Orijinalini görmek için tıklayınız : GP Öneriyor musunuz?
Öncelikle merhabalar,
Forumunuzu bir süredir takip ediyorum. GP'ları beğeniyorum ve mümkün olursa alma niyetim de var ama o kadar çok sorun mesajı okudum ki bu forumda acaba hata mı ediyorum diye bir fikir oluştu. Herkes kendi arabasını sever tabii ki ama mümkün olduğunca objektif yaklaşarak, genel anlamda GP (dizel) öneriyor musunuz? Bir de 75HP dizel kullanıcıları memnun mu, keşke 90HP alsaydım dedikleri oluyor mu? Teşekkürler
tercih tabiki senin
Fakat ben bu anlamsız soruna yınede cvp vereyim
Hiç düşünme AL :)
goldumut
07/02/2008, 11:37
valla alcaksan dızel al zaten..hem dızelı dıger araclara gore cok daha sessız calısıyor..
benzınlı alma en az 230 kurus yakıosun..almıskende kullanmadım ama 90lık hos gelıyor kulaga
06kaymak
07/02/2008, 12:17
ben cok seviyorum aracimi....:)
gp aldıktan sonra sende çok seversin.. öle şeker bir araç bu.. kendi kendini sevdiriyo : )
burayı inceleyiniz
https://forum.grandepuntotr.com/genel/94-neden-grande-punto.html
sorunuza gelince alabiliyorsanız 90'lık alın ama 75'likten de memnun kalacağınızdan eminim.
bence de al
hatta satalım:D
oncelikle hos geldiniz aramıza... disel güzel bir secim performans ve ekonomi bakimindan(kendi açımdan konusuyorum) benim aracim 75hp hiz tutkunuyum yinede beni tatmin ediyor tabi t-jet 120 hp olsa daha bir hoşolacakti. ama yinede 75hp m den memnunum... butcenize gore dynamic veya emition versionlarını tavsiye ederim saygılar...
Ziyaretçi047
07/02/2008, 15:11
75 hp yi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. ne 90 lığı ararsınız ne 6. vitesi. dişli aralıkları ve torku sizi yeterince tatmin edecektir.
kardeşim bende gp alıcam yakın sürede ben benzinli alıcam ama dizelleri daha ii galiba her araçta sorun vardır o birazda bizim kendi kullanmamıza bağlıdır diye düşünüyorum hiç düşünmeden al derim :D
Cevaplar için çok teşekkürler.
Not: Kelepir GP alınır. (Yok yok henüz değil :) )
içindeki bir kaç parça sesinden başka hiç bir sorunla karşılaşmadım,severek aldım,severekte kullanıyorum
Mjtd zaten son iki yılda kendi hacminde dünyanın en iyi dizel ünitesi seçilmiştir:) Gp gerek görünüm ve donanım gerekse fiyat ve güvenlik olarak sınıfının gerekliliklerini fazlasıyla yerine getiren bir araç, hayırlısı olsun...
tercih tabiki senin
Fakat ben bu anlamsız soruna yınede cvp vereyim
Hiç düşünme AL :)
alp abi al dıyorsa alınır .) abi ben arabayı satım mı eger sat dersen satarım hazır bravocanda gelıor .) kısmet belkı bu sefer bende sıyaha donebılırım bu sefer.
spyofthegod
07/02/2008, 22:22
Ben 90 hp dizel kullanıcısıyım ve çok memnunum kesinlikle almanı öneririm. Ama aile için düşünüyorsan bagaj istiyorum dersen biraz daha düşün derim.
Ziyaretçi047
08/02/2008, 02:38
Bu başlığı okudukça gülüyorum aslında. Bu sitede var olup da hayır gp önermiyorum diyen çıkar mı :)
Cüneytim
yakışır sana
senin canavarın eşi yok yawwww :)))
GP'den her yönü ile memnunum tek endişem ilerde çabuk dökülmeye başlar mı arabanın parçaları düşüncesi. 1 yıldır kullanıyorum 23.000 km deyim ve bu yönden herhangi bir sımıntı yaşamadım inşallah ileride de yaşamam.
gp kullandıkça bağlanılan bi araç,ilk başta biraz karambole aldım aracımı ama şimdi arabayı kitledikten sonra bi de etrafında dönüyorum.çocuğum gibi.ve hafif modifiyeye cok müsait,şık bir araç.
bende benzinli otomatik var.dizelleri bilemem ama otomatik iyi sayılır.
birde arkadaşların dediği gibi eğer alacaksan kesinlikle dynamic ya da emotion versiyonunu al pişman olmazsın hem de araban havalı durur.
Alacaksan dizel alacaksın elbette. 75 lik alt devirlerde turbo lag i az ve daha canli bir motora sahip. Sana kesin olarak bir tavsiyem olacak, zarar etmek istemiyorsan kesinlikle ikinci el ve garanti kapsamında bir araç al. Aslında ben VW grubu bir aracı almanı öneririm dizel olarak fakat satan yok uygun fiyatlara ve az km lerde. Düşük km li ve yeni ve uygun fiyatlı dizelleri sadece GP da gördüm ben. Satanların da neden sattıkları malum gibi geliyor bana. Tüm bunları göze alarak yakışıklı bir araban olsun istiyorsan al. Bundan daha uygun fiyatlı ve güzel görünümlü bir araba da yok.
Düşük km li ve yeni ve uygun fiyatlı dizelleri sadece GP da gördüm ben. Satanların da neden sattıkları malum gibi geliyor bana.
Neden satiyorlar?
Bu başlığı okudukça gülüyorum aslında. Bu sitede var olup da hayır gp önermiyorum diyen çıkar mı :)
Vites kilitlenmesi, arka kapı açılmaması, bazı tıkırtılar vs gibi sorunlardan muzdarip kullanıcılar olduğunu gördüm. Bu insanlar bezmiş olabilir. Gerçi arabadan o kadar soğumuş insan foruma da bakmaz heralde
Aslında ben VW grubu bir aracı almanı öneririm dizel olarak fakat satan yok uygun fiyatlara ve az km lerde. Düşük km li ve yeni ve uygun fiyatlı dizelleri sadece GP da gördüm ben. Satanların da neden sattıkları malum gibi geliyor bana. Tüm bunları göze alarak yakışıklı bir araban olsun istiyorsan al. Bundan daha uygun fiyatlı ve güzel görünümlü bir araba da yok.
Emre emin ol, Vw nin dizelleri (Özellikle de tek silindiri eksik 1.4 ü) Fiat ın common-rail mjtd lerine yaklaşamaz.Zaten kendileri de dizelde yeni bir oluşum içinde ve pompa-memeden common-rail e geçiyorlar yavaş yavaş:)
Arkadaslar wv dediginiz arabayi buyutmeyin gozunuzde, tamam ic malzeme kalitesi olarak bizim araclarimiza gore daha iyi olabilirler. Ancak fiyatlar karsilastirildiginda o kadar fazla verilen paraya karsilik gelirmi bilmem. Ben aracimi aralik ayinda 240000 ytl ye aldim ayni donemde vw polo kapmpanyasi vardi abs si olmayan 2 airbag modeli 24500 ytl idi. Kiyaslamayi yapin artik :) Alacak olan arkadasta dusunur tasinir kesesi ve gönlü neyi isterse onu alir, simdiden hayirli olsun.
Fiesta tdci daha az yakıyor bizim dizellerden bizim dizellerde 1000 km yi geçeni hiç duymadım görmedim bilmiyorum ama fiesta tdci geçiyor bini bir depoyla
Haklısın Mustafa.Depolarını bilmiyorum ama mjtdlerden daha büyük hacimde olan ama daha güçsüz (bg-tork) tdci/hdi lar bizimkilerden küçük bir miktar daha az yakıyorlar...
quixotic2
08/02/2008, 17:29
herşeye rağmen GP :D bende alırken tereddütle aldım ama kullandıktan sonra bütün tereddütlerin boş olduğunu anladım. İstersen almadan önce gidip bir bayiden test sürüşü talebinde bulun. bu hem senin içini rahatlatıcaktır hemde araca ısınmanı sağlıycaktır. bak gör direksiyonu bırakmak istemiyceksin :D
Direk al ve keyfini sür.Fiyatı iyi,ikinci elide var süper bence.
Şimdi 3 silindirli VW motorunun Multijet le kıyaslanıp kıyaslanamayacağını common rail veya pompa meme teknolojisi belirleyemez. Bakın size çok somut bir örnek vereyim. Ticaretle uğraşan bir arkadaşımın şirketinin 6-7 aracı var sanırım. Hepsi genelde VW. Kendisinin de Seat Ibizası var. Bir dönem iş yoğunluğundan ötürü satın aldıkları VW Polo 1.4 dizel arabasının motor yağını 50 bin km değiştirememişler. Yani inanılır gibi değil. Ama arabanın motoru sınıfının gerçekten de en sağlam motoru ve hiçbir sorun çıkarmamış.
Bizim araba daha şık, daha büyük ama VW e göre çok sorunlu ve kalitesi daha düşük. Kendimin de GP' m var ama ben objektif olarak konuşuyorum. Eğer param olsaydı VW alırdım. Tavsiye isteyen arkadaşa da diyorum. Bu paraya da bundan iyisi yok gibi. İkinci el ve garantili bir araba alırsa sanırım parasının karşılığını da alacaktır.
Şimdi 3 silindirli VW motorunun Multijet le kıyaslanıp kıyaslanamayacağını common rail veya pompa meme teknolojisi belirleyemez. Bakın size çok somut bir örnek vereyim. Ticaretle uğraşan bir arkadaşımın şirketinin 6-7 aracı var sanırım. Hepsi genelde VW. Kendisinin de Seat Ibizası var. Bir dönem iş yoğunluğundan ötürü satın aldıkları VW Polo 1.4 dizel arabasının motor yağını 50 bin km değiştirememişler. Yani inanılır gibi değil. Ama arabanın motoru sınıfının gerçekten de en sağlam motoru ve hiçbir sorun çıkarmamış.
Emre tam tersi bu ya da diğer teknolojiler belirler.Yoksa arkadaşımın Vw akrabamın Fiat ı dersek bilimsellikten uzaklaşmış oluruz.Zaten bu yüzden değil midir Fiat önyargısı.VW kaliteli üretimler yapan bir marka tabi.Amacım bunu kötülemek değil ama dizel teknolojilerini karşılaştırırsak Fiat ın dizel üniteleri (Mjtdler, 1.3, 1.6, 1.9, 2.4...) kesinlikle daha verimli daha sessiz ve daha modern üretimler.Özellikle VW nin 1.4 Tdi için bu durum söz konusu.Zaten Vw nin 1.4 ü 1.9-2.0 Tdi nin 1 silindir çıkarılarak üretilmişi.Vw, önceki mesajımda da belirttiğim gibi çok övdüğü pompa-memeden vazgeçerek daha verimli(Devirbandı/güç dağılımı) ve daha sessiz çalışan common-raile geçiyor...
eet vw nin motorları traktör gibi ses çıkarıyor ayrıca gp daki donanıma zor yetişir gibi :D
eet vw nin motorları traktör gibi ses çıkarıyor ayrıca gp daki donanıma zor yetişir gibi :D
Teknolojisi gereği ses çıkarır tabi normal...:)
fatihsen67
11/02/2008, 14:11
Ben almanı tavsiye etmem dostum. Ben pek memnun değilim. Bence çabuk dökülecekler...
passenger84
11/02/2008, 23:38
90'lık puntonun motor performansı diger klasmanlarına göre çok ii eger bastıgım zmn gitsinde istiosan al derim ford fiesta ve wv polo arkada anca gaz yutsun:)
Ben almanı tavsiye etmem dostum. Ben pek memnun değilim. Bence çabuk dökülecekler...
Dayanıksız bir araba olduğuna katılıyorum. BEnimkinin şimdi de sol ön amortisör patladı. Durup dururken.
Ön cam difüzör ızgarası durduk yere kırıldı yerinden çıktı, 1 ay sonra parça geldi. Monte edildiği gün başka bir yerinden yine kırıldı. uzun yıllar, hele bu yollarda kullanılacak bir araç değil kesinlikle.
2 yılı geçirmeden satmak lazım.
iyi günler arkadaşlar ben de g.p 1.4 dynamic otomatik vites almayı düşünüyorum...sizlere birkaç sorum olacak
1-şubat ayı için 2750 ytl indirim diyor bu ne kadar uygulanır
2-internette fiat sitesindeki fiyat rakamlarıyla bayilerdeki aynı mı yoksa bayilerde daha ucuz oluyor mu zira 26800 yazıyor +2300 otomatik farkı var ve çok pahalıya geliyor bu araç böyle olunca neredeyse 30 milyar.bense 25-26ya kadar çıkabilirim
3-dynamic versiyonunda 4 cam elektrikli mi?sis farı ön sis farı var mı?
iyi günler arkadaşlar ben de g.p 1.4 dynamic otomatik vites almayı düşünüyorum...sizlere birkaç sorum olacak
1-şubat ayı için 2750 ytl indirim diyor bu ne kadar uygulanır
2-internette fiat sitesindeki fiyat rakamlarıyla bayilerdeki aynı mı yoksa bayilerde daha ucuz oluyor mu zira 26800 yazıyor +2300 otomatik farkı var ve çok pahalıya geliyor bu araç böyle olunca neredeyse 30 milyar.bense 25-26ya kadar çıkabilirim
3-dynamic versiyonunda 4 cam elektrikli mi?sis farı ön sis farı var mı?
2750YTL lik indirim uzun süredir var.Biteceğini de sanmıyorum.Sitedeki fiyatlar güncel ancak bayiler indirim yapabilirler.Dynamicte arka camlar manuel.Konfor paketi(1) alınarak 4 cam otomatik olabilir.Sis farı ise standart, hayırlısı olsun...
ahmettarim
17/02/2008, 01:40
2750 indirim var diyorlar ben soruyorum sitede yazılan miktarı söylüyorlar yada 500 aşağısını söylüyorlar resmi sitesindeki miktarlar indirim yapılmış fiyatlarmı acaba bilen varmı?
gökhan_gp01
17/02/2008, 16:36
bende 1.3 75hp dynamic kullanıcısı olarak kesinlikle öneririm sorunları olabilir ama + ları kesinlikle çok gayet memnunum bu gp mi satarsam 2009da yine gp almayı düşünüyorum
2750 indirim var diyorlar ben soruyorum sitede yazılan miktarı söylüyorlar yada 500 aşağısını söylüyorlar resmi sitesindeki miktarlar indirim yapılmış fiyatlarmı acaba bilen varmı?
Evet Ahmet Bey sitedeki fiyatlar güncel yani 2750YTL indirilmiş hali, gerisi bayilere kalıyor...
mimarchi
18/02/2008, 10:45
Merhaba,
Bende Grande Punto almaya karar verdim...C.tesi günü gidip bayii ile görüştük.
İlgilendiğim araç benzinli 1,4 otomatik vites dynamic versiyonu ellerinde bulunmadığı için sipariş verilceği söylendi ve mart sonuna anca geleceği söylendi.Gittiğimizde kar sebebi ile test sürüşü yapamadık...Ancak oda gördüğüm bir puntodan duyduğum çalışma sesi beni korkuttu.Bu aracın motoru çok ses çıkarır mı?Birde kolçak istiyorum.Araç buraya geldikten sonrada takılabilir mi?Siteyi henüz tam inceleme fırsatım olmadı.Kolçak resmine nerden ulaşabilirim?
mimarchi seninle aynı versiyonu düşünüyorum ben de tamamen sana ne kadar fiyat verdiler öğrenebilirmiyim?
mimarchi
18/02/2008, 15:04
bana 28 000 dediler telefonda...Sonra gidince 27 500 e çektiler fiyatı
hımm...benim fiyata konfor paketi de dahil sizinkin de var mı peki?siz hangi bayii ile görüştünüz?ben eskişehir birmot ile pazarlık yaptım ve ancak 28200e indirebildim...ayrıca kolçak istiyorsanız bi konfor yada stil pakette var sanırım onlardan birini almanız gerekiyor...sonradan takılamadığını söylediler bana bayiide
Merhaba,
Bende Grande Punto almaya karar verdim...C.tesi günü gidip bayii ile görüştük.
İlgilendiğim araç benzinli 1,4 otomatik vites dynamic versiyonu ellerinde bulunmadığı için sipariş verilceği söylendi ve mart sonuna anca geleceği söylendi.Gittiğimizde kar sebebi ile test sürüşü yapamadık...Ancak oda gördüğüm bir puntodan duyduğum çalışma sesi beni korkuttu.Bu aracın motoru çok ses çıkarır mı?Birde kolçak istiyorum.Araç buraya geldikten sonrada takılabilir mi?Siteyi henüz tam inceleme fırsatım olmadı.Kolçak resmine nerden ulaşabilirim?
Hoşgeldiniz,
Grande Punto nun motorları (Benzinli-dizel) gerçekten oldukça sessiz çalışan verimli makineler.Tabi dizel yapısı gereği benzinli motora göre biraz daha sesli çalışır.Siz belki multijet in sesini duymuşsunuzdur.Kolçak sonradan da takılabilir ya da konfor paketi ile araçla beraber de alabilirsiniz.Resimlerini sitede arama yaptırarak bulabilirsiniz, hayırlı olsun...
bildiğim kadarıyla kolçak konfor paketini 3 kapılı olanlarında var 5 kapılarda yok onun yerine elk arka cam var
mimarchi
19/02/2008, 22:02
merhabalar
Bende artık Grande puntocuyum...Kapora verdik...Şimdi aracın gelmesini bekliyoruz...Bekle bekle nereye kadar...Araçta olmazsa olmazlar nelerdir?Önerileriniz varsa nelerdir?
arkadaşlar öncelikle araçlarınız hayırlı olsun bende 1,4 dynamic siparişi verdim mart sonu gelicek kolçak istedim artık kolçak seçeneği yok dediler gelince serviste takarız fakat emotion kolçağı varmış 420 dediler gazeteliği falan varmış dynamic kolçak 2 ay sonra gelicekmiş 300 civarıymış kolçakla ilgili başka konularda var açılan onlarada bakın aksesuarcılardan 30 40 ytl ye alan arkadaşlar var bu fiyatları busa birmot verdi.
mimarchi fiyat ne oldu en son kaça anlaştınız bana 8 hafta gibi bir süre vermişlerdi?ne kadar kapora verdiniz?bir de şunu soracağım ileri tarihte teslimat diye geçiyor bu eğer araç geldiğinde fiatın belirlediği araç fiyatı artarsa sizden artan yani mart sonundaki değere göre mi para alacaklar bana öyle söylemişlerdi ama düşerse de düşük para alıcaklar...sizin bilginiz var mı bu konuda?
mimarchi
20/02/2008, 22:58
Ben tanıdık aracı ile indirim yaptırdığım için anlaştığımız rakamı söylememe sözü verdim.Ama diğer 2 bayii en son 27 500 e düşürdüler...Araç geliş tarihi ile ilgili 6-8 hafta denildi bana. Belli mi olur belki erken gelir o zaman sürpriz olur dendi.
1000 ytl kapora verdik.Bu kapora fiyatı sabitleme anlamına geldiği söylendi bana.Hatta şubat ayı içersinde kendi finans kurumlarından kredi kullandığınızda faiz oranlarında epey indirim olmakta.hesapladım bankalara göre oldukça uygun oluyor.Araç olmadığı için faiz oranının sabitlenmesini ısrarla rica ettik ve kabul edildi...Ne kdr ısrar o kadar ekmek...
ancak şöyle söyliyeyim bize bu fiyat ve faiz garantisini anlaştığımız bayii dışında 2 bayii daha garanti vermişti.Bu bayiilerde tanıdık yoktu ancak...
Park sensörü dijital görüntülü olanı hangisi ise onu taktırcaz,gövde renginede boyayacaklarını söylediler birde boya koruması yaptırıcam.150 ytl dendi...
Nasıl fiyat acaba?
Sizin aldığınız fiyat nedir.Tanıdık kazığı yemeyelim sonra
27500den daha düşük bir fiyata aldınız yani...bence çok iyi...ben 27500e düşürdüm aynı özelliklerdeki aracı ve bu son fiyattı ayrıca konfor paketi alırsam 28000 yapıyorlar park sensörü arka camlar elektrikli ve bagajda 12V priz...evet bankalar 1.39 faiz oranı verirken fiat ta bu 1.09 falan sanırım taksit sayısına göra 1-2 milyar fark ediyor bu da...aracınız hayırlı olsun şimdiden en kısa zamanda kavuşursunuz umarım:)
mimarchi
21/02/2008, 10:01
Konfor paketi normalde 700 ytl idi yanılmıyorsam değil mi?size 500 e gelmiş oldu.Bende sorayım bakayım bize ekstra indirim yaparlarsa ne kdr olur :)Arka camlar elektrikli olması tabikide iyi bişey ama çok şartmı emin değilim.
Sizede hayırlı olsun...Kasko için rakam verdiler mi birde aracın gelme tarihi ile ilgili kesin bi tarih verildimi?
Gp 23000 De Yim Dizel 4 Kapi. Arka Sağ Kapi Da Ve ön Göğüste Zaman Zaman Tikirtilar Oluyor Ama Yol Tutuşu Mükemmel, Kullanmak Ise Oldukça Keyifli Bana Ve Aileme Küçük Geliyor Lakin Ayrilmakta Işime Gelmiyor. Kesin Bir Gp Edinin.
evet 700 ytl ve 500e gelmiş oluyorlar...aracı kendi üzerinize mi alacaksınız bilmiyorum da kaskoda yaş önemliymiş sanırım ben 25 yaşındayım ve 900ytl kasko fiyatı fiat bana onu da 850 yaptı daha sonra...ama kaskoyu dışarıdan daha ucuza yaptırabilirsiniz fiyat alın bence...ve kaskoda dikkat edilecek şey de %100 olmalı kasko bazıları çok düşük fiyat veriyorlar ve tamamını karşılamıyorlar dikkat etmek lazım full kasko olmalı...ayrıca 4 cam otomatik olması standart olmalı aslında bence bu kadar para verdiğimiz araçlarda bunun olması şart...ben daha karar veremedim sıfır mı alsam yoksa ikinci el mi diye..ikinci elde de çok güzel g.puntolar buldum ama ne yapacağım bilmiyorum
Selamlar
Bende ertık bir GP'cu sayılırım bir aksilik cıkmazsa Cumartesi günü aracımı alıyorum 1.3 90hp, dizel, manuel, dynamic ve konfor paketli 31700'e aldım. Yaptığım araştırmalar içinde bulabildiğim en iyi fiyat bu oldu.
Özellikle 90hp manuel Dynamic'lerde ciddi bir dar boğaz var sanırım ne kadar doğrudur bilemiyorum ama sorduğum tüm bayilerin yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiyede satılmamış 2 araç bulabildiler bir tane kırmız konfor paketsiz birde benim aldığım konfor paketli rock siyah. Açıkcası istediğim renk için banada 8 hafta gibi bir zaman söylemişlerdi ama beklemek işimize gelmedi zaten siyahını eşimle beraber çok beyeniyorduk sadece bakımı biraz zor diye granit grisi istemiştik ama artık siyahın tozuyla biraz uğraşıcaz.
VGV hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...ayrıca aracınızın rengi bence en güzel renk rock siyahı gerçekten muhteşem duruyor puntoda...tekrar hayırlı olsun diyorum
mimarchi
21/02/2008, 14:36
Araç benim üstüme olacakta kaskoda yaş olayını ilk defa sizden duydum.Ne yani şimdi 2 yaşcık büyüğüm die fazla bedel mi ödüyeceğim.Bana ilk söylenen rakam yaklaşık 1200 civarında denmişti.Kesin rakamı araç gelince öğrenicez heralde.Bizde bu arada araştırmalara devam ederiz.Anadolu sigortdan rakam aldık:yaklaşık 1100 ytl dendi...Full fiyatı...
İkinci el fiyatları çok düşük değildi bence o yüzden sıfır tercih ettik biz...
valla 23000ytl ye 2007 model dynamic otomatik var 25000km de spor paketli aklımda bu araç var sıfır gibi araç ve arada 5000ytl ye yakın fark var ve bu fiyat pazarlıksız pazarlıkla daha da düşebilir o yüzden sıfır almak biraz mantıksız mı acaba diye düşünüyorum..ama sıfır almak ta bir başka kafanızda soru işareti kalmıyor tabiki aslında en iyisi sıfır araç almak ama maddi olarak düşünmek lazım
ayrıca 2 yaş büyüksünüz diye siz daha az bedel ödeyeceksiniz çünkü kaskoda yaşı tecrübe olarak görüyorlar ve daha ucuza yaparlar size benim fiat bayisinden aldığım rakamdı 900ytl 850ye çektiler sonra...size daha ucuza olur siz daha yaşlısınız:)
herkesin araçları hayırlı olsun arkadaşlar :)