PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pedallarda titreme

Uykusuz57
27/06/2020, 00:16
Selamun aleyküm forumda araştırdım ancak bilgi bulamadım. Benim sorunum pedallarla alakalı fren ve debriyaj pedalında çok olmasada gaz pedalında seyir halinde ayağımı uzun süre basılı tutunca uyuşturuyor. Gaz pedalında hafif bir titreme var. Gaza dokunup deviri aldıktan sonra uzun yolda daha hissediliyor. Rolanti deyken yok ayrıca ayna vb titreme falanda yok motor kulaklarına bakıldı ön takım sağlam amortisör takozları değişti ama sinek küçük miğde bulandırır hesabı inşallah basittir. Bu arada şanzıman takozuda sağlam.

gpmesud
27/06/2020, 12:03
Herşey olabilir baskı balata olabilir rot kolları olablir jant olablir rot balans olablir o yüzden iyice kendini belli edene kadar birşey demek yanlış olur busefer çogu parça değişir husursuz olursunuz. Bence biraz daha belirginleşsin ondan sonra kurcalamakta fayda var.

Uykusuz57
27/06/2020, 13:53
Doğru diyosunuz ben pinpirikli olduğum için arıza hemen gitsin istiyorum ancak belli bi süre sonra ayak uyuşturuyo titremesi önemli değilde

Puntobordo
28/06/2020, 10:28
Rahman hocam aynı sorun bendede var. İki iktimali göz önünde bulundurun. 1 lastiklerin balans ayarı 2 motor veya şanzıman takozları. Bunların üzerine gidin. Önce lastik balanslarınızı lastikcide yaptırın, en düşük maliyetli olan budur. 30-50 tl arası yapıyorlar. Çözüm olmazsa motor ve şanzıman takozlarını iyi bir fiat ustasına gôsterin. Ben şuan motor sol takozu değiştirdim azaldı ama tamamen kesilmedi. Şimdi sag veya şanzıman takozunuda desgitiricem. Burda önemli etken araç rolantideyken direksiyonda normalin üzerinde bir titreme var mı bunu kontrol etmenizde fayda var. Egerki titreme normalden fazla ise yüzde 90 motor takozu.

Uykusuz57
10/07/2020, 15:45
Takozlar sağlam hocam rot balans yeni yapıldı lastikten süpheleniyorum rolantideyken direksiyon ayna ve silecek titremeside yok birde alttaki egzoz takozunun biri kopmuş demire sürtmüyor ama yakın bunu değiştiricem

Ozer77
11/07/2020, 08:05
Kesinlikle motor takozları değişmeli.

Uykusuz57
14/07/2020, 23:51
3 tane ustaya gittim takozlar sağlam diyor