Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan Anlayana Bir Sorum olucak 1.4 108 hp multiair için
taygun123456
13/10/2019, 11:01
Merhaba
aracım 1.4 108 hp punto multiair
aracın motorunu güçlendirmek istiyorum
bizim araca hazır headers varmı veya yapıcak usta varmı
orta susturucuyu iptal etmicek yüksek abartı ses istemiyorum
malum direk bağlıyorlar aracı
sadece headers ile 10-20 hp kazanılıyor diye biliyorum
bu konuda yaptıran bilen varmı bilgilendircek ve ist da egzozcuya yönlendirebilcek
bu arada aracım youtubede taygunca yazınca cıkıyor detaylı videoları var bakabilirsiniz
pozitifdeger
13/10/2019, 18:40
Merhaba
aracım 1.4 108 hp punto multiair
aracın motorunu güçlendirmek istiyorum
bizim araca hazır headers varmı veya yapıcak usta varmı
orta susturucuyu iptal etmicek yüksek abartı ses istemiyorum
malum direk bağlıyorlar aracı
sadece headers ile 10-20 hp kazanılıyor diye biliyorum
bu konuda yaptıran bilen varmı bilgilendircek ve ist da egzozcuya yönlendirebilcek
bu arada aracım youtubede taygunca yazınca cıkıyor detaylı videoları var bakabilirsiniz
M.air bildiğim kadarıyla atmosferik bir motor yani araca ne eklerseniz ekleyin beslemeli performansı alamazsınız (kendim de atmosferik kullanıyorum)... sanayideki birçok egzoz ustası araca göre headers yapabiliyor fakat 10 20 hp gibi aşırı güç artışı olmuyor çıkış hacmi artmasından dolayı 5 / 7 hp arası güç alırsınız.
Yapabileceğiniz en uygun işlemler
Açık hava filtresi (apaçi işi olmaması için kaliteli markalardan alınmalı yoksa görüntüden başka işe yaramaz.)
Aracınıza uygun türden motor yazılımı hem yakıta da etkili olur (merdiven altı yerlerde yapılmamalı ve yedek alınarak yapılmalı)
En son olarak egzoz işlemleri düz boru bağlatmak size ses ve cezadan başka bir şey olmaz performans almak için uygun tahliye sistemi kullanılmalı hem gürültü hem performans dengesi için siz zaten mesajınızda bahsetmişsiniz bu konudan.
Son olarak çok düşük oranda güç sağlayan egr iptali (aracın km yüksek ise muayeneden geçmez katkı ihtiyacı olur.)
Taygun hocam bu konu biraz sıkıntılı neden derseniz multiair lere özel yapılmışını ben hiç görmedim. yaptıracağınız headersler el yapımı olacak büyük ihtimal. bunu yapan yerler var internette ama fiyat nasıl olur bilmiyorum..
taygun123456
23/10/2019, 00:52
Benim aracım atmosferik oldugu için headers dusunuyorum 10-15 hp katar deniyor ve bu benım için tatmin eder diye düşünüyorum
egzozcular direk kat iptali düz boru vs diyor ben ses istemiyorum öyle apaçi olmasın ama bastımıda biraz gitsin diyorum
benzinli turbosuz araçlarda yazılımın faydalı olmuycagını düşünüyorum
artı olarak farklı ne yapılabilir ki ? motor beni tatmin etmiyor bundan önceki aracım rover 416 fabrika çıkış header 1.6 110 hp 8.5 saniyede 100 e çıkan bir araçtı
puntomdan cok memlunum yol tutusu seklı vs cok guzel ama tek sorun gidiş
Salih berberoglu
19/01/2020, 17:42
bundan önceki aracım rover 416 fabrika çıkış header 1.6 110 hp 8.5 saniyede 100 e çıkan bir araçtı
selam rover'a extra dereceli egzantirik short shifter vs gibi upgrade uygulaması yaptınız mı ?.
Hani 110 bg 1100 KG atfosferik bir araçtan bu tarz bi 8,5 saniye 0-100 iyi bir rakam. benim t-jet bile fabrika verisi olan 9,2 saniyenin altına düşmedi.
atmosferik oldugu için headers dusunuyorum 10-15 hp katar deniyor
inanın 10-15 bg'bi artışı kat iptali umarım okadar bi artıs alırsın.