Orijinalini görmek için tıklayınız : Notebook ekran değişimi
arkadaşlar merhabalar. casper tkp 1000b kodlu laptopumun iç ekranı kırıldı. bu konuda bilgisi olan, öneride bulunabilecek olan hatta birebir bu işin içinde olan arkadaşım var mıdır?
volkan1065
05/02/2018, 23:57
Ekranın sökülüp arkasında barkod var o koda göre gittigiyor yada N11 üzerinden ekran alabilirsiniz. Sadece lap top modeli yeterli olmuyor. Şimdiye kadar Samsung ve hp ekranı değiştirdim. Casper söktüm ama koduna baktim ekran pahalı çıktı. Sahibide yaptırmak tan vazgeçti. Ama çok zor bisi degil değiştirmek sadece ekranın citalarini sökmek hassas iş. Gerisi basit.
Ekranın sökülüp arkasında barkod var o koda göre gittigiyor yada N11 üzerinden ekran alabilirsiniz. Sadece lap top modeli yeterli olmuyor. Şimdiye kadar Samsung ve hp ekranı değiştirdim. Casper söktüm ama koduna baktim ekran pahalı çıktı. Sahibide yaptırmak tan vazgeçti. Ama çok zor bisi degil değiştirmek sadece ekranın citalarini sökmek hassas iş. Gerisi basit.
Volkan hocam internetten izledim dediğiniz gibi ama casper ın ekranları çok pahalı. millet 250-300 den açıyor ağzını.. zaten pc yi 700 liraya almıştım 4 yıl oldu.. 1000 liraya sıfır bilgisayarlar var..
volkan1065
06/02/2018, 20:15
Dediğim gibi ekranı söküp arkadaki barkod gore ekranı alıp takabilirsiniz. Madem ucuz pc bence deneyin ekran koduna göre 150 TL gibi bir fiyatı varsa zaten sökmek zor yani takması basit. Bence deneyin derim.
Dediğim gibi ekranı söküp arkadaki barkod gore ekranı alıp takabilirsiniz. Madem ucuz pc bence deneyin ekran koduna göre 150 TL gibi bir fiyatı varsa zaten sökmek zor yani takması basit. Bence deneyin derim.
buralarda olsaydınız yardımınızı rica ederdim :)
Bugün ekranı açıp koduna baktım ama biraz hayal kırıklığı yaşadım. piyasada çok yok.. elinde olan yada çevresinde bulunan arkadaşım yardımcı olursa sevinirim..
EKRAN KODU : LP156WH3 (TL) (S1)
volkan1065
09/04/2018, 00:15
Ekranın fiyatı pahalı birde değişim yapan yerler den koda göre fiyat al. Bazen düşük fiyat veren olabiliyor
Ekranın fiyatı pahalı birde değişim yapan yerler den koda göre fiyat al. Bazen düşük fiyat veren olabiliyor
evet Volkan hocam 2-3 yerden fiyat aldım. birde Ordu da buldum ama güvenemedim. piksel durumu nedir. şimdi alırız taktık mı çalışmaz bir işe de yaramaz.. okulumun bilgisayarı sınıfta kullanıyorum acilen de yaptırmak gerek..
volkan1065
09/04/2018, 11:25
Hocam pixel sorunu çok olmaz. güvenilir bir satıcı bulun. sadece bazıları parlak bazıları mat oluyor. Orjinal ekran bulmak zor buluncada çok maliyetli. Şimdiye kadar taktığım ekranlarda sorun olmadı. Zaten fiyatlar almış başını gidiyor. Kısacası artık yedek parça fiyatları insanları yeni alıma zorluyor. Bence fiyatını iyi bulduğunuzdan bir yerden akranı alın takın.
fiatpuntocu
07/09/2018, 09:56
Hocam merhaba. Bilgisayarın model ve numarasını öğrenirsen ekranı bulmak kolaylaşır. Çok çok eski bir model değil ise değiştirme işi kolay yapılabilir. Ama baya eski bir model ise ekranı bulunmayabilir.
Hocam merhaba. Bilgisayarın model ve numarasını öğrenirsen ekranı bulmak kolaylaşır. Çok çok eski bir model değil ise değiştirme işi kolay yapılabilir. Ama baya eski bir model ise ekranı bulunmayabilir.
Hocam ekran kodu EKRAN KODU : LP156WH3 (TL) (S1)
şimdi dolar formadı 350 lira falan olmuş. bana çıkma lazım acilen. okullar da açılıyor e yapacağım bilmiyorum..
gptrcaner
15/10/2018, 11:49
Merhaba. Dokunmatik bir bilgisayarım vardı ve ekranı çatladı. Benim için bir sorun teşkil etmiyordu ama değiştirmek lazımdı. Fiyatı sorunca 400-500 civarına denk geldi. Dokunmatik olmayan ekranı ise 200-250 arasındaydı...