Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 yarı otomatık debriyaj seti ACİL...

frkkc
27/04/2020, 17:57
2010 model punto evo 1.4 yarı otomatık aracının debriyaj seti ve rulman değişecek ben kendim parcayi alip bir yerde ustaya degistirdicem orjinal parca opar ve valeo hangisi oluyor birde uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağım bir de kimse yaklaşmıyor bu araca kocaeli yaptıracağım yer var mı.servise gittim bana 3500 lira masraf dedi set değiştir diyoruz adam o var bu var bir sürü şey çıkarttı...bana yardım lazım acil..

Ozer77
27/04/2020, 18:18
Valeo
Opar
Mapa
Hepsi olur.. pparçacıya ruhsatı veriyosun şase numarasından malı veriyor. Veya netten
Ünlü oto
Aktaş oto
Bunlar gibi parçacıları arayarak yardım alabilirsin.
Bendede yarı otomatik var ama arıza yaparsa yalovadayım ben mesela burda usta bulamam bence. Tabsiye edilen biyer bulmak lazım dşye düşünüyorum.

bclk
29/04/2020, 18:14
Ben de sadece baskı balata seti değiştireceğim, servis önerebilcek olan var mı?

frkkc
30/04/2020, 13:30
Valeo
Opar
Mapa
Hepsi olur.. pparçacıya ruhsatı veriyosun şase numarasından malı veriyor. Veya netten
Ünlü oto
Aktaş oto
Bunlar gibi parçacıları arayarak yardım alabilirsin.
Bendede yarı otomatik var ama arıza yaparsa yalovadayım ben mesela burda usta bulamam bence. Tabsiye edilen biyer bulmak lazım dşye düşünüyorum.

Simdi bunu degistirince sanziman yagi falan da degisiyor mu usta.

Ozer77
01/05/2020, 00:30
Estf ben usta değilim. Burasıda zaten tamirci forumu değil. Herkes az çok tecrğbesini paylaşıyor sadece. Bence sen bi sanayiye git en kısa zamanda.

volkan1065
01/05/2020, 23:44
Set olarak Valeo tercih edin. Aracın şase numarasına göre set çıkar. Set ile beraber yağ da değişecek triptonik yağ basınçları kalibrasyon gibi işlemler var. Bunu gercek anlamda her sanayi ustası yapamaz. Özellikle set değişimi sonrası kalibrasyon işlemleri düzgün yapılmazsa ani frenleme yada kalkışlarda boşa atma vites geçiş sıkıntısı sarsılma gibi sorunlar baş gösterir. Bu sorunlar başka sorunlarada neden olur. Sonrasında servisin istediği paranın iki uc katı masraf yapabilirsiniz. İstanbul da bu işleri yapan iyi ustalar var birde bursada punto lardan iyi anlayan Can oto recep babacan var. Bulunduğun ildeki ustalara guvenmıyorsan ya servise yada bu işi yapan ustalara gitmeni tavsiye ederim.