Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo 1.3 Triger Değişim Zamanı

snbs
11/03/2022, 14:39
Merhaba,

2011 model 110bin km bir evo sahibiyim, araç 2 yıldır ben de ve triger değişimi yapmak istiyorum.

Önceki sahibiyle yaptığım görüşmeye ve servis kayıtlarına bakılınca orjinal zincir üzerinde, 11 yıl bir zincir gider mi diye de düşünüyorum.

Trigerde değişim zamanı nedir? Parça fiyatlarını araştırabiliyorum ama işçilik ne tutar bilgi paylaşabilecek olan varsa çok memnun olurum, bütçeyi ayarlarız bir fikir edinmiş oluruz.

Teşekkürler.

cmhrky
12/03/2022, 03:50
Zincirin normal şartlardaki değişimi 160.000 km. Km dolmazsa 5 yılda bir, zor şartlarda kullanım 3 yılda bir. (Kullanım kılavuzuna göre)

Ama güncel periyodik bakım şartlarında yıl olarak değişim bilgisi olmaz. (Yetkili servis bilgisi) Km'ye ve ses gelip gelmediğine bakılıyor.

Diğer önemli konu periyodik bakımlarının zamanında yapılması. Bakımsız ve zor şartlarda kullanılan bir aracın zinciri daha erken ses yapmaya başlayacaktır.

Kemalpunto
19/06/2023, 17:47
Merhabalar, şuan da benim de aracım 159000 km oldu. 2014 1.3, 60 bindir bende araç bakımlarını 8-10 bin arası yaptırıyorum. Geçen bir motor ustasına fiyat için gittim ses gelmiyorsa daha bin dedi araç 6 yıldır bende bir ses farkı hissetmiyorum. aynı şekilde youtube ta yine birçok usta zincir için ses yapmadan değişime gerek yok diyorlar. Eğer gerçekten gerek yoksa masrafta yapmak istemiyorum. Değişimi geciktirip sıkıntı yaşayan veya şahit olanlar bilgilendirme yaparsa faydalı olabilir. yakın zamandan anadolu yakasında yaptırıp memnun kalanlardan usta-servis tavsiyesi alabilirim.

ecaliskan
20/06/2023, 07:09
Merhaba sizinki zincirli sanırım trigerler bel kemiği gibi birşey yine kontrol ettirmekte fayda var ben bostancıda RESE OTO gidiyorum fiat ustası tavsiye ederim.

Kemalpunto
20/06/2023, 14:13
Merhaba öncelikle teşekkürler. Evet aracım zincirli. Recai ustayı biliyorum daha evvel gitmişliğim var kaliteli bir usta. Daha önce ona sorduğumda 160 ta değişirse iyi olur demişti. Ama bana uzak biraz Tuzla tarafındayım. Burda ki bazen uğradığım usta binmeye devam et dedi. Olmadı müsait bir zamanda bostancıya bir uğracağım.