Birde bi arkadaşım daha almak istiyor...İki kişi olunca fiyatta değişiklik oluyor mu bu araç alımlarında...

baris
14/03/2008, 23:12
aslında o da sizin pazarlık yeteneğinize bağlı...
Biz nerdeyse hiç indiremedik.

spyofthegod
14/03/2008, 23:37
Eğer araç İtalya'dan gelecekse bu tür gecikmeler çok normal bende 3 ay kadar bekledim. Ama size Türkiye'de olan bir aracı vereceklerse kesinlikle itiraz edin. Bence aracı o bayiden almayıp şikayette bulunun.

mimarchi
14/03/2008, 23:52
Araç İtalya'dan geliyor.Ancak bize 4-6 haftada gelir..erken gelirsede sürpriz olsun demişlerdi...Anlamadımki bu araba olayını...Sanki yeni tasarlanıyor da geliyor...
İlk araç ilk heves 2. kez umutsuzluğa dönüşmesin sadecde(Aralık ayında Getz.de karar kılmıştık,araç olmayınca alamamıştıkta.)

sezginpunto
15/03/2008, 00:53
Araç İtalya'dan geliyor.Ancak bize 4-6 haftada gelir..erken gelirsede sürpriz olsun demişlerdi...Anlamadımki bu araba olayını...Sanki yeni tasarlanıyor da geliyor...
İlk araç ilk heves 2. kez umutsuzluğa dönüşmesin sadecde(Aralık ayında Getz.de karar kılmıştık,araç olmayınca alamamıştıkta.)
tülin hanım aynı durum benim başımdada var ocak 28 de sipariş verdim hala bekliyorum 2 hafta önce aradım aracınız italyadan yola çıktı dediler bugün aradım aracınız daha italyada üretimi yeni yapıldı yola çıkacak dediler bende anlamadım olayı mecburen bekliyorum spor paket olduğu için 2 ay süre verdiler
tahminim sizinkide otomatik vites olduğu için sizde 2 ay bekleyebilirsiniz.

dogu
15/03/2008, 00:54
ben aralık ayında sipari verecektim bayideki arkadaş üç aydan önce teslim etmemiz imkansız diyince 0 araç almaktan vaz geçip şimdiki aracımı aldım,iyikide vaz geçmişim onbin ytl kazancım oldu.

ahmettarim
15/03/2008, 04:15
bende 21 şubat da kapora verdim sabırla bekliyorum. kendimi 1,5 ay diye hazırladım ama şimdiden sabırsızlandım. ne yapalım beklicez ,bayi enaz 1,5 ay dedi süre dolmadan bir şey diyemem gibi. Fiat siparişe göre araba üretiyor galiba yedek yapmıyorlar bizi bekletiyorlar çok kişide beklemek yüzünden vazgeçiyor. Fiat biraz tok satıcı

ekorkut
15/03/2008, 08:51
Fiyat konusunda avantaj elde etmek için yapılması gereken tek bir bayiye saplanıp kalmadan birçok bayiyi (mümkünse anabayileri) dolaşıp herkesle pazarlık etmek. Hatta çekinmeyin onun fiyatını ona bununkini şuna söyleyerek işi kızıştırın. Dünyanın karını ediyorlar bu işten. Tabiki alın terinizi en verimli kullanarak uygun fiyata araba almaya çalışmak sizin hakkınız. Yahu ilginç bir durum bu bekleme işi. Ben geçtiğimiz bayramdan hemen önce arabamı teslim aldım. Ancak ellerinde araba olmasaydı Grande Punto için oturup 3 ay beklemezdim, imkanı ihtimali yok yani. Demek ki cidden arabasına almadan önce de aşık olanlar olabiliyor.

06kaymak
15/03/2008, 10:37
bana da 45 gun dediler 3.5 ayda geldi arac!!!

Genius
15/03/2008, 12:52
Umarım arabanızı en kısa sürede alırsınız. Verilen süre oldukça uzun görünüyor. Bende aracımı alacağım zaman egzotik kırmızı diye ısrar etmiştim. Ellerinde bu renk araç olmadığından bayi stoklarına baktılar ve istanbul'da başka bir bayinin elinde olduğunu gördüler ve aracı oradan rica ettiler. Eğer ist. bayisi olur vermese bende bekleyecektim. Tabiki bayi oluru ile de iş bitmiyor, lojistikten aracın izmir'e nakli içinde araya girildi ve araç bir hafta içinde elimde oldu. Sizin talihsizliğiniz bu aralar FIAT dizel motor üretimine ara verdi, belki diğer üretimlerinde de bir kapasite düşüklüğüne gitmiş olabilir. Bezen ileriye dönük üretim tahminlerinden fazla sipariş geldiğinde de bu gibi durumlarla karşılaşılabiliyor. Arkadaşlarında belirttiği gibi müşteri hizmetlerini sıkıştırmaya devam edin. Tekrar hayırlı olsun, şimdiden kazasız belasız sürüşler.

mimarchi
15/03/2008, 15:19
Teşekkür ederim...Ancak şu olay tüm keyfimi kaçırdı...Sanki Bmw alıyorum...Çok ilginç...Bende ayın 18.inde kapora verdim Mart sonu gelir en kötü ihtimalle denmişti...Mart sonu için sabrım var.Ancak ötesi için sabrım yok gibi geliyor :(
Müşteri hizmetlerinin sıkıştırmanın faydası oluyor mu?
Birde nisan sonuna kdr bekliyorsam beklerim 1 ay sonra tüm araçlarda indirim kampanyası başlar.Yanlış mı düşünüyorum?(Kampanya dönemleri ne zaman oluyor?)

akin78
15/03/2008, 17:52
Ben 93 gün bekledim.Uzama gayet normal..

ABNEW
15/03/2008, 17:52
Teşekkür ederim...Ancak şu olay tüm keyfimi kaçırdı...Sanki Bmw alıyorum...Çok ilginç...Bende ayın 18.inde kapora verdim Mart sonu gelir en kötü ihtimalle denmişti...Mart sonu için sabrım var.Ancak ötesi için sabrım yok gibi geliyor :(
Müşteri hizmetlerinin sıkıştırmanın faydası oluyor mu?
Birde nisan sonuna kdr bekliyorsam beklerim 1 ay sonra tüm araçlarda indirim kampanyası başlar.Yanlış mı düşünüyorum?(Kampanya dönemleri ne zaman oluyor?)

Bence araca içiniz ısındıysa bekleyin derim.Ben de 3 ay beklemiştim önceden de belirttiğim gibi.Kampanya her ay var fazla bir zararınız ya da kazancınız olmaz.Sadece sene sonunda kotayı doldurabilmek için bayiler büyük miktarlarda indirim yaparlar.Nisanda ya da Mayısta fiyatlarda pek indirim olmaz gibi.Zaten döviz de yükseliyor.Belki fiyat artışı bile olabilir...

mimarchi
15/03/2008, 19:08
Biz bi tanıdık aracılığı ile aldık.Fiyatı sabitledik.Ayrıca Şubat ayı içinde Fiat finanstan kredi alındığı zaman faizlerde indirim vardı.O kampanyadanda faydalanacağız.Bunların taahütünü aldık.O yüzden şu anda çok avantajlı durumdayım :) Vazgeçemememin en büyük sebebi budur :)

ABNEW
15/03/2008, 19:24
Tanıdık da devredeyse bence bekleyin.Buna değer emin olabilirsiniz:)
Zaten yerli yabancı tüm markalarda da istediğiniz kombinasyonda araç almak için beklersiniz...

shenka61
15/03/2008, 21:35
bende sipariş verdim 1 gün sonra teslim almıştım ...............

Cnyt01
15/03/2008, 23:11
hıc bır arabayı parasını odedıkten sora 3 ay beklemem yanı. cok BUYUK bı sabır varmıs bekleyenlerde... gıder baska plazadan elınde olanlarından alırım... ufak tefek degısıkler dısından baska hıc bırsey olmaz. olmadı komsu sehırler war? ama tabı herkeze gore degısır...

CarChaRodoN
16/03/2008, 02:45
bende aracımı bana verilen tarihten 15 gün daha geç aldım ama bu 15 gün içinde araçsız kalmamak için bayiye baskı yaparak bana bir araç tahsis edilmesini sağladım sizde bunu yaparak en azından mağduriyetinizin giderilmesini sağlayabilirsiniz...

özcan33
16/03/2008, 02:53
Beklemeye Değer

mimarchi
17/03/2008, 15:24
Arkadaşlar
Bugün bayiiden aradılar bir müşterinin Bravo almaya karar vermesi sebebi ile ellerinde bolero kırmızısı punto olduğunu eğer istersem bunu verebileceklerini söyledir.Bu renkte araç resmi nerden görebilirim...

Linos
17/03/2008, 18:40
Arkadaşlar
Bugün bayiiden aradılar bir müşterinin Bravo almaya karar vermesi sebebi ile ellerinde bolero kırmızısı punto olduğunu eğer istersem bunu verebileceklerini söyledir.Bu renkte araç resmi nerden görebilirim...

Garaj bölümünden bakabilirsin. Örneğin benim GP. :)

mj23
18/03/2008, 20:27
merhabalar
31 aralık 2007de siparisini verdim grande puntonun. 1.3 emotion new orleans mavisi icin bir fiyata anlastık..8 hafta bekleme suresi verdiler. 19 subatta ne oldu benim arac diye gittigimde bravonun afislerini filan gordum bana dedilerki fiyatlari uygun olacak..dedim bunu almak istiyorum o zaman.ok dediler. (bu arada siparisimi iptal etmisler)..
neyse bravo geldi koc indirimi gelicek diye bugune kadar bekledim.fakat koc indirimi yokmus belki aralıga kadarda gelmeyebilirmis.38.000ytllik fiyati beni cooooookk astıgından bravodan vazgectim.. artık bugun bayiiye gittim ve puntomu istedim.ellerinde 1.3 emotion yokmus trde yok dediler. dedim yuh benim siparis ne oldu. onlarda iptal ettik dediler. simdi birtane egzotik kırmızı 1.3 75hp dyanmic buldular. bunu almayi planlıyorum.. fakat o zmn koc indirimiyle filan dynamic ve emotion icin fiyat alıp arasında cok gidip geldim. simdi 75hplik araca o zmnki fiyati vermiyorlar 1.350 ytl fazla fiyat verdiler (300 ytl olsa yine kabul edicemde 1300 ytl nedir yaaw?)...basta fiyatta en fazla 50 ytl oynar diyorlardi oda vergilerden filan demislerdi. sizce ne yapmalıyım? bastırayımmı indirim icin yoksa zaten yapmazlarmı?

mimarchi
19/03/2008, 23:47
Günlerdir süren yğun telefon trafiğine bugün son vermiş bulunuyorum.
Biliyorsunuz araç gecikicek denmişti...Daha sonra ellerinde bolero kırmızısı olduğunu istersem onu fşyat farkı olmaksızın verebilceklerini söylemişlerdi.Dün gidip bolero kırmızısı rengini gördüm...Arkadaşlar alınmayın ama ben o rengi hiç sevemedim...Dolar artışından etkilenmiyceğimi bir kez daha teyit ettirdikten sonra beklerim dedim...Şimdi verilen tarih 15 nisan.Ama sanırım araçlara zam gelmiş...Bilginize sunarım...Bu arada Bravo ya bayıldım...Otomatik vitese güç yetmesi imkansız ancak...

ABNEW
20/03/2008, 17:55
Günlerdir süren yğun telefon trafiğine bugün son vermiş bulunuyorum.
Biliyorsunuz araç gecikicek denmişti...Daha sonra ellerinde bolero kırmızısı olduğunu istersem onu fşyat farkı olmaksızın verebilceklerini söylemişlerdi.Dün gidip bolero kırmızısı rengini gördüm...Arkadaşlar alınmayın ama ben o rengi hiç sevemedim...Dolar artışından etkilenmiyceğimi bir kez daha teyit ettirdikten sonra beklerim dedim...Şimdi verilen tarih 15 nisan.Ama sanırım araçlara zam gelmiş...Bilginize sunarım...Bu arada Bravo ya bayıldım...Otomatik vitese güç yetmesi imkansız ancak...

Bence iyi yapmışsınız.Ben de araçlarda bordo renkten pek hoşlanmam:) hayırlı olsun...

Linos
20/03/2008, 19:28
Bence iyi yapmışsınız.Ben de araçlarda bordo renkten pek hoşlanmam:) hayırlı olsun...

Bolero kırmızı birader, lütfen! :D

ABNEW
20/03/2008, 19:50
Bolero kırmızı birader, lütfen! :D

Murat bildiğin Bordo işte yaw:D:D