Orijinalini görmek için tıklayınız : motor soğutma suyu eksiliyor
2006 grande punto dizel aracım var. motor soğutma suyu bölümüne bi baktım. tamamen boşalmış. a101den aldığım antifrizle tamamladım. sakıncası var mı?. bide tamamladığım halde yine eksilmiş nedeni ne olabilir?
Tamamlamanda sakınca yok lakin su eksilen bir şey değil yani eksilmemeli. Nereden kaçırdığını kontrol etmen gerekir, suyu tamamladıktan sonra araç rölantideyken içine dışına bir bakman gerekli hortum çatlamış olabilir radyatör kaçırıyor olabilir aracın içinde nem var mı (taban döşemesi) kontrol etmelisin belki kalorifer peteği kaçırıyordur. bunlardan birini tespit edemezsen konuda uzman olan kişilere göstermelisin.
feyzullah
16/03/2018, 16:19
Radyotör çatlak olabilir, su hortumları kaçırıyor olabilir ilk etapta buna bakılmalı. Suyu kaçırdığı yerde antifirizin rengi/boyası kalmıştır dikkatli bir gözle baktığınızda rahatlıkla görülebilir. Tabi conta falan yakma durumu olduysa o benim bilgimi aşan bir konu. geçmiş olsun
bimden a 101 den aldığın antifiriz alabileceğin en kalitesiz ürün, değil işini görmek aracına zarar verir. mutlak ihtimalle kaçak var ama bu kaçağı kontrol et yağ cubugunu çek ve içni kontrol et suyu yağa karıstırma varmı yoksa dişarıdaki kaçakları kontrol et oradada bir şey yoksa muhtemelen manifolttan eksoza sızdırma yapıyor demektir . abro radyatör delik tıkayıcı alıp atabilirsin işini görecektir söktüreyim felan deme