Orijinalini görmek için tıklayınız : Niye Türkiye'de yeşil GP yok ???
Unique_GOTH
09/02/2008, 12:55
Merhabalar dün GP t-jet in reklam filmini izledim çok güzel olmuş hele yeşil GP ye bayıldım ve Türkiye de satışa sunuldu sandım ama 2. izleyişimde alt yazıyı okudum alt yazıda yeşil grande puntonun ülkemizde satışa sunulmayacağı yazıyodu neden satışa sunulmuyo bi bilginiz var mı???:(
tutmadı herhalde türkiyeye satışa çıktı sadece 120 likler gelmeyecek yoksa diğer motor seçeneklerinde varı diye biliyorum.
quixotic2
09/02/2008, 13:54
bence çok saçma bende bayıldım yeşile. siparişlede getirtemeyizmi acaba?
nedense bayanlar kımızı ve yeşil arabaya bayılıyorlar hele Fıstık yeşiline özellikle annem :)
quixotic2
09/02/2008, 14:49
Ahmet reklamı gördünmü bilmiyorum ama çok güzel bir yeşil bu. yani yeşil rengin bir arabaya bu kadar yakışacağını tahmin edemezdim. resmen aşık oldum arabaya.
gördüm aslı 1 saat once 3 tane grande punto yeşil var içlerinde gidiyolar felan 120 bg t-jet felan:)
ama dedigin kadar var yeşil çok guzel harika:)
Unique_GOTH
09/02/2008, 15:11
evet çok yakışmış yeşil renk keşke buraya da gelse
üzümcü petrol
09/02/2008, 16:38
amaçlarıda güzel olmuş ama italyan bayrağı:D:D
Unique_GOTH
10/02/2008, 22:16
evet :D
ozlem imza toplayalım senin icin getirtelim ne dersin:)
Unique_GOTH
10/02/2008, 22:34
aslında yeşili ülkemizde satışa sunsalar baya alıcı çıkar o reklamdan sonra duyduğuma göre mango turuncu ve bejin de üretimini durdurmuşlar acaba doğru mudur ?
Unique_GOTH
10/02/2008, 22:35
ozlem imza toplayalım senin icin getirtelim ne dersin:)
tamam hadi başlayalım :D:D:D
aslında yeşili ülkemizde satışa sunsalar baya alıcı çıkar o reklamdan sonra duyduğuma göre mango turuncu ve bejin de üretimini durdurmuşlar acaba doğru mudur ?
doğru olabilir:)
mango gormustum sanırım sitete GP mi almadan once
alında turuncu benım favorim:)
Unique_GOTH
10/02/2008, 22:39
turuncu benim de favorimdi ama internette gördüğüm ülkemizdeki turuncular kırmızıyla neredeyse ayırt edilemeyecek şekilde üretilmiş bunlar heralde bizi kafaya falan alıyolar ne turuncu ne yeşil olmaz ki böle... :)
Unique_GOTH
10/02/2008, 22:44
en fazla kırmızı satılıyodur heralde yanlış mıyım ??
3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun :)
fıkra: adamın biri 100 milyara araba almış arkadasına demiş ben araba aldım arkadası sormus kaca aldın 100 milyar demiş adam arkadası pahalıya aldın demiş, adam dur bi hele rengini solemedim rengini soylesem hakverirsin demiş arkadası ne renk aldın demiş KIRMIZI demiş adam, arkadası bedavaya almıssın o zaman demiş 3 kurus fazla olsun kırmızı olsun demiş:D
(biraz değiştirdim abes kelimeleri)
Unique_GOTH
10/02/2008, 22:51
:D kediye yavrusu aslan görünürmüş misali ama kırmızı da yakışmıyo deil gp ye :)
:D kediye yavrusu aslan görünürmüş misali ama kırmızı da yakışmıyo deil gp ye :)
hemde çok yakışıyor
bundan oncekı bindigim arabada kırmızıydı buda kırmızı :) kırmızı kırmızı gidiyoz işte napalım
:pokey000:(gözü olanın gözü çıksın :P)
Unique_GOTH
10/02/2008, 22:58
canlı canlı görebildiğim kadarıyla (gerçi pislikten görülmüyodu ama neyse) kırmızı da mavi de çok yakışıyo gp ye ereğlide yani bulunduğum şehirde de bi tane turuncuya benzer bi gp gördüm daha doğrusu göremedim adam heralde 1 senedir yıkatmıyo aracını aman ii bakın gp nize arkanızdan böyle söylenenler çıkmasın (AAhhhh yeşil ah :D)
alıntı bir haber...
Otomobil alıcıları hangi renkleri daha çok tercih ediyor? İşte yanıtlar..
Türkiye dahil olmak üzere yıllardır gümüş rengi 'cool' bulup evet diyen otomobilseverler artık şıklığın rengi beyazı tercih ediyor. Lüks oto tutkusunun dünya çapında artması ve minimalizmin küreselleşmeyle yayılması, beyazı otomobilde en çok tercih edilen renk yaptı.
Toplumsal statüsüne önem veren dışa dönük otomobilseverlerin tercihi olan beyaz renkli oto sayısındaki artışı Türkiye yollarında da farketmek mümkün. Türkiye'nin son aylarda aralıksız büyüyen bir lüks oto pazarı olması, beyaz renge 'evet' diyen Türklerin sayısındaki artışın en önemli nedeni.
Birbirinden farklı renk seçenekleriyle üretilen otomobiller tüketicilere adeta renk cümbüşü sunarken otomobilseverlerin dünyasına da ışık tutuyor. Renk tercihlerinden işkolik mi, tutkulu mu, gösteriş düşkünü mü, agresif mi olduğu anlaşılan otomobilseverler en zor kararı renk belirlerken veriyor.
İşte bu zorlu tercihlere göre oluşan 'otomobil renk modası'nda son durum beyaz rengi işaret ediyor. DuPont tarafından hazırlanan 'Renk Popülaritesi Raporu'na göre, yedi yıllık birinciliğinin ardından serinkanlı 'cool' kişilerin tercihi gümüş, beyaz renk ile girdiği zorlu rekabetten mağlup çıktı.
Rapora göre Kuzey Amerika'da beyaz renk lider, Japonya ve Meksika'da ise beyaz gümüş'ten fazla tercih ediliyor. Avrupa'da ise genelin aksine agresif kullanıcıların rengi siyah hâlâ lider.
AVRUPA; Siyah renk piyasanın yaklaşık yüzde 25'i ile gümüşü geçerek en popüler renk olma özelliğine sahip. Siyah, MPV sınıfı hariç Avrupa'daki tüm araç segmentlerinde lider konumda. Avrupa'da daha canlı olan mavi ve kırmızı gibi renklere bağlılık bulunuyor.
KUZEY AMERİKA; Beyaz renk genel piyasanın yüzde 19'u ve kamyon/4x4 piyasasının yüzde 26'sı oranında toplam popülariteye sahip. Gümüş, orta/CUV ve kompakt/spor segmentlerinde hakimken, beyaz Kuzey Amerika'da lüks segmentte siyah ile popülaritede çok yakın ilerliyor. Fakat 2006 yılı 'Renk Raporu'ndan bu yana popülaritede yüzde 5'lik bir gerileme kaydetti.
MEKSIKA; Beyaz renk ülke toplam piyasasının yüzde 32'si ile liderliği aldı. Gri ve kırmızı sırasıyla yüzde 15 ve 13 oranlarıyla Meksika'daki ilk üçü oluşturdu.
JAPONYA; Beyaz renk piyasanın geçen yıla ait popülaritesi ile bağlantılı olarak toplam yüzde 24 gibi bir oranla lider. Gümüş, 2006 raporunun yüzde 5 aşağısında kalarak, yüzde 22 ile yakın ara ikinci sırada yer alıyor. Kuzey Amerika'ya benzer şekilde, gümüş, Japonya'daki orta ve kompakt/spor segmentlerinde ön sıralarda yer alıyor.
araştırmanız için teşekkürler babam da beyaz istiyodu ama bu rakamlardan sonra iyice bi yeşil istemeye başladım tek olmam lazım benim:smartass:
canlı canlı görebildiğim kadarıyla (gerçi pislikten görülmüyodu ama neyse) kırmızı da mavi de çok yakışıyo gp ye ereğlide yani bulunduğum şehirde de bi tane turuncuya benzer bi gp gördüm daha doğrusu göremedim adam heralde 1 senedir yıkatmıyo aracını aman ii bakın gp nize arkanızdan böyle söylenenler çıkmasın (AAhhhh yeşil ah :D)
yeşilde yeşil diyor yaa:)
atilla abi bi el at şu işe imza felan toplıyalım getirtelim şu yeşilden kardeşimize :) ruyalarında da yeşil sayıklıyormusun:)
özlem kardeşim yeşil yeşil diyonda anlamı da ümit ve istikbal ne diyorsun:)
Unique_GOTH
10/02/2008, 23:24
Ne diyeyim vay be derim anca ne istikbal isteyen bi insanmışım :D saol Atilla abi
Ahmet abi rüyalarıma girmedi daha ama yakında o da olur merak etme :D:D aslında internette bi tane üzeri full açık sarı bi gp görmüştüm de önce yeşili bi getirteyim Allah izin verirse sarıyı da getirtiriz hani yok mu kimseden imza ya :D
Ne diyeyim vay be derim anca ne istikbal isteyen bi insanmışım :D saol Atilla abi
Ahmet abi rüyalarıma girmedi daha ama yakında o da olur merak etme :D:D aslında internette bi tane üzeri full açık sarı bi gp görmüştüm de önce yeşili bi getirteyim Allah izin verirse sarıyı da getirtiriz hani yok mu kimseden imza ya :D
aman kardeşim sana şu yeşili getirtelimde açık sarı ötede dursun:)
hadi imza topluyoz...
https://img116.imageshack.us/img116/3572/adszre1.jpg
ilk imza benden :)
Unique_GOTH
10/02/2008, 23:38
ya saolasın abi de bi ehliyeti alıyım da öyle başlayalım şu imza işine istersen :)
ya saolasın abi de bi ehliyeti alıyım da öyle başlayalım şu imza işine istersen :)
aaa olmadı simdi:) arabayı al ehliyeti alırsın ehliyetmi suruyor arabayı:P
ben çok kaçırırdım onceden annemin arabasini ahh ahh ne gunlerdi...
şaka maka gerçekten once ehliyet şart trafik kurallarını polisler çok sevmeye başladı şu aralar aman dikkat :)
Unique_GOTH
11/02/2008, 16:52
aaa olmadı simdi:) arabayı al ehliyeti alırsın ehliyetmi suruyor arabayı:P
ben çok kaçırırdım onceden annemin arabasini ahh ahh ne gunlerdi...
şaka maka gerçekten once ehliyet şart trafik kurallarını polisler çok sevmeye başladı şu aralar aman dikkat :)
abi babam ya da annemin arabası olsa trafiğe kapalı alanda ben de sürebilirim ehliyetsiz o kadar bilgim var ama ehliyetle sürmenin keyfi daha bi başka olur :)
::)Biz imzaya başlayalım sen ehliyeti alana kadar anca yetişir Özlem::)
Belki de yetişmez bile belli mi olur ::)
quixotic2
11/02/2008, 18:08
özlem sen al herhangi bir renk ona yeşil kaplayalım. bu kadar imza topla, 3 yıl bekle uzun iş. 3 yıla kadar kim öle kim kala :D
Unique_GOTH
11/02/2008, 19:47
abo abla 3 yıl mı ben en geç 2 yıla ehliyeti alırım die düşündüydüm şurda 17 ye bişi kalmadı
sen bi beyaz GP al getir bana koçtaştan 5-10 kutu sprey boya alırız yeşil. 1 satte bitiririz hehe:)
Unique_GOTH
13/02/2008, 21:31
Niye koçtaş tan alıyom bi bağlantın mı var Ahmet abi :D
aykuting
14/02/2008, 00:22
3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun :)
Evet bence de Gp de farkılı duruyo arabayı dolgun gösteriyooo
Unique_GOTH
16/02/2008, 11:17
aaahhh yeşiillll ah :ermm: beyaza mahkum olacam herhalde sonunda :S
Unique_GOTH
16/02/2008, 12:28
turkuaz mı :rolleyes2: yok artık :D
Arkadaşlar yeşil punto gören duyan haberi olan var mı varsa onuda almak istiyorum:) Reklamlarındaki yeşilden.. (Bayrak renkleri olduğu için mi yoksa tamamen milliyetçi sebeplerden mi v.s. hangi sebepten dolayı ülkemizde yok lütfen araştıralım)
eskiden vardı izmirde gördüm 1-2 kere