PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapi kilidi hk.

BR1854
03/01/2020, 23:02
Selam dostlar. 2012 aracimin sol arka kapisi kapanmiyor yani kumandadan kitledigimde kitlenmiyor. Sigorta kontrolu, kapi dosemesini sokup kontrol etme, soketi sokup bakip takmak vs hepsini yaptim. Kapiyi icerden manuel kitleyip braktim oyle kullaniyorum. Istanbul arupa yakasi Gaziosmanpasa civarinda isinin ehli bi elektrikci bilen varsa yardimci olabilirmi. Cunku bugune kdr hangi elektrikciye gitsem hic guven vermedi. Yardimlarinizi bekliyorum

Ozer77
04/01/2020, 00:33
Bol şans diliyorum bu konuda..
Malesefki ustalardan ustacıklardan hepimiz dertliyiz.
Yakında 3 5 arkadaş birleşip atölye açıp kendi işimizi kendimiz yapıcaz [emoji16]

Gerefez
04/01/2020, 01:34
Allahtan tek kapı aracım o sıkıntıları yaşamıyorum 😄 Bide bazılarında arka cam kolluymuş bende arka camda açılmıyor miss😄

Berkcan525
04/01/2020, 11:48
içerden manuel derken göğüsteki tuştanmı? yoksa kapıdanmı kilitliyorsunuz. benim araç eski olduğundan bilmiyorum nasıl onların kiliti.

BR1854
05/01/2020, 13:32
Atolye konusunda valla haklisiniz bi ortak dukkan acip kafayi rahatlatmak lazim=)

BR1854
05/01/2020, 13:34
içerden manuel derken göğüsteki tuştanmı? yoksa kapıdanmı kilitliyorsunuz. benim araç eski olduğundan bilmiyorum nasıl onların kiliti.

Kapida kilidin oldugu yerde 2tane delik var anahtari takip kitliyebildiginiz. Ustteki delige anahtari takip ustte ittiginizde kapi kilitlenip disaridan acipmiyir. Kitapcikta acil durumda kapi kitlenmesi diye bi baslik vardi ordan ogrenmistim

BR1854
05/01/2020, 13:37
Allahtan tek kapı aracım o sıkıntıları yaşamıyorum 😄 Bide bazılarında arka cam kolluymuş bende arka camda açılmıyor miss😄

Zaten puntodan vazgecersem arka kapilar yuzune vazgecicem=) ablamda 2008 gp var onda arka camlar kollu bende 2012 4cam otomatik kumandadan cam acma kapama flan ne ararsan var sanirsin Togg 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

hurratec
05/01/2020, 14:21
Benim de sol arka kapıda sıkıntı var. Kapı dıştan açılmıyor. Göstergede kapı açık uyarısı veriyor. Tabelada Tamirci yazıyor ama alakası yok, MONTAJCI. Sıfır parçayı getir takalım der çoğu.

Kapı kilit aktüatörü diye araştırın. Kapı kilidi tamir takımı veya tamir kiti diye de geçer. Eğer elinizden gelirse kırılan dişlileri değiştirip güzelce gresleyip devam edebilirsiniz.

Tavsiyem: Kapılar kilitli iken, kapı kollarını tutup bu şekilde kontaktaki açma düğmesine basmayın. Sanırım bundan dolayı dişlileri sıyırıyor. Eğer kapı kollarını tutulu vaziyette bekleyen varsa uyarın bırakmasını söyleyin, ben öyle yapıyorum. Dişliler kırılınca kilit motorunun içindeki DC Motor boşa dönüyor ve ses yapıyor. Kapı da açılmıyor.

BR1854
05/01/2020, 16:56
Benim de sol arka kapıda sıkıntı var. Kapı dıştan açılmıyor. Göstergede kapı açık uyarısı veriyor. Tabelada Tamirci yazıyor ama alakası yok, MONTAJCI. Sıfır parçayı getir takalım der çoğu.

Kapı kilit aktüatörü diye araştırın. Kapı kilidi tamir takımı veya tamir kiti diye de geçer. Eğer elinizden gelirse kırılan dişlileri değiştirip güzelce gresleyip devam edebilirsiniz.

Tavsiyem: Kapılar kilitli iken, kapı kollarını tutup bu şekilde kontaktaki açma düğmesine basmayın. Sanırım bundan dolayı dişlileri sıyırıyor. Eğer kapı kollarını tutulu vaziyette bekleyen varsa uyarın bırakmasını söyleyin, ben öyle yapıyorum. Dişliler kırılınca kilit motorunun içindeki DC Motor boşa dönüyor ve ses yapıyor. Kapı da açılmıyor.

Ne yapacaz bu ustalarla bilemiyorum zaten=) aynen dedigin gibi bende daha once bi kac gez sofor kapisini kapi kolunu cekerken basmistim kumandafan dugmeye disliyi kirmisti disli drgisince sorun duzelmisti.

BR1854
05/01/2020, 17:02
Evet an itibari ile artik duzelmis kilitlenebilir bir kapim var=) Ziya Oto Kilit (gungoren metro market yakinlarinda googlede arayinca konum bilgisi vs hersey cikiyor) diye bi dukkana gttim internetten buldum acik gosteriyordu. Iyiki gitmisim adam hem hemseri cikti ayni köylu hemde isinin hakkini veren. Ilk defa kapi yalitim seysini parcalamadan cikaran birini gordum. Atolyesinde yanan sobanin ustundeki çayi harikaydi. Burdan kendisine tesekkur ederim. Kapinin kilit motoru yanmis hemde nasil yandiysa motor simsiyahti. Motor degisince hic bir sorun kalmadi. Ayrica kapi kolunun sert acilmasi vs herseyi halletti guzel usta. Ucret olarak biraz pahaliydi sanki 200 tl para verdim mecburiyetten. Hic kilitlenmeyen bi kapidan daha iyidir 200 tl diye dusunmek zorunda kaldim.

raulforever
06/01/2020, 16:50
neyse ki aynı köylüymüş..biz gitsek 400 diyecek belki de :)

BR1854
13/01/2020, 12:43
neyse ki aynı köylüymüş..biz gitsek 400 diyecek belki de :)

Valla bilemem kac tl ister ama herseyini ogrendim bidaha kilit icin gitmem kesinlikle. Vida sokup takmayi bilen herkesin yapabilecegi bir is oldugunu gordum. Standart 12v bi motor bulduktan sonra gerisi cocuk oyuncagiymis.