54yakamoz
19/12/2021, 00:54
Merhabalar arkadaşlar,
Aracım 1.3 evo punto dualogic, günlük kullanırken sorun yok, güç istedigimde P0089 - 78 arızasını veriyor.
Arızayı silip, yoluma devam ediyordum.
Bu gece biraz vakit buldum, pompa üzerindeki basınç regulatorunu söktüm, dışarıda elektrik verdim, valf düzgün çalıştı,
Zaten agzım ilede üfledim sistem ters mantik çalışıyor, elektrik yok iken tam açık PWM sinyali ile mazotu kısarak şartlandırıyor.
Elektrik verdigimdede hava geçmiyordu.
Valfin düzgün çalıştıgını gördügümde, tekrar topladım, bilgisayarı bağladım,
Aktif datadan;
Rail basıncı,
Rail basınç hedefi,
Basıç regulatör kapanma yüzdesini aldım, yola çıktım.
Yine gazladıgımda, regulator tam açılmasına rağmen, istenen basınc 1300 bar, ama aktif basinc 800 bar oldugunu, bu sıradada arıza verdigini gördüm.
Zaten, rolantide bile kapanma oranı düşük oldugunu fark ettim. Başka deyiş ile rolantide bile fazla mazot a ihtiyaç duyuyor.
Bu durumda mazot filitresi veya depodaki filitrede kirlilik oldugunu düşünüyorum,
Benzer sorun yaşayıp fikri olan arkadaşların tecrübelerine ihtiyacıma var.
Aracım 1.3 evo punto dualogic, günlük kullanırken sorun yok, güç istedigimde P0089 - 78 arızasını veriyor.
Arızayı silip, yoluma devam ediyordum.
Bu gece biraz vakit buldum, pompa üzerindeki basınç regulatorunu söktüm, dışarıda elektrik verdim, valf düzgün çalıştı,
Zaten agzım ilede üfledim sistem ters mantik çalışıyor, elektrik yok iken tam açık PWM sinyali ile mazotu kısarak şartlandırıyor.
Elektrik verdigimdede hava geçmiyordu.
Valfin düzgün çalıştıgını gördügümde, tekrar topladım, bilgisayarı bağladım,
Aktif datadan;
Rail basıncı,
Rail basınç hedefi,
Basıç regulatör kapanma yüzdesini aldım, yola çıktım.
Yine gazladıgımda, regulator tam açılmasına rağmen, istenen basınc 1300 bar, ama aktif basinc 800 bar oldugunu, bu sıradada arıza verdigini gördüm.
Zaten, rolantide bile kapanma oranı düşük oldugunu fark ettim. Başka deyiş ile rolantide bile fazla mazot a ihtiyaç duyuyor.
Bu durumda mazot filitresi veya depodaki filitrede kirlilik oldugunu düşünüyorum,
Benzer sorun yaşayıp fikri olan arkadaşların tecrübelerine ihtiyacıma var.