Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hararet yükseliyor ama kalorifer soğuk üflüyor

Turgay KIRDAR
30/03/2024, 22:59
Merhaba, 2008 grande punto 1.3 dizel aracımın 2 ay önce termostatı sürekli açık kaldığı için değişti. Bundan sonra araba ile en fazla 5-6 kere binilip 300-400km yapılmıştır ve şu an hararet 90 a kadar normal çıkıyor bir süre durduktan sonra ani bir şekilde 90 dan yukarıya çıkıyor kaloriferi en sıcağa alıp açtığımda bir miktar hararet düşüyor ama soğuk üflüyor. 2 ay önce soğuk havalarda da kullandığımda kaloriferde bir ısıtmama şikayeti yoktu yani tıkalı olduğunu sanmıyorum. Termostatı oes marka taktırdım devirdaim de orijinal 3 ay önce değişti bu sefer de termostat kapalı kalmış olabilir mi ondan yapar mı? Herkes farklı bir şey söylüyor.

Arabada yağ eksiltme, duman atma, su eksiltme, suda renk değişimi veya yağ, tekleme, geç çalışma bunların hiçbiri yok motor sesi de sağlıklı. Bu durumu yaşayan var mı sorun neyden olabilir pazartesi termostatı tekrar değiştirmeyi düşünüyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ecaliskan
01/04/2024, 12:37
Buna benzer bir durum başıma gelmişti fakat bende şöyle bir durum oldu kış olduğu için kalorifer ısıtmıyordu daha sonra baktığım zaman devirdaimde su kaçağı olduğunu gördüm ve motor suyu hiç kalmamıştı tamamlayıp ustaya gitmiştim devirdaim ve termostat değişip sorun çözülmüştü.

tahat
02/04/2024, 08:03
Merhabalar. Sanki termostatınız kapalı kalmış gibi. Radyatörünüz ısınıyor mu peki? Gerçi Pazartesiye (dün) tekrar değiştireceğim termostatı demişsiniz ama... Sorun çözüldü mü?

Turgay KIRDAR
02/04/2024, 15:06
Termostat kapalı kalmış hararet sorununu değiştirerek çözdüm. Kalorifer peteği de tıkanmıştır diye onu da değiştirdim fakat peteğin kendisi ve boruları sıcak olmasına rağmen hiçbir tarafı sıcak üflemiyordu. Birkaç tur attıktan sonra kalorifer borularına hiç su gitmemeye başladı bütün borular sıcak kalorifer boruları hariç. Normalde alttaki kapağı açıp dokunduğumda el değmeyecek kadar sıcaktı.

ondermurat
02/04/2024, 18:38
Termostat kapalı kalmış hararet sorununu değiştirerek çözdüm. Kalorifer peteği de tıkanmıştır diye onu da değiştirdim fakat peteğin kendisi ve boruları sıcak olmasına rağmen hiçbir tarafı sıcak üflemiyordu. Birkaç tur attıktan sonra kalorifer borularına hiç su gitmemeye başladı bütün borular sıcak kalorifer boruları hariç. Normalde alttaki kapağı açıp dokunduğumda el değmeyecek kadar sıcaktı.

Punto kalorifer peteğini de değiştirmenize rağmen sıcak hava üflemiyorsa, sıcak/soğuk hava klapesi arızalı olabilir. Klimanız dijital mi analog mu bilmiyorum ama özellikle dijital klimalarda sıcak/soğuk hava girişini ayarlayan klape motorlarını kontrol ettirebilirsiniz.

Turgay KIRDAR
02/04/2024, 20:43
Analog klima bu hafta içinde onu da kontrol ettireceğim. Çevirdiğimde içeride bir şeyler hareket ediyor gibi ses geliyor ama kırılmış olabilir. Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor hararet 90 da borularının bazen sıcak bazen soğuk olmasını çözemedim.