Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşadığım ilginç balans sorunu

Auto engineeR
05/01/2008, 21:15
ewet arkadaşlar geçen gün ilginç bi balans sorunuyla karşılaştım.

ankaraya kar yağdı.her kış yaptığım gibi çıkıp boş karlı alanda el frenini çekerek eğlendim.ama önceki yıllardan farkım,bu sene düşük profilli lastiklerim we açık kollu jantlarım wardı.
eğlenceden sonra baktım ki arka jantların içine kar dolmuş. ama özellikle bir tarafa yığılmışlar nasıl olduysa.
balans sorunu yaratacağını tahmin ettim ama bu kadarını beklemiyordum. arabayla 80 kmnin üzerine çıkmak imkansız oldu titreşimden. deli gibi sallanıyordu arabanın arkası, her yeri titriyordu. sonra arkadan 2 araç selektör yaparak uyardı. dikiz aynamdan bi baktım ki arka tekerlerim 80-90la giderken deli gibi yalpalıyor. bilezik falan kırıldı heralde diye düşündüm.
yawaş yawaş geldim kampüse,sıcak bi suyla jantın içindeki karları bi güzel erittim we tekrar çıktım denemeye. sonuç : harika :D hiç bi problem yok.

özet olarak jantların içinde biriken kar çok ciddi balans problemleri yaratabiliyor,şaşırmayın :)

OzzY
05/01/2008, 22:05
ilginç :D

seneye bende yapıcam bu karda kayma olayını :D

ABNEW
06/01/2008, 00:57
Alper eğer karları temizleyemezsen boş kısımlara da kar doldur balans sorunu yine çözülür:)

SteinGP
06/01/2008, 01:48
zaten balans ayarı genelde 20 ile 100 gram arası kurşunlarla yapılıyor..senin jantlarda baya bi ağırlık olmuş demek abi :)

dejavu
06/01/2008, 08:35
ilginç inşallah dediğin gibi olmuştur.. karda drif yaptım diyorsun yani. belki baska bir sorun olmuştur dicem ama sıcak suyla temizledikten sonra düzeldi diyorsan denecek fazla bişey yok. çok fazla drift yapmışsın galiba. ::)))))

Halook!!!
06/01/2008, 12:53

Ozancım sen boşver arabayla kaymayı.Çok uzun bi süreden bahsediyorsun.Benim Ankarada kocaman bir kızağım var.İstersen onu vereyim sana onla takıl sen arabayla kayana kadar :D

Cnyt01
06/01/2008, 14:31
bızım burda hıc oyle bı sorunumuz olmadı .( en son 95te kar yagdı .( ama yazın sahılde kuma gırdıgımızde bende de aynı problem oldu . ertesı gun yıkamacıda arabayı yıkatınca gecmıstı...

aykuting
06/01/2008, 14:43
Süper bi paylaşım teşeklürler

OzzY
06/01/2008, 15:43
Ozancım sen boşver arabayla kaymayı.Çok uzun bi süreden bahsediyorsun.Benim Ankarada kocaman bir kızağım var.İstersen onu vereyim sana onla takıl sen arabayla kayana kadar :D
ohoo kızağın motoru varmı ki :D:D:D

Halook!!!
06/01/2008, 15:54
ohoo kızağın motoru varmı ki :D:D:D

Onu da yaparız Ozancım :D
Ankara sokaklarında yanlaya yanlaya gidersin artık :laugh000:

Bülent A.
10/01/2008, 11:04

İnan çok zevkli oluyor.
Merkez kampuste 76 ncı yurdun önündeki otoparkta ;
Doğu Kampuste ise Turizm ve Otelciliğin Otoparkında(Express Cafe nin Önü ) ve Yabancı Diller Meslek Y.O un otoparkı gayet ideal.

Mükün olduğunca 92 ve 93 ncü yurtların önüne inme.Tekrar yukarı çıkması zor oluyor ;)

OzzY
10/01/2008, 17:39
Abi hiç sorma ben henuz pek merkeze gitmedim ama dediğin yerleri iyi biliyorum
92deyim zaten geçen bi yemek söyledim gelemedi :D:D

geçen gün BUSEL otoparkta volvolu biri bayabi eğlendi bende camdan izlemekle kaldım:D:D

buyur gel hem görüşelim hem eski günlerini hatırlarsın :D:D

Son cümle Müslüm abiyide kapsar :D