PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande punto 2006 P0172 arıza kodu

Alprcan
31/08/2020, 18:46
Merhaba arkadaşlar,

Grande Punto 2006 model araç sahibiyim. Yalnız aldığım günden beri (P0172 sistem zengin karışım) hatası verip motor arıza ışığını yakıyor. Bu durum çok can sıkmaya başladı bu arızadan dolayı motor arıza ışığı yaktığı için başka bir yerde olabilecek arızayı göremiyorum. Bugün 6. Defa sildirdim doğru düzgün bu sorunu çözebilecek bir usta çıkmadı

Uzun lafın kısası Ne yapmam gerekiyor aynı problemi yaşayan arkadaşlar varsa nasıl çözdüler bana konuda yol gösterebilecek dostlarımdan yorumlarını ve önerilerini rica ediyorum.
Grande Punto 2006 1.4 Fire 8v benzin (lpg yoktur.)

M06YAVUZ
02/09/2020, 21:41
İlk bakıp baktıracağınız yer halk arasında hava yakıt karışımı sağlayan sensör yani maf sensörü gerçek adı kütle akış sensörü çoğu zaman arıza maf sensörü koduyla arıza vermiyor zengin karışım diye hata veriyor. Muhtemelen o parça arızalı temizletmeye hiç uğraşmayın direk yenisini alın keyfinize bakın.

kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arslan81
10/03/2021, 16:30
Hocam ben (2006 punto dynamic 1.4 16v) Map sensörünü buldum, epey kurum kaplamış, temizledim taktım, ama bir de Maf sensörü varmış! Maf ne? Map ne? kafam karıştı biraz :) Acaba filtre kutusundan çıkan kalın borunun birleştiği parçamı?

43sbr
10/03/2021, 22:50
Doğrudur.Temizlerken içindeki küçük elektronik parçaya zarar vermemişindir.Temizlerken balata spreyi veya bu iş için hazırlanmış spreyler var onları kullanabilirsin.