Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Stop Ediyor.
Reddesra
29/09/2017, 23:59
Merhabalar 2015 Punto 1.4 lpg li aracım var. Araç Rölantideyken ara sıra stop ediyor, motor titriyor ve egzozdan patırtılı bir ses geliyor.
Benzinde de lpg de de aynı sorunu verdi. Sorun lpg de değil yani.
Tamirciye götürdüğümde subaplarda sıkıntı olduğunu, değiştirmesi gerektiğini, parçaların 550 işçiliğin 350 toplam 900 tl tutacağı söylendi.
Sormak istediğim soru
1-subaplar yanmış mıdır?
2-Bu modellerde subap ayarı yapılabiliyor mu?
mustafa28
30/09/2017, 00:11
eğer subaplar yandıysa sorun lpg sistemindedir.yani subap değişiminiz çelik subap ile yapılırsa sorun çözülür ama kullanım km. nize göre tekrar sorun yaşatabilir.
benim tavsiyem subap değişimi yapılırsa aracı bir de başka bir lpg ustasına göstermeniz. belki lpg montajında yapılan küçük bir detay (nozzle çapları veya yerleri veya araca gelen gaz bar basıncı gibi) aracınızdaki bu soruna sebep olmuş olabilir.
kolay gelsin
Reddesra
30/09/2017, 12:11
Anladım teşekkür ederim.
genelde opellerde olan sorun bu. subaplar eridiyse normal yapar yani. iyi bir ustadan teyid almakta fayda var..
feyzullah
30/09/2017, 16:09
Benzin pompasında sorun olabilir mi?
Diğer yandan eğer aracınızı düzgün lpg ayarı yapılmadan mesela motor arıza ışığı yanarken sıkıştırırarak uzun süre kullandınız mı? Değilse normal şartlar altında lpg ayarı düzgün yapıldıktan sonra 2015 model aracın subaplarına birşey olmaz.
bekir0606
04/10/2017, 17:51
Aracım 2012 86000 kmde punto. aynı sorun benim aracımda da vardı. Gaz pedalı potansiyometresi arızası veriyordu. Gaz pedalını değiştirdikten sonra sorun gitti. Yaklaşık iki ay önce de yetkili serviste subap ayarı yaptırdım. Lpg den dolayı subaplar sıkmış. Yaklaşık olarak 250 tl gibi bir rakam tuttu.
ben de 1.4 fire dynmic 2007 tüplü kullanıyorum. ustam boğaz kelebeğini temizledi sonra motoru çalıştırdı bunun bir de subap ayarı yapılması gerekiyor dedi.
ben de boğaz kelebeğine sıktığı spreyden ötürü bir süre motorda rölantide dalgalanma, motorda titreşim ve ışıklarda stop edeceğini bildiğim için ustama güvenmeyip önce başka bir ustaya görürdüm, o bunlarda subap ayarına gerek yok, otomatik yapıyor dedi.
aynı gün bir de yetkili servise sordum, o da aynısını söyledi.şu an bir sıkıntı yok, normal biniyorum.
arkadaşlarında söylediği gibi başka ustalara hatta aracınızın uzmanı olan usta bulup ondanda fikir almak en mantıklısı. yoksa şununda bununda değişmesi lazım denip fatura kabartılır ve sorunda çözülmemiş olur.
feyzullah
05/10/2017, 14:58
ben de 1.4 fire dynmic 2007 tüplü kullanıyorum. ustam boğaz kelebeğini temizledi sonra motoru çalıştırdı bunun bir de subap ayarı yapılması gerekiyor dedi.
ben de boğaz kelebeğine sıktığı spreyden ötürü bir süre motorda rölantide dalgalanma, motorda titreşim ve ışıklarda stop edeceğini bildiğim için ustama güvenmeyip önce başka bir ustaya görürdüm, o bunlarda subap ayarına gerek yok, otomatik yapıyor dedi.
aynı gün bir de yetkili servise sordum, o da aynısını söyledi.şu an bir sıkıntı yok, normal biniyorum.
Lpg ile kullanılan 1.4 fire motor için 20.000 km.'de bir subap ayarlarının kontrol edilmesi gerektiği kullanım kitabında yazıyor. Arabanın durumuna göre 50-60.000 km. yaptıktan sonra subap ayarının kontrol edilmesi iyi olur diye düşünüyorum.
aynı gün bir de yetkili servise sordum, o da aynısını söyledi.şu an bir sıkıntı yok, normal biniyorum.https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/63908-1-4-fire-dynamic-lpgli-120k-kmde-subap-ayari.html
Sizin baslikta anlatmaya calistigim da buydu.. 16v ise ayar yapilmiyor
Sadece 'fire' genelde 8v yorumlanabiliyor..
Fire 16v ve 77bg fire dediginiz farkli yorumdaki arac ayni mi?
Ikisini birlestirince ortaya 77bg 16v fire cikiyor gibi...
https://uploads.-cdn.com/20171005/1bd2fe8fa51d65c8d989179b361a60aa.jpghttps://uploads.-cdn.com/20171005/23110803a18577409a227e239b7a97ea.jpg