Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dijital klima kademe ayarında sorum yaşıyorum

devi2face
26/01/2025, 00:03
Arkadaşlar hayırlı akşamlar. 2. El olarak 1 hafta öbce 120 bin km de 2006 model 1.4 benzinli grande punto alarak aranıza katıldım. Araçtan gayet memnunum ancak bişey farkettim klimada ve kaloriferde kademe kısmında üfleme ayarını arttırdığımda artmıyor stabil sabit bir şekilde üflüyor bazende artıyor düşüyor kafasına göre ama sıcak soğuk veriyor sıkıntı yok sadece kademesini ayarlayamıyorum, daha önce başına gelen var mıdır tavsiyeniz nedir? Not: klima dijital

ondermurat
28/01/2025, 16:58
Fan kademe seviyelerini kontrol eden bir fan rezistörü var, o arızalı olabilir.

2006 modellerde genellikle kronik bir sorundur.

Rezistör ayakları ısınınca lehimi eriyip devre dışı kalabiliyor. Çıkmacılarda fan rezistörü bulabilirsiniz, sıfırı pahalı olabilir.

devi2face
31/01/2025, 19:53
Anladım hocam teşekkür ederim müsait bir zamanda oto elektrikçisinin yanıma gidip durumdan bahsedeceğim, sorunu çözünce tekrardan aydınlatırım.

devi2face
01/02/2025, 22:12
Bugün parçacıdan 1200 tl ye opar marka rezistör aldım elektrikçide 1 dk da değişim yaptım sağolsun usta işçilikte almadı 1200 tl ye sorunumu hallettim gibi şu anlık bütün kademeler aktif olarak çalışıyor