Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande punto ile ilgili sorunlarım
Grandis01
28/06/2019, 15:28
Herkese selamlar öncelikle forumda yeniyim. İlk defa punto sahibi oldum bu hayatta büyük konuşmamak lazımmış hayatta binmem diyordum puntoya özellikle tüplü bir arabaya😂ama biniyorum şuan pişman değilim fakat ufak tefek sorunlarım var sizlerle paylaşmak istedim.
Aracım Grande punto 1.4 8v fire dinamic klimalı Manuel 2006 model
1 airbag ışığı yanıyor sargı değişcek dediler nasıl oluyor o olay
2 Lpg yeni sistem lovato marka kit şeklinde ben ilk başta tüp yok sanmıştım 😂 o kadar güzel takmışlar yani belli olmuyor fakat ayarını yaptırdığım halde araç çekişten düşüyor benzine göre
3 bilgisayara bağlayınca enjektör hatası veriyor halbuki buji, buji kabloları triger kayışı klima fan kayışı yağı suyu tüm balatalar yeni değişti 1100₺ harcandı.
4 city modu sapasağlam çalışıyor sorunsuz fakat arada sırada arabayı çalıştırırken direksiyon ışığı yanıyor sonra sönüyor bu normalmi?
aydinhakan
28/06/2019, 15:41
Öncelikle hayırlı olsun. Airbag sargısının değişmesi için resmini attığım parçayı almanız gerekiyor. Almışken hız sabitleyici olan modelinden alın ki arabanızda hız sabitleyicide olsun.
LPG konusuna gelince Muhtemelen LPG sisteminde sorun yoktur.
1.4 fire motor benzinli kullanımda bile çok hantal bir motor. LPG ile çok büyük beklenti içinde olmayın. Ben bu motoru benzinli olarak 6 ay kullandım. Işıklarda kalkışta faça şahin benim aracı geçince arabadan nefret ettim ve bir hafta içinde satıp dizel punto aldım.
https://uploads.-cdn.com/20190628/e8b8094398f1af04189c7ef352d4a2b6.jpg
MI 6 cihazımdan gönderildi
Grandis01
28/06/2019, 16:08
Teşekkür ederim. Aynen öyle motor biraz hantal. Bir de arabada hız sabitleyici hiç yok bu parçadan alınca sabitleme tuşları parçanın üstünde mi oluyor? Ha Bi de Benzinde kullanınca kalkarken özellikle yüksek devirlerde Şahin felan tanımıyor benimki motoru çok yıpranmamış diye düşünüyorum 😂
feyzullah
28/06/2019, 17:12
LPG ayarı için ustanızı değiştirin düzgün ayar yapıldığı zaman performans benzinden farksız oluyor. Beş yıl 85.000 km.dir LPG'li kullanıyorum 1.4 fire motoru yakıtondan gidişinden her anlamda memnunum parası kadar araba. Şahin'in kralına da her koşulda nal toplatırım.
kingmortal
29/06/2019, 05:52
Benim aracimdada yaniyor airbag sargisi alsam sonermi acaba kornik sorun olan yolcu airbag catlagindan kaynaklaniyor olabilirmi
kuzgun3434
05/07/2019, 16:34
Airbag sargısı için dedikleri doğru.
Lpg ile ilgili ateşleme durumlarına baktırdığın için enjektör görünüyor.
1.4 8V arabadan fazla atiklik bekleme ama.
volkan1065
06/07/2019, 18:01
1. Aırbag sargısı arızalı olabilir PC ile kontrolü gerekiyor.
2. LPG ayarı için profesyonel montaj yapan bir yere gidin ve yolda ayarı yapılsın düzelecektir.
3. Aracın trigeri değiştir ve adaptasyon yapılmadı ise buji enjektör hatası kodları verir. Triger değiştiren kişinin fiat araçlarında adaptasoyon ve fonik çark dişlisi sıfırlaması yapılmasını gerektiğini bilmesi gerekir.
4. Aracın aküsü zayıf olabilir kontrol ettirin.