Orijinalini görmek için tıklayınız : Blue&me sorunu
Merhaba. 2012 1.3 mjet 95 hp Lounge aracim var. Yaklasik 1haftadir KM sayaci yanip sonuyor. Direksiyondaki Windows tusu calismiyor. Usb girisine usb bagladigimda gormuyor usb yi. Ama sarj amacli birsey taktigimda sarj oluyor. Bkueme guncelleme yaomak istedigimde usb gormedigi icin guncelleme baslamiyor. Servise danismadan yardim ve bilgi alma amacli buraya yaziyorum. Daha once basina gelen anlayan bilen varsa yardim ederse cok mutlu olur sevinirim tesekkurler simdiden
Forumda bir çok konu var. Akü kontrolü, Blue&Me sökümü yaparak deneyin. Genelde Blue&Me bozuluyor. Yapan yerler var diyorlar ama beyin tamiri yapan yerlere sormak lazım. Çıkma Blue&Me takarak çözüm sağlanabilir.
Bence bozulmasının en büyük sebebi günümüz akıllı telefonlarını usb soketinden şarj etmek.
Cevap icin tesekkurler. Yaklasik yarim saat once akuyu sökup taktim nafile, aku yaklasik 8 aylik 60 amper varta markali aku. blue&me beynini aradim buldum soketi taktim cikardim enteresan bi ses yapti tiiit gibi sonra yine devam etti ayni sorun. Usb yi ve hatta blue me yi hic kullanmiyorum aux tan baglaniyorum. Sarj olarakta normal cakmakliktan saj sagliyorum. Bugune kadar 2-3 kere kullandim yada kullanmadim. Hic kullanmadigim bisey nasil bozuldu anlamadim. Yarin tanidik bi elekteikcide blue me yi sokturup kontrol ettirecegim herhangi ariza vs varmi diye. Ayrica bu Blue&me nin sigortasi nerede oldugunu bilen varmi? Gerci sigortada sorun olsa sarj etmez heralde elektrik kesintisi olabilir heralde
Aküyü ölçtürün. Blue&Me söküp arıza kodu varsa sildirip bir de öyle deneyin.
Blue&Me sanırım bozulmuş tamirini yapanı çok aradım ama yapıyoruz diyen yerler bile yapmıyoruz diyor bazen yapanı bulmak güç. Bu cihazlar bizim araçlara sonradan eklenmiş bir sistem ve bozuluyor. Servis çok yüksek rakamlara yenisini takıyor. Arızayı sildirip km sayacının normale döndürüp öyle kullanmak en iyisi.
volkan1065
20/12/2019, 09:22
Blueme beynının soketi sökülecek sonrasında aküp kutu başı yarım saat sökük bırakılacak. Ardından ilk blume beynı sonradan aküp kutup başı takılacak. Modifiyeli ELM cihazı ile proxy yapılacak. Blueme sistemine flaşh disk ile yazılım atmayı deneyeceksiniz yazılımı alırsa sistem kurtulu almaz ise değişecek.
Blue&me soketi söktum, akunun - (eksi) kutubunu söktum yaklasik 10 dk sonra blue&me yi daha sonra akuyu taktim. Bir umuttur diyerek Mar konumunda ekrana baktim ama km sayaci yine ayni goz kirpiyor bana.
Modifiyeli ELM cihazindan kastiniz nedir acep sitandar obd giristen baglanipta ariza vs gorup silen bi yer var yakinimda o yapabilirmi acaba.
Proxy ayarlandiktan snra heralde usb girisi bagladigim bellegi gorebilir. Suanda usb girisinde elektrik var ama usb bellegi gormuyor