PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt tüketimi ve çekiş hakkında

blntyldrm
20/12/2018, 10:10
Arkadaşlar 1.3 multijet 90 hp 6 ileri 2006 model GP var. Aracı 2018 temmuz ayında aldım.
Aracı aldığımdan beri hem yakıt tüketiminden hem de aracın çekişinden memnun değilim.
Aracın yakıt tüketim ortalaması 6.4 Litre / 100 km.
Bir de aracımın çekişi çok düşük.
Yaptırdığım işleri aşağıya yazıyorum.
Normal 10.000 bakım
Enjektör bakımı ve bosch marka meme değişimi
EGR valfi ve Emme manifoldu temizliği
Akışmetre değişimi (orjinal)
Map yada Maf sensörü temizliği

Ama aracımdaki sıkıntılar gitmedi.
Birkaç ustaya gösterdim debriyaj kavraması iyi denildi.
Turbosunu da birkaç ustaya gösterdim kimi normal kimi tam doldurmuyor diyor.
Ben de ne yapacağımı bilemedim.

Sizin bu konu da herhangi bir tecrübeniz varsa ve benimle paylaşabilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

edll
20/12/2018, 10:30
Arkadaşlar 1.3 multijet 90 hp 6 ileri 2006 model GP var. Aracı 2018 temmuz ayında aldım.
Aracı aldığımdan beri hem yakıt tüketiminden hem de aracın çekişinden memnun değilim.
Aracın yakıt tüketim ortalaması 6.4 Litre / 100 km.
Bir de aracımın çekişi çok düşük.
Yaptırdığım işleri aşağıya yazıyorum.
Normal 10.000 bakım
Enjektör bakımı ve bosch marka meme değişimi
EGR valfi ve Emme manifoldu temizliği
Akışmetre değişimi (orjinal)
Map yada Maf sensörü temizliği

Ama aracımdaki sıkıntılar gitmedi.
Birkaç ustaya gösterdim debriyaj kavraması iyi denildi.
Turbosunu da birkaç ustaya gösterdim kimi normal kimi tam doldurmuyor diyor.
Ben de ne yapacağımı bilemedim.

Sizin bu konu da herhangi bir tecrübeniz varsa ve benimle paylaşabilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

usta usta gezme yerine ankaradasınız galiba, ankarada olan arkadaşların önereceği iyi bir punto ustasına göstermeniz iyi olur. her fiat amblemi taşıyan servis fiattan çok iyi anlar anlamına gelmiyor. hiç umulmayan birşeyden belkide çok basit düzelebilir bir işlem için çok fazla kurcalıyorlar. aç gözlü servislerden uzak durun dışardan iyi bir usta edinin. geçmiş olsun.

blntyldrm
20/12/2018, 10:35
teşekkür ederim.
denize düşen yılana sarılır derler. benim aracın sıkıntısı yüzünden ankara da bayağı usta gezdim. en son ustanın bir tanesi de katalizör tıkalıdır dedi. onu da temizlettik birşey değişmedi. katalizörü temizlettiğime çok pişman oldum ama bi umuttu benim için. gene olmadı. araçtan soğudum.

volkan1065
20/12/2018, 11:34
Şehir içi 6 ileri olan araçlar fazla yakıt tüketimi ne sahip. Aslında yakıt tüketimi niz normal. Çekiş olarak enjektör lerde sorun yoksa turbo tam verimli çalışmıyor yada egr sorunlu olabilir. Ama bu çekiş olayı eski aracınıza göremi yok sa 75 lik bir punto ilemi karsılaştırıyorsunuz. 75 lik ler alt devirde biraz daha seridir.

blntyldrm
20/12/2018, 11:52
çalıştığım şirkette 2 adet daha 1.3 multijet araç var.
1. 2004 eski kasa punto
2. 2013 fiorino
her iki aracında yakıt ortalaması 4.4- 4.5 L / 100 km
bu iki araçla mukayyese ediyorum hem yakıtım fazla hem de çekişim düşük.
bu arada bu fiorinoyu şirket personelinin hepsi kullanıyor. kimse gözünün yaşına bakmıyor o halde bu yakıt ortalamasına sahip.
bir de bu araçlar 5 ileri ve 70-75 hp

edll
20/12/2018, 14:51
çalıştığım şirkette 2 adet daha 1.3 multijet araç var.
1. 2004 eski kasa punto
2. 2013 fiorino
her iki aracında yakıt ortalaması 4.4- 4.5 L / 100 km
bu iki araçla mukayyese ediyorum hem yakıtım fazla hem de çekişim düşük.
bu arada bu fiorinoyu şirket personelinin hepsi kullanıyor. kimse gözünün yaşına bakmıyor o halde bu yakıt ortalamasına sahip.
bir de bu araçlar 5 ileri ve 70-75 hp

yakıt olayının bir çok nedeni olur. enjektörlerden lastik hava basıncına kadar. dediğim gibi iyi bir fiat ustasıyla görüşün mutlaka çekişine etki edip fazla yakıt harcamasına sebep olan bir sorun vardır. bu sorun halledilirse çekişin artmasıyla beraber yakıtta normale dönecektir. çekişi az diye yüklendiğiniz için yakıta etki yapıyor.

volkan1065
20/12/2018, 15:20
Sizin aracınızın yakıtı normal boşuna uğraşmayın 6 ileri 90 lık multijet ler Şehir içi 75 lik 5 ilerilere göre fazla tüketime sahiptir. Fiorino 75 lik euro 5 araç çok seridir. Onunla mukayese eder o gibi olsun dersen çok para harcarsın. 2013 linea 95 lik var arkadaşımda şirket araçlarımız da 75 lik fiorino var ve fiorino daha seri dir. Kendi aracınız la aynı araçla kıyaslama yapın diğer araçlarla kıyaslama yapıp yanlış işlere girip paranız gitmesin.

Yakıt değeriniz normal bana göre birde araç daha seri gitsin diye basıyorsanız bence aracı daha sakin kullanın yakıt biraz daha düşecektir ama kesinlikle 75 likteki Şehir içi değerini yakalaması zor. Ama Şehir dışı yolda sizin aracınız avantajlı.

Nette araştırın Çoğu 6 ileri 90 lık kullanıcıları Şehir içi yakıttan şikayetçidir.

bediboy
20/12/2018, 15:26
Ankara da benim ustam dilek otomotiv selim ve mahmut usta ben vasıtası ile giderseniz sorununuz varsa çözerler yalnız peşin söyleyim kendileri kolay kolay parça değiştirmezler sök değiştirci ustalardan değildirler babamın volvosu şirketin doblosu ve kendi puntom ustama emanettir.

blntyldrm
20/12/2018, 15:27
yakıt olayının bir çok nedeni olur. enjektörlerden lastik hava basıncına kadar. dediğim gibi iyi bir fiat ustasıyla görüşün mutlaka çekişine etki edip fazla yakıt harcamasına sebep olan bir sorun vardır. bu sorun halledilirse çekişin artmasıyla beraber yakıtta normale dönecektir. çekişi az diye yüklendiğiniz için yakıta etki yapıyor.

muhtemelen dediğin gibi çekiş problemi düzelirse yakıtta düzelecek ama bir türlü bulamadık arızayı.
hangi ustaya gitsen kendi mesleği neyse onunla ilgili bir problem var diyip paranı almaya çalışıyor.
neyse ilgin için teşekkürler. eğer bu problemler düzelirse yazarım.
kolay gelsin.

blntyldrm
20/12/2018, 15:44
Sizin aracınızın yakıtı normal boşuna uğraşmayın 6 ileri 90 lık multijet ler Şehir içi 75 lik 5 ilerilere göre fazla tüketime sahiptir. Fiorino 75 lik euro 5 araç çok seridir. Onunla mukayese eder o gibi olsun dersen çok para harcarsın. 2013 linea 95 lik var arkadaşımda şirket araçlarımız da 75 lik fiorino var ve fiorino daha seri dir. Kendi aracınız la aynı araçla kıyaslama yapın diğer araçlarla kıyaslama yapıp yanlış işlere girip paranız gitmesin.

Yakıt değeriniz normal bana göre birde araç daha seri gitsin diye basıyorsanız bence aracı daha sakin kullanın yakıt biraz daha düşecektir ama kesinlikle 75 likteki Şehir içi değerini yakalaması zor. Ama Şehir dışı yolda sizin aracınız avantajlı.

Nette araştırın Çoğu 6 ileri 90 lık kullanıcıları Şehir içi yakıttan şikayetçidir.

Aracı kesinlikle sakin kullanıyorum. Yaz tatili için Alanya'ya gittim. Uzun yolda da bir depo ile ( yani kırmızı yanana kadar ) yaklaşık 750 km yol yapabildim. Toroslarda 3. vitese bazı yerlerde 2. vitese kadar düştüğüm oldu. Hayır araç gitse de yaksa bu yakıtı tamam diyeceğim araç güçlü hem yakıyor hem gidiyor. Ama araç gitmiyor. Hayırlısı bakalım biraz daha uğraşacağım ne çıkacak. Eğer problem düzelirse burada paylaşırım.
İlgin için teşekkürler.

volkan1065
20/12/2018, 20:16
Aracı kesinlikle sakin kullanıyorum. Yaz tatili için Alanya'ya gittim. Uzun yolda da bir depo ile ( yani kırmızı yanana kadar ) yaklaşık 750 km yol yapabildim. Toroslarda 3. vitese bazı yerlerde 2. vitese kadar düştüğüm oldu. Hayır araç gitse de yaksa bu yakıtı tamam diyeceğim araç güçlü hem yakıyor hem gidiyor. Ama araç gitmiyor. Hayırlısı bakalım biraz daha uğraşacağım ne çıkacak. Eğer problem düzelirse burada paylaşırım.
İlgin için teşekkürler.
TOROS larda o araç ikiye düşüyor sa o zaman bişi var uzun yolda rahat 900 km görmesi lazım. Şehit içi 5,5-6,5 litre normal. Sizin baskıda yada turbo da sorun olabilir. Ama şunu söyleyeyim Aracınızla aynı aracı test edin. İki yıl önce bu yakıt sorunu nedeni ile forumda bir arkadas yazılım vs herseyi denemişti oda yakıt konusunu 75 lik ler le mukayese ediyordu.

alierkan
20/12/2018, 21:45
Benim araçta 2500-3000 devirden sonra hafif bir isteksizlik vardı, yokuşlarda daha belirgin oluyordu, yaptığınız gibi biraz sanayi gezdim, herkes şunu bunu değiştirip deneme yamulma yapalım dedi yaptırmadım, zaten çok rahatsız etmiyordu. Son yağ filtre değişiminde hortumları kontrol ettirdim, turbo hortumunda kaçak varmış, hortumu değiştirince düzeldi araç.

kingmortal
21/12/2018, 18:54
2008 multijet sahibiyim yakit konusunda bende sikayetciyim 6.8/100 kmde gosteriyor cekis konusundada çok sey farketmedim ben hicbisey degistirmedim 10 bin km oldu yagini bile degistirmedim

edll
21/12/2018, 22:49
2008 multijet sahibiyim yakit konusunda bende sikayetciyim 6.8/100 kmde gosteriyor cekis konusundada çok sey farketmedim ben hicbisey degistirmedim 10 bin km oldu yagini bile degistirmedim

iyi yapmışsın :) sen biran önce arabayı yoğun bakıma al gökhan. iyicr bir kontrol etsinler. sonradan sende çekiş düştü, şu oldu bu oldu nedendir arayışına girme. yağını sakın ihmal etme biran önce değiştir. kimbilir senden önce ne zaman değişti.

bunverdi
22/12/2018, 16:19
2011 mjet, şehir içi 6.2-6.2 yakıyor bende.

edll
22/12/2018, 16:58
2011 mjet, şehir içi 6.2-6.2 yakıyor bende.

ankara,istanbul,bursa gibi trafiği yoğun illerde yakıt değerlerini çok fazla takmayın.
örnek vereyim. geçen kış araçta bir gece geçirmek durumunda kalmıştım. 13 saatte tam çeyrek depo yakıt harcadı durduğu yerde. şimdi tek bir km gitmedrn neden bukadar yakıt harcadı diyemeyeceğimize göre, trafiği yoğun olan yerlerde dur kalklarda en fazla yakıtın harcandığı zaman oluyor. yeri geliyor 2. vitese atmadan tekrar duruluyor.
en garantili test uzun yolda ve aynı gittiğin yolu tekrar döndükten sonra hesaplanan yöntemdir. uzun yolda normal değerler yakan bir araç şehir içindede yaktığı normaldir.

ayaman
23/12/2018, 23:33
Bu memnuniyetsizliğin sebepleri
1- gerçekten sorun vardır
2- daha güçlü bir araçtan 1.3 e geçtiyseni araç gitmiyor hissi yaratır
3- en önemlisi psikolojik boyutu

Bunu anlamanın en iyi yolu aynı bir araçla yürütmek. Baktın kafa kafaya gidiyor sıkıntı yok. Durumda herhangi bir sıkıntı olmadığına kanaat getiediyseniz direkt yazılımdan chip yaptır ayaklarını yerden keser. Yalnız chip yaptırırken egr yi yazılımdan iptal etmelisin.