Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan gelen garip ses.

matgez
24/08/2018, 22:04
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. 2011 benzinli evo aldım. Size bir sorum olacak. Araba her çalıştığında(soğuk ya da sıcak farketmiyor.) motordan çok ince bir cik cik tarzında ses geliyor. Hareket etmeye kalktığımda debriyaja dokunur dokunmaz ses artıyor. Fikirlerinizi alabilir miyim?

kemalcapoglu
24/08/2018, 22:51
Öncelikle hoşgeldiniz.
Arabayla gittikçe yani ısınınca bu ses kesiliyorsa kayışların birinden geliyor olabilir. Ama siz debriyaja basınca artıyor diyorsunuz. Bu da garip. Başına benzeri gelen bir arkadaş varsa yardımcı olacaktır.

Talk pudrası iPhone aracılığıyla gönderilmiştir.

matgez
25/08/2018, 00:30
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet ısınınca bile devam ediyor. Debriyaja bastığımda ses artıyor.

KaanTs
25/08/2018, 00:42
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. 2011 benzinli evo aldım. Size bir sorum olacak. Araba her çalıştığında(soğuk ya da sıcak farketmiyor.) motordan çok ince bir cik cik tarzında ses geliyor. Hareket etmeye kalktığımda debriyaja dokunur dokunmaz ses artıyor. Fikirlerinizi alabilir miyim?

araç giderken veya gaza bastığınızda oluyorsa kayış . debriyaja basınca artıyorsa şanzıman veya baskı balatada olabilir . komşunun eski ladasında debriyaja basınca cikleme sesi vardı sorun şanzımanın da çıkmıştı.

pozitifdeger
25/08/2018, 07:30

Ses motordan değildir büyük ihtimalle kavrama mekanizmasından geliyordur volant dişli ve kavrama mekanizması kontrol edilmeli.

Geçmiş olsun.

Hoşgeldiniz bu arada

matgez
25/08/2018, 10:59
Teşekkür ederim. Pazartesi ustaya bir sorayım bakalım.