Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracım evo mu?
ahmetturkoglu
26/03/2019, 01:13
Abilerim kardeşlerim herkese merhaba, 3 hafta kadar önce 2012 model punto aldım. Araç ruhsatta 1.3 multijet pop 75 şeklinde geçiyor (içi eski göğüs stoplar evo stop). Benim merak ettiğim bazı şeyler var.
1. Aracım evo mu?
2. Teknik özellik sitelerinde (autodata gibi), 2012 model yılında 75 değil 85 beygirlik motor gözüküyor ve start stop var diyor benim aracımda yok. Ruhsatta 75. Benim arabam 75 mi 85 mi (5 ileri)
3. Araç 120k kmde bugün turbo, mazot pompası ve enjektörler tamir edildi sizce bu kmde normal mi.
4.ustalar arabayı çok beğendi (subap, yatak sesi vs yok) sizce binmeye devam etmelimiyim yoksa kurtulmalı mıyım.
Teşekkürler
eski göğüs mevcut ise, dış sıcaklık göstergesi, bagaj lambası ve ısıtmalı aynalar .... yok ise muhtemelen benim araç gibi pop paket aracınız (nasıl olduysa evo stopları koymuşlar fakat 2014 yılında gözlemlediğim kadarıyla göğüsü yenileyip stop u kaldırmışlar)
emekilker
26/03/2019, 08:02
aracınız punto nun pop paketi(en düşük paket).
fotobelit
26/03/2019, 15:00
Abilerim kardeşlerim herkese merhaba, 3 hafta kadar önce 2012 model punto aldım. Araç ruhsatta 1.3 multijet pop 75 şeklinde geçiyor (içi eski göğüs stoplar evo stop). Benim merak ettiğim bazı şeyler var.
1. Aracım evo mu?
2. Teknik özellik sitelerinde (autodata gibi), 2012 model yılında 75 değil 85 beygirlik motor gözüküyor ve start stop var diyor benim aracımda yok. Ruhsatta 75. Benim arabam 75 mi 85 mi (5 ileri)
3. Araç 120k kmde bugün turbo, mazot pompası ve enjektörler tamir edildi sizce bu kmde normal mi.
4.ustalar arabayı çok beğendi (subap, yatak sesi vs yok) sizce binmeye devam etmelimiyim yoksa kurtulmalı mıyım.
Teşekkürler
Evo değil ama aracı beğenerek aldıysanız ve sorun yoksa neden satmayı düşünüyorsunuz?Kullanın derim..
ahmetturkoglu
26/03/2019, 15:16
Evo değil ama aracı beğenerek aldıysanız ve sorun yoksa neden satmayı düşünüyorsunuz?Kullanın derim..
Yok hocam satmayı düşündüğümden değil. Önceki aracımdan her anlamda iyi sadece daha önce multijet araç kullanmadım bu yapılan şeyler düzen tutar mı emin olamadım o yüzden sormak istedim
volkan1065
26/03/2019, 23:51
120000 km turbo olayı sadece garip. Mazot pompası genel anlamda 80000km den sonra revize dilmesi gerekiyor. Euro5 motorların enjektörleri biraz hassas kötü mazot alındı ise revize istemiş olabilir.
Tamirini yapan ustalar işinin eli ise sıkıntı olmaz. Sadece ustaların yapmış olduğu en çok hata 3.2 litre yağ yerine 4 litre yağ koyuyorlar. Yağ çubuğunu kontrol et yağ fazlası varsaçektir. Mazotunuda iyi bir istasyondan al. Multijetin yakıtına ve yağına dikkat ettiğin sürece sıkıntı çıkarmaz.