Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba

mukavim
15/01/2008, 12:27
Öncelikle böyle bir forumu kurdukları için yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten çok faydalı ve güzel olmuş, ellerinize sağlık.

İsmim; Ali, Ankarada çalışıyorum ve yaşıyorum. 1 ay önce grande punto ile tanıştım. araç gerçekten tahminimden daha atak ve seri. ancak 2. el parça fiyatlarına baktığımda (OTO ÜNLÜ) fiyatlar gerçekten çok yüksek. bunun için sanırım daha dikkatli kullanmak gerekecek ama bu arabanın parça fiyatları neden böyle yüksek, ve hep böyle yüksekmi kalacak?

quixotic2
15/01/2008, 12:32
öncelikle aramıza hoşgeldiniz Ali Bey.:) Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
parça fiyatları içinde servislerde öngörülen fiyatlar hemen hemen aynıdır. bunların altına düşeceğini pek sanmıyorum. fakat çıkma parça kullanırsanız daha ucuza bulacağınıza eminim.

jkn20
15/01/2008, 12:32
İlk olarak hoşgeldin diyelim,parça fiyatlarını bu kadar erken araştırman içinse ilginç diyebilirim.Ben aracı aldığım 8 ay oldu daha bir kere bile hangi parçası ne kadardır diye merak etmedim.
Tekrar hoşgeldin diyelim,Allah kaza bela göstermesin,dikkatli kullan zevkini çıkar:))

femoli
15/01/2008, 12:55
Hoşgeldiniz öncelikle fiyatlar yavaş yavaş aşağı doğru çekiliyor dizel kullanıcıları için mazot filitrenin fiyatı yarı yarıya düşmüş bugün, irtibat kavaklıdere oto servis ...

Linos
15/01/2008, 13:29
Aramıza hoş geldin Ali... Keyifli forumlar dilerim!

Parça fiyatları için (Temmuz tarihli de olsa) bir karşılaştırma tablosu var. İncelemeni tavsiye ederim: https://forum.grandepuntotr.com/servis/4079-gp-digerleri-parca-fiyatlari-karsilastirmasi.html

eakbas
15/01/2008, 13:49
Aramıza hoşgeldiniz

ABNEW
15/01/2008, 14:37
Hoşgeldin Ali, günümüz araçlarının (yerli-yabancı) hepsinin parça fiyatları yüksek maalesef...

mukavim
15/01/2008, 17:16
hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, sanırım aileden gelen genetik bişi var, bide ankaradaki otoünlü tanıdık olunca fiyatlara bakmak istedim. babamın mercedesi var mesela, benim arabanın parçası ondan daha pahalı, babam benle dalga geçer oldu, bu gerçekten bende kuruntu yaptı ve çoğu parçayı araştırdım. dediğiniz gibi araç piyasaya yeni çıktığı için parçaları pahalı olsa gerek ama inanıyorum ve umut ediyorum zamanla fiyatlar düşer, en azından umuyorum.

benim parça fiyatlarına takmamdaki diğer bir konu ise; otoünlüde arkadaşla otururken adamın biri geldi, doğan ın ön tamponunu sordu adam 60 YTL dedi, benimkini sordum 630 YTL dedi, buda beni birhayli şaşırttı.

Ankarada ikinic el parça piyasası malesef çok güçlü değil. onun için sadece 0 parçaları arştırma gereği duydum. tekrar herkese teşekkürler. herkese iyi paylaşımlar diliyorum...

biloGP
15/01/2008, 19:24
hoşgeldiniz, aracınız hayırlı olsun..

Ah-MeT
15/01/2008, 20:03
hosgeldiniz

Linos
15/01/2008, 21:21
benim parça fiyatlarına takmamdaki diğer bir konu ise; oto ünlüde arkadaşla otururken adamın biri geldi, doğan ın ön tamponunu sordu adam 60 YTL dedi, benimkini sordum 630 YTL dedi, buda beni birhayli şaşırttı.

Eh o kadar da olsun, sonuçta ithal bir araç aldınız!

Yalın
15/01/2008, 22:31
hoşgeldiniz hayırlı olsun gülegüle kullanın

Genius
16/01/2008, 11:02
benim parça fiyatlarına takmamdaki diğer bir konu ise; otoünlüde arkadaşla otururken adamın biri geldi, doğan ın ön tamponunu sordu adam 60 YTL dedi, benimkini sordum 630 YTL dedi, buda beni birhayli şaşırttı.

Ankarada ikinic el parça piyasası malesef çok güçlü değil. onun için sadece 0 parçaları arştırma gereği duydum. tekrar herkese teşekkürler. herkese iyi paylaşımlar diliyorum...

Merhaba arkadaşım aramıza hoşgeldin, aracın garantide ve kaskolu olduğu sürece çok büyük sıkıntılar yaşayacağını sanmıyorum. Araç daha yeni olduğu için diğer araçlarla yapılan karşılaştırmalarda fiyat biraz yüksek çıkıyor. Ben ön üst panjur ararken çıkma tamponuna 150 lira demişlerdi, demek sıfırıda bu kadarmış. bu arada oto sanayi sitelerindeki pek çok parçacı yedek parçayı servislerden çekiyor. Satış fiyatları servislerden biraz daha ucuza gelebiliyor. Sanayide ki en büyük avantaj işçilik fiyatlarının servise göre düşük olması. Ama kaliteli ve güvenilir bir usta bulamazsanız servisten daha pahalıya mal edebilirsiniz ;)

memat
16/01/2008, 12:57
hayırlı olsun hoşgeldiniz aktif görmek isteriz

mukavim
16/01/2008, 13:07
elimden geldiğince işten fırsat buldukça forumu takip etmeye çalışıyorum ancak gp konusunda daha çok yeni olduğum için sizlerle paylaşacak elimde fazlaca kaynak yok. bu sabah acaba elimdeki kullanma kılavuzunun pdf formatını bulsam ve sizlerle paylaşsam diye düşündüm ama aramalarım sonucu pdf formatında kılavuza ulaşamadım.