Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto almayı düşünüyorum...
kuzeymavi
28/08/2018, 22:49
Arkadaşlar cümleten merhaba 2006 corolla hatchback sahibiyim şu an ve satıp punto almak istiyorum. Sizlerden ricam kullanıcıları olarak bana artı ve eksi yönlerini objektif biçimde anlatabilir misiniz? Şu an ki aracımdan sonra nasıl hissettirir eskiyi aratır mı merak ediyorum. Yol sesi ve sert süspansiyonlar konusunda takıntılıyım genelde biraz şu an ki aracım çok rahatsızlık vermiyor o konularda. Aklımda 2012 ve üzeri 1.3 multijet bir punto almak var. Düşüncelerinizi almak istiyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.
Foruma hoşgeldiniz. Kısa ve net söylemek gerekirse puntolar takıntısı olanlar için bir araç değildir. Yarın bir gün kronik sorunlarla karşılaşırsınız bu sizde baş ağrısı yapar. Bu araçlardan zevk almak istiyorsanız akışına bırakıp keyfini süreceksiniz. Aracınızı kullanmaya devam edin bence.
pozitifdeger
29/08/2018, 09:04
Arkadaşlar cümleten merhaba 2006 corolla hatchback sahibiyim şu an ve satıp punto almak istiyorum. Sizlerden ricam kullanıcıları olarak bana artı ve eksi yönlerini objektif biçimde anlatabilir misiniz? Şu an ki aracımdan sonra nasıl hissettirir eskiyi aratır mı merak ediyorum. Yol sesi ve sert süspansiyonlar konusunda takıntılıyım genelde biraz şu an ki aracım çok rahatsızlık vermiyor o konularda. Aklımda 2012 ve üzeri 1.3 multijet bir punto almak var. Düşüncelerinizi almak istiyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.
Eski Toyotanın sorunsuzluğundan sonra fiat sizi biraz üzebilir heleki bir de dualogic (otom. Şanzıman) alayım derseniz haftada 1 arıza lambasına alışmak gerekir.
Derseniz ben arızalara takılmıyorum zevk için kullanıcam o zaman kesinlikle punto öneririm birde full donanım olursa istediğiniz zevki fazlasıyla alırsınız.
Süspansiyon ve yol sesi konusunda punto corolla dan 1 tık aşağıdadır corolla hb. Karşıtı fiatta bravo modelidir.
serkan1065
29/08/2018, 11:58
Alacağınız ikinci el punto'nun kronik sorunlar yaşayıp yaşamadığını mutlaka öğrenin. City arızası, airbag çatlağı gibi. Yüksek modellerde henüz bu sorun görülmedi ama daha eski modeller neredeyse mutlaka yaşadı. Sürüş zevki ve takıntıya gelirsek, her marka ve aracın kendine göre sorunları olduğunu unutmayın. Bu bayram yollarda kalmış pahallı ve son model araçlar gördüm. Su kaynatanı bile vardı. Yani bu biraz sizin kullanım alışkanlıklarınızla ilgili. Birde Punto'lar daha küçük aileler için uygun. Öyle yükü atayım, gazı kökleyim dememelisiniz. Sürüş keyfi iyidir. Yüksek modellerde donanım olarakta tatmin edicidir. Gereksiz donanımlara para harcamanıza gerek yoktur.
kuzeymavi
29/08/2018, 12:55
Hoşbulduk. Öncelikle gelen samimi cevaplara teşekkür ederim arkadaşlar. Aracım 200 bin i geçti biraz da bu sebeple satmak istiyorum ama model yükseltmek için bütçem yok daha az yorgun ve genç bir punto alırsam üzerine çok fazla para koymadan bunu başarabilirim diye düşündüm gayet de smart kullanışlı bi araba gibi gelmişti bana. Peki sizce olumlu ya da olumsuz gördüğünüz yanları neler? Satın alırken hangi model, motor türüne yönelmeliyim? Alırken başka nelere dikkat etmeliyim?
volkan1065
29/08/2018, 13:27
Aracın iki tane kronik sorunu var. En önemli sorunu City elektirikli direksiyon sistem arızası. Şansınıza aldıktan sonra çıkarsa tamir ücreti 1000 TL civarı. Ama alacağınız araçta sizden önce değişti ise sorun olmadan binebilirsiniz. İkinci sorun sağ yolcu aırbag çatlağı. Genelde hepsinde oluyor. Torpidoyu yaz aylarında güneşten mutlaka korumak gerekiyor. Torpidoya parlatıcı gibi ürünlerin sürülmemesi gerekiyor.
Gelelim konfor yönüne süspansiyon aslında aşağı yukarı aynı sayılır ama toyotanın şaseden ötürü biraz daha konforludur. İç genişliği bence yeterli. 2010-2012 EVO kasa en çok tutulan modelidir. Dynamic full paket alırsanız cruıse kontrol den tutta yağmur sensörü vs hepsi olur. Motor seçeneğine gelince dizel alacaksanız 1.3 95 bg olanlar çok iyi gidiyor. 75 bg olanlarda iyidir. Renk olarakta EVO ya en cok beyaz ve kırmızı yakışıyor.
Otomatik vitesinden uzak durun.
Fatih9sekiz
29/08/2018, 17:57
Merhabalar, bahsettiğiniz toyotadan 200 bin kmde olanı abimde var, bende de 2009 grande var, aslına bakarsanız burada öncelik beklentiler. puntoyu biraz kullanın derim, toyota araçlar arkadaşın da dediği gibi sorun çıkarmayan bir araç geneli olarak. puntoyu da 2012 ve üstü alacaksanız eğer ilk başlarda pek bir sorun çıkarmaz ama daha sonra benim toyotam bundan daha iyiydi dememeniz için tercihlerinizi ( konfor mu, aracın görselliği mi , yakıt mı , performans mı ) değerlendirin bence.
fotobelit
30/08/2018, 12:40
Evo lar biraz daha sorunsuz araçlar ama sağ yolcu bölümünde ön panelde zamanla airba çatlağı oluyor..Alacağınız araçta bu şişkinlik veya çatlama varmı bakmak gerek..Arkadaşların dediği gibi city sorunu Evo larda çok görülmesede az sayıda mevcut...Toyota dan sonra biraz konforsuz gelebilir ama alışınca severseniz...
kuzeymavi
01/09/2018, 20:47
Arkadaşlar objektif yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Hepsini dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.
bende bu kronik sıkıntılardan hiç biri olmadı(airbag kısmınına hep güneşlik örttüm), ufak tefek şeyler çıktı foruma bakarak çözdüm çoğunu. herkes yardımcı oluyor sağolsunlar, ustanın 3 ay süründürdğü sorunu buraya sorarak kendim çözebiliyorum.
benim puntodan yana sıkıntım çok fazla yol sesi alması, hele uzun yolda asfalt biraz da pürüzlüyse hızın 120'yi geçtiyse içerde bağıra bağıra konuşman gerekir.
toyota bu yönden puntoyu tokatlar.
ikincisi belki benim modeldendir(starjet) bilmiyorum süspansiyonları çok sert. tümseğe hızlı gireyim falan diyemezsin içerde zıplatır.
onun dışında fena araç değil daha bu hafta 3 tane filtresini 45 liraya aldım. 150'ye de yağ alsam 200 liraya bakımı bitiyor.
bazen satayım diyorum yerine böyle masrafsız bi araç bulamayıp kullanmaya devam ediyorum.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.