PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klima Isı Dalgalanması

erhan582
05/08/2020, 16:58
Merhaba arkadaşlar,

2006 g. punto 1.3 multijet sahibiyim. Aracım 213 bin km'de. Aracımda enteresan bir klima problemi mevcut.

Klimayı çalıştırdığımda motorun sesi ve titreşim artıyor. Gaza bastığımda kamyon motoru gibi vuuu diye kükremeye başlıyor. Devir arttıkça kükreme sesi de artıyor.
Yoğun trafikte dur-kalk yaparken klima hiç soğutmuyor. Düz yola çıkıp belli bir süre sabit bir devirle gitmeye başladığımda soğutmaya başlıyor. 80-100'le giderken iyi soğutuyor. Ama yine de en düşük ayarda içeride üşüyecek derecede soğutmuyor.
Gazını yeni doldurttum. Gazı dolduran arkadaş kaçak olmadığını söyledi.
Polen filtresi yeni değişti.

Bursa küçük sanayide bir ustaya götürdüm, kompresörde basınç dengesizliği var, komple sistem yapılacak 4 bin küsür maliyeti var dedi işçilikle beraber.

Klima bu kadar kolay bozulan ve masraflı bir şey mi yahu? Tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.

Yardımınız için teşekkür ederim, saygılar.

onuronder
05/08/2020, 19:16
Benim aracdada ayni sorun hemde sizinkiyle ayni kmlerde olmustu. Bir sure sizin soylediginiz gibi dalgalandi ardindan sogutmayi kesti.Sonrasinda klima kapaliyken aniden klima kasnaginin v kayisina baglanan parcasi ses yapmaya basladi. Motor ustasi klimayi kilitlemesin diye o parcayi cikardi ve o kasnagin degismesi gerektigini soylemisti. Sonra bende bursa da bi kac ustaya sordum acikcasi klimaya dokunmadan 3 4 lira rakam cikarinca bende yaptirmadim haliyle.Simdi dogru ustayı bulmayı bekliyor oylece. Bu sorunu eski konularda yasayan arkadaslar da varmis parca degistirip ucuza maletmisler ancak nerde yapildigi konusunda bilgi bende bulamamistim.

alierkan
06/08/2020, 12:29
Ses sorunu ve soğutmama sorunu farklı parçadan, ses kolay çözülüyor ama kısa süre sonra tekrar ses yapmaya başlıyor, soğutma sorunu için basıncı dengeleyen klape dedikleri bir parçaya bakılması gerekiyor, parçanın durumuna göre komple kompresör değişimi gerekebiliyor.

arenas
06/08/2020, 13:16
Ses sorunu ve soğutmama sorunu farklı parçadan, ses kolay çözülüyor ama kısa süre sonra tekrar ses yapmaya başlıyor, soğutma sorunu için basıncı dengeleyen klape dedikleri bir parçaya bakılması gerekiyor, parçanın durumuna göre komple kompresör değişimi gerekebiliyor.

Aynı sorumlar bende de var.Yıllardır yapabilen bi usta bulamadım istanbulda.Son 1-2 yıldır soğutması da azaldı(gazını vs tamamlatırım her yıl).
Ses sorunu nasıl çözülüyor?klima kasnağını değişerek mi?
ben burada hangi klimacıya gitsem "kasnak değişmiyor,kompresör komple değişiyor" deyip dünya para istediler.

kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

erhan582
06/08/2020, 14:56
Ben de Bursa'da usta bulamadım bakacak kime gittiysem komple sistem yapılacak deyip 3-4 bin tl istiyor. Az para da değil yani. Hiç bir usta da bakmak istemiyor şöyle detaylıca. Mantıken kompresör denilen şeyin uzun yıllar boyunca kullanabiliyor olmak lazım sonuçta motor yani o da. Bakımı yok bir şeyi yok sızdırma yapmadığı sürece. Kafamda deli sorular...

stonebridge
07/08/2020, 14:21
Bu arızaların olmasının temel nedeni klimayı devreye alırken araç boşta iken almamız lazım. Araç yük altındayken devreye alındığında ve uzun süreli kullanımlarda böyle yapıldığında klima kasnağı ve bobinler zarar görmekte. Bu sebeple aracı boşa alıp daha sonra klima düğmesine basmanızı tavsiye ederim.