Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boyaya Bağlı Araç İkilemi

TeknoTasarimci
22/06/2021, 10:07
Arkadaşlar hayırlı sabahlar diliyorum.
Araç seçimi yapacağım ancak tecrübem olmadığı için yanlış karar vermemek için forma üye oldum ve sizlerden önerisel yardım bekliyorum.

2 tane araç var, birisi Dynamic diğeri ise Active modeli ancak benim ikilemde kaldığım nokta, bu iki araca dair boya detayıdır. Araçlardan birisinde (kaput + tavan + bagaj) hariç komple boyalı, diğer aracın ekspertiz dökümanlarında ise (kaput + tavan + bagaj + sağ marşpiyel) haricinde ya genel boya ya lokal boya ya da değişen var.

Şimdi sormak istediğim, bu iki ilandaki kaporta işlem paylaşımında ne fark var, bir satıcı 3 önemli parça hariç komple boyalı diyor, diğer aracın ekspertiz raporu da 3 önemli parça + marşpiyel (toplam 4 Parça) hariç işlemli diyor?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim arkadaşlar, esenlikler.

ondermurat
22/06/2021, 12:00
Araç paketi olarak tercihim Dynamic olurdu ancak araçları görmeden, ekspertize sokmadan karar vermek zor. "Boyalı" olması durumuna çok takılınmaması gerektiğini düşünüyorum, Boyanın altında ne gibi kaporta işlemi yapıldı belirsiz. yakından görüp ekspertize/ustaya göstermek daha mantıklı geliyor.

Ozer77
22/06/2021, 15:17
Eskiden bende cok takılırdım boya mevzusuna. Linea mı pert edip içinden zor cıktıktan snra bu takıntım geçti [emoji847]
Şuanki aracım 5 parça boyalı değişensiz.
Önemli olan aravcn fazla kurcalanmamış olması.. tüm aksamlarının çalışır olması. Ve en az hasarlı olması. Benim görüşüm budur.

Zira hiç boyasız olup başka sorunlarda cıkabilir.

TeknoTasarimci
22/06/2021, 21:52
Araç paketi olarak tercihim Dynamic olurdu ancak araçları görmeden, ekspertize sokmadan karar vermek zor. "Boyalı" olması durumuna çok takılınmaması gerektiğini düşünüyorum, Boyanın altında ne gibi kaporta işlemi yapıldı belirsiz. yakından görüp ekspertize/ustaya göstermek daha mantıklı geliyor.

Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum efendim.
Satıcı, yanlardan herhangi bir darbesel kaza almamış, sürtünmelerden dolayı boyalar var denildi. Ekspertize, dediğiniz gibi sokup nete yakın bilgi almam lazım.

Dynamic ile Active arasında 4.000₺ fark var, sanırım Active tercih edeceğim ama param olsa Dynamic, dediğiniz gibi birincil tercihimdi.

TeknoTasarimci
22/06/2021, 21:55
Eskiden bende cok takılırdım boya mevzusuna. Linea mı pert edip içinden zor cıktıktan snra bu takıntım geçti [emoji847]
Şuanki aracım 5 parça boyalı değişensiz.
Önemli olan aravcn fazla kurcalanmamış olması.. tüm aksamlarının çalışır olması. Ve en az hasarlı olması. Benim görüşüm budur.

Zira hiç boyasız olup başka sorunlarda cıkabilir.

Yanıtınız için minnettarım efendim, teşekkürler.