Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 mjt punto turbo sorunu hkk.

Volkanseymen
17/11/2019, 18:29
Merhaba arkadaşlar ,

Aracım 40 binde 2012 model. Araçta herhangibir ne gri duman atma ne siyah hiçbir şekilde duman atma yok. Çekişindede aynı şekilde hiçbi düşüklük vs yok. Ama bi ıslık sesi var. Servise götürdüğümde turbonun içerisindeki milden kaynaklanıyor dendi sıfırı 5000 bine takarız yada revizyon yapalım1300-1500 arası dendi. Ve çok yüksek olmadığı için ses çoğalsın öyle yaparız falan dediler..

-Sorum şu revizyon yaptırmalımıyım?
-Sıfırmı almalıyım?Alsam nekadar?
-Başka bi sorundan kaynaklı bu ses gelirmi?
-Yaptırabileceğim düzgün bir usta tavsiyeniz varmı?

Değerli cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler.

Ramazan60
17/11/2019, 18:57
Öncelikle gecmis olsun islik sesi genellikle turboyla alakalidir ama ben aracta pek revizyon onarim taraftari bir insan degilim cunku genellille turk isi bu cozumler uzun soluklu olmayabiliyor en yakin ornek kampanayi torna ettirdim sol arkadan sesler gelmeye basladi ne yaptiysamda duzelmedi sonuc olarak kampana 300+200 torna islemi daha masrafli oldu butceniz elveriyorsa yenisiyle degistirmenizi tavsiye ederim

Volkanseymen
17/11/2019, 19:55
Teşekkür ederim cevabınız için. Arada dağlar kadar fark yoksa dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimal. Düzgün bi usta önerisi olan varsa bostancı - dudullu taraflarında iyi olur.

Berkcan525
17/11/2019, 20:25
turbolar 2000-2800 arası gibi birşey alın bir ustaya taktırın daha iyi. Türkiyedeki klasik servis zihniyeti ne kadar geçirirsek kardır. 5000 liralık iş yok ama istiyorlar işte işgüzarlık. ama iyi bir revizyoncu tavsiye edilirse revizyon ettirin sonuçta az para değil.

FIAT CEO
17/11/2019, 22:17
Volkan kardeşim benim görüşüm de şudur çok ses olmadıgı için ses çoğalsın öyle yaparız diyen kişiye helal olsun ses belli eğer fazla değilse şimdilik aracını kullanmaya devam et ama ses çoğalırsa yani daha da yükselirse değiştir eğer o şekilde devam edersen zaten motoru yeme şansın bilene var çok önemli bir malzemedir Turbo ama benimde size tavsiyem Turbo yu tamir ettirmeyin yenisini almayın o kadar para verilmez tabiki ama şuda aklınız da olsun italya yani yurtdışından gelme Turbo lar var %100 bunu alın sakın Türkiye de kullanılan hiç bir arabanın Turbosunu almayın bu dediğimi alın aradaki farkı göreceksiniz önemli bir bilgidir bu iyi geceler

Volkanseymen
17/11/2019, 23:32
Volkan kardeşim benim görüşüm de şudur çok ses olmadıgı için ses çoğalsın öyle yaparız diyen kişiye helal olsun ses belli eğer fazla değilse şimdilik aracını kullanmaya devam et ama ses çoğalırsa yani daha da yükselirse değiştir eğer o şekilde devam edersen zaten motoru yeme şansın bilene var çok önemli bir malzemedir Turbo ama benimde size tavsiyem Turbo yu tamir ettirmeyin yenisini almayın o kadar para verilmez tabiki ama şuda aklınız da olsun italya yani yurtdışından gelme Turbo lar var %100 bunu alın sakın Türkiye de kullanılan hiç bir arabanın Turbosunu almayın bu dediğimi alın aradaki farkı göreceksiniz önemli bir bilgidir bu iyi geceler

Cevabınız için teşekkür ederim. İtalyada üretilen turboyu nereden temin edebilirim peki. Güvenilir biryer varsa söylerseniz sevinirim. Ses konusunda biraz manyaklık derecesinde takıntılıyım.o yüzden yaptırırım. Ve İki kez para vermektense birkere verip tekrar aynı sorunu uzun süre yaşamak istemem ve sıfır orjinal taktırırım diye düşünüyorum.. Ama şu usta çok iyi bi baksın diyen arkadaş varsada değerlendiririm.