PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan gelen hışırtı

evza
06/06/2020, 16:24
Arkadaşlar selamlar

Aracım 1.3 Multijet 2012 model. Gaza bastığımda bir ağaç parçası takılmış gibi bir hışırtı sesi oluyor. Özellikle 2500 devir ile 3000 devir arasında oluyor. Bunun sebebi nedir ? Turbo diye düşündüm ama ıslık benzeri bir ses değil.

Kamikazee
06/06/2020, 20:03
Merhaba rolentide ses yoksa gaza basınca oluyorsa turbo pervanesinde belki yamulma olmuş olabilir. Fazla yol yapmadan tanıdık motor ustasına gidin. Hemen turbo değişelim derse inanma geri kaç başkasına baktır

KaanTs
06/06/2020, 20:12
Arkadaşlar selamlar

Aracım 1.3 Multijet 2012 model. Gaza bastığımda bir ağaç parçası takılmış gibi bir hışırtı sesi oluyor. Özellikle 2500 devir ile 3000 devir arasında oluyor. Bunun sebebi nedir ? Turbo diye düşündüm ama ıslık benzeri bir ses değil.

enjektör kontrol ettirin hocam benim aracım da ses vardı sizin dediğinize benzer ben servise götürdüm enjektör revizyon dedi şimdilik duruyor para bulursam değişim yaptırmayı planlıyorum

evza
06/06/2020, 20:52
Araç bugün yakıt akıttı. Yakit tankının Üst tarafındaki contadan kaynaklı bir problemmis. Depoyu fulleyince akmis. Onu sıktı halletti. Ses için ise Yakıt pompasindan kaynaklı dedi oto elektrikçi. Cumartesi olduğu icin bakmadı. Eve dönerken ise motor lambası yandı. Sakarya'dan Bursa'ya döneceğim. Götürür mü beni acaba

Kamikazee
07/06/2020, 13:20
şehirler arası olacağı için çekici numarası yanınızda bulundurun bence

Cleve
07/06/2020, 21:59
Araç bugün yakıt akıttı. Yakit tankının Üst tarafındaki contadan kaynaklı bir problemmis. Depoyu fulleyince akmis. Onu sıktı halletti. Ses için ise Yakıt pompasindan kaynaklı dedi oto elektrikçi. Cumartesi olduğu icin bakmadı. Eve dönerken ise motor lambası yandı. Sakarya'dan Bursa'ya döneceğim. Götürür mü beni acaba

Motor lambasinin koduna bakmaniz lazim

evza
08/06/2020, 13:08
Arkadaşlar turbodan kaynakliymis. Bakıyorlar tam nedenini yazarım.