Orijinalini görmek için tıklayınız : !Genel Soru!
TekinKut03
05/12/2024, 13:29
Arkadaşlar Merhaba; 2007 model Grande Punto 1.4 otomatik vites 195 binde bir araba aldım. Ehliyetimi de yeni aldığım için otomatik tercih ettim. Bu araba konusunda dikkat etmem gereken bir şey var mı? Bana hangi konuları önerirsiniz?
ecaliskan
05/12/2024, 15:22
Merhaba aynı aracın 2011 modelini 2 sene kadar kullandım. Benim görüşlerim şöyle olacak;
- Aracı eco modda kullanmayın yakıt olarak çok birşey değişmeyecek (yıllarca manuel sürmüş biri olarak araç çok çabuk 1-2 geçişi yapıyor ve kavrama tam bırakmadığı için sıyırma yapıyor)
- Durmadan kesinlikle vites değişimi yapmayın örneğin park edeceksiniz araç tamamen dursun ondan sonra vitesi 'R' takın.
- Rampada park edeceğiniz zaman aracı önce 'N' alıp el frenini çekip ardından vitese alıp aracı o şekilde bırakın.
- Dualogic şanzımanların aslında hemen hemen herşeyi manuel ile aynı tek farkı orada bir robot var ve sizin yerinize debriyaja basıyormuş gibi düşünün bundan dolayı araç bakımlarında mutlaka robot yağını kontrol ettirin değişmesi gerekiyorsa orjinal yağ ile değişimini yaptırın.
- Robot ve şanzıman arızasını mutlaka işi bilen birine yaptırın sorunları bazen çok basit olabiliyor bulamıyorlar ve yüksek masraflar ödemek zorunda kalabiliyorsunuz. Genelde baskı balata bitmesi, robot pompası arızası gibi şeyler basit oluyor ama önemli olan doğru teşhis.
Hayırlısı olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. 2 yıl kullandım sadece şarj dinamosundan bir arıza yaşadım onun haricinde araç beni üzmedi inşallah sizi de üzmez.
TekinKut03
06/12/2024, 10:10
Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.