Orijinalini görmek için tıklayınız : Çizik giderme tavsiye
chemicalboy
11/05/2019, 09:03
Arkadaşlar benim siyah puntoda baya bir çizik var. Aracı iş yerinin önüne park ediyoruz giren çıkan tamponlarda hep çiziyor malesef, hatta yandan çizen bile var. Beylikdüzü ve Esenyurt civarlarında düzgün çizik giderme, pasta cila ve seramik kaplamayı hakkıyla yapan bir yer arıyorum. Bir kaç yere sordum adamlar sansar gibi ne desem tabi abi yaparız abi diyorlar ama iş bitince karşıma ne çıkacak güvenemiyorum. Var mı tavsiyeniz?
chemicalboy
11/05/2019, 12:55
Az önce Ataköylüm Oto Kuaför ile telefonda görüştüm, aracım 2012 model siyah punto. O aracın boyası artık çok eskimiştir, çizik giderme %40'tan fazla performanslı olmaz dedi. Floryada Corner diye bir yer varmış, burayı önerdi ama ben burayı bulamadım internetten, bilen var mı böyle bir yer? Burada aracın üzerindeki tüm vernik kaldırılıyor ondan sonra çizik giderme yapılıyor ve cila yapılıyormuş. Cila geçince aracınız mat hale gelir ama dedi. Seramik kaplama da yapmak gerekir dediler. 1500 TL + 1000 TL civarında tutabilirmiş. Bilen var mı?
Berkcan525
11/05/2019, 16:24
verniği soyuyorlarsa uzak durun, araç boyasını korumakta en uzun ömürlü şey verniktir.
bildiğim kadarıyla bir miktar bilgi aktarayım.siyah araca polisaj yapmak ustalık ister çizik almak basit gibi görünsede aslında zor bir işlemdir siyah araçlarda hare gidermekte bir o kadar meşekatlidir usta ellerde 40 yıllık araçlar bile sıfır çizik ve haresiz olarak yeniden hayat buluyor.dip not çizikler tırnağa geliyorsa polisaj işlemi kar etmeyecektir.çizik alma işlemi aracın vernik kısmından inceltilerek yapılır bahsi geçen inceltme mikronlarla ifade edilecek seviyedir fazla derine inildiğinde vernik tamamen ortadan kalkarsa araç boyası dış etkenlere karşı savunmasız kalır ve en anlaşılır şekliyle ifade etmek gerekirse güneş yanığı dediğimiz hadise meydana gelir.güzel bir polisaj ve seramik uygulaması ile aracınıza yeniden aşık olmanız yüksek ihtimaldir.
chemicalboy
14/05/2019, 17:49
öyledir muhakkak ama kime yaptırmak lazım işte sorun da burada? tuningciler daha mı iyi olur acaba!?
mahallenizde , semtinizde bu işi yapan güvenilir,oto yıkama,tuningci,kaporta boyacı tarzı bir işletme yok ise önerim bu alanda kendini ispatlamış kurumsal firmaları (aklıma gelenler,sonax-ziebart-3m-restorfx-meguiars)tercih edin sorun yaşamanız durumunda en azından muhattap bulabilirsiniz.bulduğunuz kurumsal firma dahi olsa şubeyi google yorumlarından vesaire araştırın kurumsal olsa bile her şube aynı işçiliği çıkaramayabiliyor.istanbulda yaşamadığım için nokta atış öneride bulunamıyorum maalesef.
chemicalboy
28/05/2019, 16:51
dün fiat servis ile görüştüm, ufak tefek göçükleri giderip, tavan hariç boyayı adam etmek için 6000 + KDV fiyat verdiler
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.