PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabah ilk çalıştırmada patlama ve sarsıntılı çalışma



hasanbey
21/04/2019, 20:56
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar. Yaklaşık 1 haftadır yaşadığım sorunu size aktarmak istiyorum. Aracım 2009 model 1.4 16v 95hp starjet Grande Punto. Araçta Atiker nanofast sıralı lpg sistemi var. 1 hafta önce lpg ayar yaptırdım aynı gün bujiler ve bobinlerde değişti. O günden itibaren sadece sabahları ilk çalıştırmada rolantide dengesizlik sarsıntılı çalışma ve ara ara patlama sesleri geliyor motordan. Etrafa da yakıt kokusu yayılıyor. Bu yaklaşık 1 dk sürüyor akabinde motor ısınınca bu patlamalar geçiyor. Aracın lpg ve benzinde sonrasında performans veya tekleme sorunu yok çok şükür. Ayrıca araç bazen P1171 hatası veriyor. Bujiler ve bobinler kontrol edildi düzgün çalışıyorlar. 3 kez lpg ayarı yapıldı hala sorun devam ediyor. Bu konuda bir çözüm öneriniz var mı. Ayrıca aracın bu şekilde çalışmasının bir zararı var mı ?

Castell
22/04/2019, 00:11
Sarsıntılı çalışma genellikle buji ya da bobinlerden kaynaklanabilir... ama onları da yenilemişsiniz... kablolarını da yenilediniz mi peki? komple set halinde satılır. Bir de lpg enjektörlerinin aracınıza uygun olup olmadığına da baktırın büyük enjektör takıldıysa o da patlamalara neden olabilir...

tasovalu
18/07/2019, 20:54
iyi akşamlar bende de aynı sizn bahsettiğiniz sıkıntılar çıktı..p1171 hatası veriyo aracın sorununu çözdüyseniz yardımcı olabilirmisiniz ne gibi işlem yaptırdınız?