PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dulagic Şanzıman Seyir Halinde Boşa Alıyor

frhkrkmz
25/12/2021, 23:10
Merhaba,

Aracım 2013 model 1.4 fire dualogic Punto. 72 bin km de

Yaklaşık 1 ay önce araçla seyir halindeyken 5. Viteste vites küçültmek için gaza yüklendim ve şanzıman bir anda boşa geçti. Frene basıp önce N ye sonra A ya alarak yola devam ettim. Bu sorunu boş yolda bir kaç kez test ettim bazen normal vites küçükttü bazen boşa aldı.

Konuyu ustaya danıştım baskı balata, debriyaj bilyası ve çatalı şanzıman yağı vs değişecek dedi. Değiştirdim 1 haftadır kullanıyorum herhangi sorun yoktu ancak bugün aynı sorun tekrar meydana geldi.

Ustayla görüşeceğiz tekrar ancak daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Paylaşırsanız sevinirim. En azından sorunun ne olduğunu bilir vakit kaybı yaşamam.

43sbr
26/12/2021, 16:30
Geçmiş olsun. Aynı sorunu bir yakınım astra sw yarı otomatik aracında yaşadı.Servise gittiğimizde bilgisayarlara bağlandı bir sorun yok dendi.Diger bir servise gittik robotu değiştirdik dediler 7-8 bin₺ verdik .Ama yinede kullanırken boşa atıyordu.İnternetten otomatik şanjıman tamircisi ile görüştük.Ankarada bir servisi aradık sorunu çözebileceklerini söylediler 3bin750₺ araya verdik.Sorunun şanjıman beyninden kaynaklandığı elektronik bir devre değiştirildi sorun çözüldü.

frhkrkmz
26/12/2021, 19:22
Benim araçta herhangi hata kodu göstermiyor. Bakalım ne diyecekler. Sorunu çözersem paylaşıcam

ecaliskan
27/12/2021, 07:17
Merhaba,

Çok şükür başıma gelmedi ama aracı arkadaşımdan almıştım ve çevremde forumda da aynı şeyler duydum baskı balata vs değişmesi gerektiği zaman araç bu dediklerinizi yapıyordu onlarda da bu bahsettiklerinizi değiştiklerinde sorun çözülmüştü.

frhkrkmz
27/12/2021, 21:39
Yeni farkettim sadece 5 ten 3 e geçerken yapıyor anlamadım ben bu işi cidden.

frhkrkmz
29/12/2021, 17:28
Aküden olabilir denildi ölçüm yapıldı ancak akü değerleri normal. Fren müşürü kontrol edilecek. gelişme olursa konuyu güncellerim

eyuppi
29/12/2021, 19:47
"Yeni farkettim sadece 5 ten 3 e geçerken yapıyor anlamadım ben bu işi cidden. " demişsiniz.

oui7hR-XgEQ

bu videoyu bi izleyin. belki bu videodaki anlatımla alakalı olabilir probleminiz. dualogic şanzımanın çift veya tek vites değişimi ile ilgili gres yağı bakımı hakkında...

frhkrkmz
30/12/2021, 00:46
Teşekkürler bunuda göz önünde bulundurcam

58sivas34
03/01/2022, 22:22
S.a fatih ben çok dolandım yoruldum zor bir yol kolay gelsin ben şükür hallettim problemi doğru insanla karşılaşıp.senin problem tek viteslerin selenoidi yada basınç tüpü ile alakalı olabilir cihaza baglatip değerlerini ölçtür derim geçmiş olsun

frhkrkmz
04/01/2022, 18:40
Teşekkürler cihaza bağlandı ama herhangi problem gözükmüyor diyorlar halen çözemedim robottan olabilir deniliyor. Siz nasıl cozdunuz

frhkrkmz
05/01/2022, 15:44
Yazılımla ilgili bi sıkıntı varmış ayarlar tekrar gözden geçirildi şuan için sorun kalmadı.

cihanbey
16/01/2022, 00:53
aynı sorun bendede var çözebildiniz mi merak ediyorum.

frhkrkmz
17/01/2022, 13:48
S.a fatih ben çok dolandım yoruldum zor bir yol kolay gelsin ben şükür hallettim problemi doğru insanla karşılaşıp.senin problem tek viteslerin selenoidi yada basınç tüpü ile alakalı olabilir cihaza baglatip değerlerini ölçtür derim geçmiş olsun

Yazılım güncellendi şimdi ara sıra yapıyor usta robot revizyonu gerekiyor dedi ama zaten çok masraf yaptım bu ara bir süre dikkatli şekilde kullanmaya devam edeceğim sonra maddi durumu düzeltince çaresine bakacağım.

frhkrkmz
17/01/2022, 23:57

Yazılım güncellendi şimdi ara sıra yapıyor usta robot revizyonu gerekiyor dedi ama zaten çok masraf yaptım bu ara bir süre dikkatli şekilde kullanmaya devam edeceğim sonra maddi durumu düzeltince çaresine bakacağım.

Ayrıca bazen 5. Vites ten 3 e alirken boşa almak yerine takılı kalıyor sanki 5. Viteste devir yükseltiyor araç hizlanmiyor. Garip bir sorun gerçekten

frhkrkmz
21/01/2022, 20:42
Bugün araç yavaşlarken vitesi boşa attı vitesi boştan autoya geçirmedim sonrasında manuele aldım vites geçti işe geldim. Tekrar hareket ettirmedim umarım sıkıntı çıkarmaz. Bilgisi olanları konuya bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Berkobal
27/01/2022, 09:15
Bugün araç yavaşlarken vitesi boşa attı vitesi boştan autoya geçirmedim sonrasında manuele aldım vites geçti işe geldim. Tekrar hareket ettirmedim umarım sıkıntı çıkarmaz. Bilgisi olanları konuya bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Sorununuz basınç tüpünde. Malzemenin linkini bırakıyorum aşağı. Ustaların çoğu bilgisayara bağlayıp arıza kodu var mı diye bakıyor fakat bu durumun arıza kodu düşmüyor genelde. Bilgisayara bağlanıp araç çalışırken "vites kutusu" sekmesinde basınç değeri izlenmeli. Pompa basıncı bastıktan sonra (aracı çalıştırmadan şoför kapısını açınca çıkan ses) eğer basınç değeri çok hızlı düşüyorsa (2 saniyede 1 bar filan) tüp kaçırıyor demektir.

https://www.fiatyedekparcalari.com/index.php?route=product/product&product_id=6696

frhkrkmz
03/02/2022, 19:15

Sorununuz basınç tüpünde. Malzemenin linkini bırakıyorum aşağı. Ustaların çoğu bilgisayara bağlayıp arıza kodu var mı diye bakıyor fakat bu durumun arıza kodu düşmüyor genelde. Bilgisayara bağlanıp araç çalışırken "vites kutusu" sekmesinde basınç değeri izlenmeli. Pompa basıncı bastıktan sonra (aracı çalıştırmadan şoför kapısını açınca çıkan ses) eğer basınç değeri çok hızlı düşüyorsa (2 saniyede 1 bar filan) tüp kaçırıyor demektir.

https://www.fiatyedekparcalari.com/index.php?route=product/product&product_id=6696

Teşekkürler bende bu parçadan şüpheleniyorum. Basıncı kendim elm cihazıyla izleyebilir miyim acaba?

Akiferdogan
17/04/2022, 01:09
Arıza nedendir tam bilmiyorum ama ihmal edilen bir bakım var oda robot yağı değişimi yaptırmamak ve özel bi yağ kesinlikle servisinde yaptırın makine ile içindeki yağın çekilip yenisinin konulması gerekiyor 1.5 litre felan olması lazım 400 tl gibi bir fiyatı var ihmal etmeyin geçişleri rahatlatır.
yaptırdıgım için söylüyorum

ayrıca otomatik vites 2 den 1 e düşerken boşa atıp vites kutusu hatası verirse arabayı stop edin kontagı çıkarın kapıları kumandadan kitleyin yeniden kumandadan açtıktan sonra sonra çalıştırın ( önemli olan kontağa basmadan önce vitesin göstergede 1 olduguna dikkat edin 2 gösteriyorsa 1 e alıp sonra boşa getirip öyle marşa basın sıkıntı çıkmadan çalışacaktır) tecrübe 140.000 km dir kullanıyorum

yunus3444
01/05/2022, 10:12
Herkese merhaba
Sorunun aynısını bende yaşadım ve bi yerden sonra N den başka bir vitese geçmedi. Tamircim arabayı aldı baya uğraştı. İstanbulda ulaşmadığı adam kalmadı ve hepsi robot değişiecek masraf 15bin dedi. En son Antalyada birini buldu ve şanzımanı oraya gönderdi. Ortalama 3-4 bin masraf çıktı.

frhkrkmz
06/05/2022, 07:46
Herkese merhaba
Sorunun aynısını bende yaşadım ve bi yerden sonra N den başka bir vitese geçmedi. Tamircim arabayı aldı baya uğraştı. İstanbulda ulaşmadığı adam kalmadı ve hepsi robot değişiecek masraf 15bin dedi. En son Antalyada birini buldu ve şanzımanı oraya gönderdi. Ortalama 3-4 bin masraf çıktı.

Sorun düzeldi mi? Ne işlem yapılmış bizde ona göre yönlendirelim ustaları.

meycey
13/07/2022, 10:33
Geçmiş olsun. Aynı sorunu bir yakınım astra sw yarı otomatik aracında yaşadı.Servise gittiğimizde bilgisayarlara bağlandı bir sorun yok dendi.Diger bir servise gittik robotu değiştirdik dediler 7-8 bin₺ verdik .Ama yinede kullanırken boşa atıyordu.İnternetten otomatik şanjıman tamircisi ile görüştük.Ankarada bir servisi aradık sorunu çözebileceklerini söylediler 3bin750₺ araya verdik.Sorunun şanjıman beyninden kaynaklandığı elektronik bir devre değiştirildi sorun çözüldü.
Geçmiş olsun Ankarada hangi servisle görüştünüz

43sbr
15/07/2022, 19:42
Ankara Şaşmaz da 3-4 opel servis var.Bizim gittiğimiz servisin sahibi vefat etmiş telefonu na ulaşılamıyor.

erdalygt
03/12/2022, 01:12
Arıza nedendir tam bilmiyorum ama ihmal edilen bir bakım var oda robot yağı değişimi yaptırmamak ve özel bi yağ kesinlikle servisinde yaptırın makine ile içindeki yağın çekilip yenisinin konulması gerekiyor 1.5 litre felan olması lazım 400 tl gibi bir fiyatı var ihmal etmeyin geçişleri rahatlatır.
yaptırdıgım için söylüyorum

ayrıca otomatik vites 2 den 1 e düşerken boşa atıp vites kutusu hatası verirse arabayı stop edin kontagı çıkarın kapıları kumandadan kitleyin yeniden kumandadan açtıktan sonra sonra çalıştırın ( önemli olan kontağa basmadan önce vitesin göstergede 1 olduguna dikkat edin 2 gösteriyorsa 1 e alıp sonra boşa getirip öyle marşa basın sıkıntı çıkmadan çalışacaktır) tecrübe 140.000 km dir kullanıyorum

Merhaba,
Hala bu şekilde mi kullanıyorsunuz? Benim de 2 den 1 geçerken arada boşa geçiyor vites aynı arızayı veriyor. Çözüm bulabildinizmi acaba?