Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Degişimi
Arkadaşlar albea 1.3 multijet otomobil 'imin turbosundan sesler uğultu gelmeye başladı.Arabamın ani hızlanma diye bir şey kalmadı. Arkadaşlar turbo mu arızaladı.Turbo yu değiştirsem hangi markaları önerirsiniz.Acil yardım.
Arkadaşlar albea 1.3 multijet otomobil 'imin turbosundan sesler uğultu gelmeye başladı.Arabamın ani hızlanma diye bir şey kalmadı. Arkadaşlar turbo mu arızaladı.Turbo yu değiştirsem hangi markaları önerirsiniz.Acil yardım.
turbo hortumlarına bir bakın belki kaçak vardır daha önce burada bir konuda görmüştüm sorun turbo hortumundan çıkmıştı . iyi bir yere baktırın
Turbo hortumunu rolentide çalışırken elle sıktırarak test ettim sanki hiç hava üflmiyor gibi , birazda gaza yüklenerek denedim gaza yüklenince hortum şişti şertleşti,hortum sağlam fakat doğru basıncı veriyormu bilmiyorum.
Kamikazee
17/07/2020, 23:05
Malesef benimde puntomda ivmelenme kayboluyordu tepkisizdi. Turbo hafif uğulduyordu gittim yenisini aldım. Şimdi mersolara sellektör atıyorum😀
Turbo değişince şimşek gibi hızlandığını atak olduğunu söylüyorsun doğrumudur.Hangi marka turbo aldın.Benim yazın kronik bir sorunum oluyor sıcakta hararet ortada iken geç çalışıyor yada hiç çalışmıyor.
Kamikazee
17/07/2020, 23:54
Supsan marka aldım şimdi ataklanması gayet iyi. Motor sıcakken bendede biraz geç çalışma olayı var ama hiç çalışmama olayı olmadı. Şüphem yakıt pompasından yana, kesin bir çözüm bulamadım sorun büyürse ustaya gideceğim
Arkadaşım ben pompacıya gittim bana söylediği enjektör valflerinde geri dönüştebir sıkıntı olabilir dedi.Benden sana tavsiye deponda mazotu iyice azalıncaya kadar kullanma sürekli yarı depodan az olmasın o zaman fazla sıkıntı olmuyor
Turbo hortumlarım sağlam arkadaşlar.Turbodaki verim düşüklüğü wesgete kaynaklanabilirmi bilgisi olan varmı cevaplarınızı bekliyorum.
aslam0740
27/07/2020, 10:14
wesgete arızası genelde giderken tekelme şeklinde belli eder, mesela rampa çıkacaksın teklemeye başlar, wesgete amacı turbodan gelen fazla basıncı tahliye etmektir. tabi bu fazla tahliye gereğinden fazla olursa bu seferde motora gereği kadar basınç gitmeyeceğinden güç kaybı olur, wesgete kollarına kendiseine baktır hatta tam gaz yapınca bir bak oynuyormu diye
Tekleme şeklinde bir sıkıntı yok,daha önceden rampa çıkarken böyle depar atar gibi hızlanma vardı şimdi gaza yüklendiğinde rampa çıkarken normal turbosuz araçlar gibi gidiyor.Wesgete kolları benim aracım euro4 turbo da bu kolları neresindedir.