Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabam Pert Oldu Fiyat Konusunda Yardım...
Arkadaşlar geçirdiğim kazayı biliyorsunuz. Aracım hakkında nihayet pert kararı çıktı. Önümüzdeki hafta fiyat için pazarlık yapacağız. Ben ne kadar istemeliyim onu bilmiyorum. Adamlar saçma sapan rakamlardan bahsediyorlar. Aracın kasko değeri 27000 ytl exper tavsiye olarak 21500 gibi bir rakam yazmış. https://forum.grandepuntotr.com/images/icons/icon8.gif
Aracım: 2007 1,3 multijet 5 kapı Dynamic 22000 km Kırmızı
sizce şu an aynı aracı alsam kaç paraya bulurum. Ya da minimum kaç para için diretmeliyim?
Cevaplarınızı bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler
Bu arada yeni Grande mi sipariş verdim. 90 bg dynamic ve dualogic. Bu sefer siyah aldım. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta resimlerini koyarım :) :ressam:
serotizm
05/01/2008, 10:54
Selam Volkan;
Geçmiş olsun.
Sahibinden'de aynı model birkaç araç var;
Fiat / Tofaş > Grande Punto > 2007 GRANDE PUNTO 1. 3 DYNAMIC DIZEL #4795230 - Sahibinden.com (https://www.sahibinden.com/2007_grande_punto_1_3_dynamic_dizelWQQaXQQ4795230W QQpXQQdisplayitem)
26.500 YTL 13.500 km Ekstra olarak alarm ve park sensörü var
Fiat / Tofaş > Grande Punto > 34000 Km' de Çok temiz Dynamic Grande Punto #5609977 - Sahibinden.com (https://www.sahibinden.com/34000_km_de_cok_temiz_dynamic_grande_puntoWQQaXQQ5 609977WQQpXQQdisplayitem)
25.000 YTL 34.000 km
Fiat / Tofaş > Grande Punto > EKONOMİK ÇOK TEMİZ GRANDE PUNTO MULTIJET #5389711 - Sahibinden.com (https://www.sahibinden.com/ekonomik_cok_temiz_grande_punto_multijetWQQaXQQ538 9711WQQpXQQdisplayitem)
26.500 YTL 20.000 km
Fiat / Tofaş > Grande Punto > Takasli 12. 000 km' de Sahibinden GRANDE PUNTO #5148038 - Sahibinden.com (https://www.sahibinden.com/takasli_12_000_km_de_sahibinden_grande_puntoWQQaXQ Q5148038WQQpXQQdisplayitem)
25.500 YTL 13.000 km
Fiat / Tofaş > Grande Punto > sıfır gibi #4999814 - Sahibinden.com (https://www.sahibinden.com/sifir_gibiWQQaXQQ4999814WQQpXQQdisplayitem)
25.500 YTL 10500 km
Bunlar pazarlıkla biraz daha aşağı inebilir. Bence sana da en az 24.000 YTL vermeliler.
Yeni aracın hayırlı olsun
Halook!!!
05/01/2008, 12:50
Aracın kasko değeri eğer 27.000 YTL ise o zaman 27.000 YTL vermeliler diye düşünüyorum...
benim bildiğm ve başıma geleni söylüyorum 2002 senesinde başımıza böyle bir şey geldi kasko değeri 26000 ytleydi kaskodan aradılar 24 ile 26 arası teklifte bulunucaz dediler kabul etmezseniz itiraz edip yükseltme istersiniz dediler 25000 lira verdiler teklif bend ealdım zaten ben kasko değrini hep yüksek yaparım ozaman arcın piyasası 23000 taş çatlasın yani kısacası kasko değeri neyse onu vermeleri lazım bence
CihanÖzdamar
05/01/2008, 13:03
sigorta acentesi olduğum için ek olarak şunu belirtiym..
aracın kasko bedeli sabittir yıl başında vergi dairesi bir kitap yollar yada kullanılan java prgramına fiyatları girer.. yani bu sabit bir veridir değiştirilemez.
kasko değeri sadece aracın kasko bedelinin hesaplanması için gerekir yani bu bedeli %058 i alınır.ek primlerde ise % olarak eklenir..
ikinci olarak
pert olma durumunda kasko bedeli ödenmesi söz konusu değildir kasko sözleşmesinde de bu yazar çoğunlukla,aracın o zamanki raiç değeri ödenir.
sevgiler saygılar tüm aileye..
bu
ama bana ödendi ben şimdiki aracımı bile fazla gösterip fazla prim ödüyorum aksigorta izmir
Kasko poliçenizi bir kontrol edin...
Bazı kasko şirketleri ek bir teminat karşılığında 0 km araçları ilk sene içerisinde kaza yaparsa yenisi ile değiştirme teminatı veriyor..
bende aracımı 33.000 ytl den gösterdim araştırdım pert olması durumunda 28.000 ytl gibi bir fiyat ödenmesi söz konusu,bence 21.500 ytl ye anlaşmayın daha önce bir vw bora mız pert oldu sigorta arabayı başkasının kullandığını iddia ettiğinden mahkemelik olduk 3 yıl sonra faiziyle beraber 25.000 ytl gibi bir para aldık aracın o anki değeri 16.000 ytl civarıydı...
06kaymak
05/01/2008, 20:19
Ben de yukarida ki bilgilere bir iki ekleme yapayim...pert durumunda aracinizin kasko degerini vermezler..en az 3 bayiyi arayip ortalama bir fiyat belirler bunun sonucunu sizle paylasirlar ve anlasma yoluna giderler...bazi sigorta sirketleri ise aracinizin ruhsat tarihini baz alarak bir yil icerisinde araciniz pert olmussa ve policenizde teminatiniz bulunuyorsa aracinizin sifir degeri ne ise onu oderler....
misafir3
05/01/2008, 20:25
ewet müslüm abıye katılıyorum benımde bıldıgımbu sekılde buyuksun abıı..
aracı ne kadara aldıysanız onu isteyin bence..
dtunacik
20/01/2008, 04:42
Arkadaşlar 2004 yılında aracımla kaza yaptım.Kasko şirketi pazarlık filan yapmadı.Yapamazda.Kasko değerini hesabıma yatırdı.Pirimi kasko değeri üzerinden alacaksın sonra pazarlık yapacaksın yok öyle şey.
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım Bende eksper bürosunda 9 yıllık bir eleman olarak şunu söyliyebilirim sana. öncelikle aracın 2007 modelmiş ancak tam trafiğe çıkış tarihini verirsen ii olur. çünkü 0 alınan araçların ilk poliçelerinde 0 değer klozu die bir teminat olabiliyor. eğer poliçen ilk poliçen ise ve 0 değer klozun var ise aracının özelliklerinde 0 parası alırsın. Ancak poliçende bu teminatın yoksa ve/veya 2.poliçen ise (yani bu aracın 1 yılı dolmuş ise) bu poliçende 0 değer klozu olmaz.
2.el olayına gelelim :)
aracının poliçe teminatı ne olursa olsun (atıyorum 30000 YTL'lik aracına 50000 YTL'lik teminat yaptırsan bile) aracının kaza yaptığın tarihindeki piyasa rayiç fiyatını alırsın. yani senin poliçen 50000 ytl ise ve aracın kaza yaptığında 45000 ytl ise 45000 ytl alırsın. Eğer aracın 50000 ytl ise ve kaza tarihinde aracının fiyatı 52000 ytl ise bu sefer enflasyon klozun devreye girer ve ona göre hesaplamalar yapılarak 52000 ytl'ni alırsın.
Hee bu arada eksper 21500 yazmış demişsin. bu konuyada şöyle bir açıklama getireyim. çünkü eksperler kötü adam ilan ediliyor sürekli. :)
Eksper 21500 ytl fiyatı şöyle yazmıştır. piyasasını araştırmış ve yaptığı araştırma sonucu raporunda doldurması gereken yere en düşük fiyatı yazmıştır. ancak raporunda bulduğu (aynı özellikteki) bütün araçların fiyatlarını yazmakla yükümlüdür.
Yani piyasa rayicini eksper diil sigorta şirketi belirler :) Eksper sadece aracın kaza tarihindeki fiyatların bir listesini yapar (internetten - servislerden vs.) ve şirkete sunar. :)
Eksper günah keçisi deildir :D :D :D
kurtuluş
22/01/2008, 19:47
Arkadaşlar eski kasa puntom vardı pert olayını 2006' da bende yaşadım. Kasko şirketi arabanızın özelliklerine sahip 2. El araba fiyatlarını bayilerden, piyasadan, internetten alıyor ve sizinle piyasa değeri üzerinden pazarlık yapıyor. Sizinle anlaşma zemini oluşturuluyor. Diretsenizde kasko değerini alamıyorsunuz. Ben kaza yapınca araştırdım, sigortacı arkadaşların dediği gibi oldu, zarar ettim ama mecbur kaldım...
Geşmiş olsun, full kasgolar pert durumunda ilk 6 ay yada 1 yıl içinde aracın yenisini verir.
6 ayı geçmiş ise aracın o anki piyasa değerini verir, kardeşim sigortacı onun söylediği bu.
Radiance
22/01/2008, 21:05
internetten sigorta yaptırmak için teklif almak isteyince, aracın kasko bedelini % 10 dan fazla düşürmenize izin vermiyorlar. o halde Kasko Deger Listesi (https://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi) nin güncel kasko değerinin dikkate alınarak en fazla % 10 indirimle ödenmesi mantıklı olur. Buda 24.300 ytl ye gelir.
bu fiyatta diretebilirsiniz.
quixotic2
23/01/2008, 15:27
Poliçem isviçre sigortadan. aracı 22'ye aldım ama kasko değerim 25bin ytl.
ve pert, çalınma vs. de 6 ay değil 1 yıl yaptırdım.
kaskodaki her şeye iyice dikkat etmek gerekir.
Arkadaşlar aracımla ilgili 22000 Ytl almak zorunda kaldım. Çünkü yılsonuna geldiğinden araç fiyatları yerlerde sürünüyor. Ben direttikçe onlar koz olarak arabayı yaptırma yoluna gideceklerini söylediler. Bende aracın tamir parasını verin ben aracı hasarlı satarım dedim bu sefer de kdv ve stopaj olayını ileri sürerek parayı kesmeye kalktılar. Anlıyacağınız bıkıp 1-2 bin ytl için uğraşamadım. Sonuçta Kaza yaptığım arabayı toplatıp satmaya kalksam 20binin üstünü göremem. Bunu onlada biliyorlar ve asla nuh diyip peygamber demiyolar :) Allah bir daha ihtiyaç duyurmasın ama kasko her araca lazım. :) Benim konu burda kapanmıştır. Moderatör arkadaşlar bu başlığı isterlerse kitliyebilirler :) Hepinize yorumları için teşekkürler.
Volkan tekrar geçmiş olsun.En iyisini yapmışsın 22000YTL kesinlikle az değil şu anki piyasada...
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım Bende eksper bürosunda 9 yıllık bir eleman olarak şunu söyliyebilirim sana. öncelikle aracın 2007 modelmiş ancak tam trafiğe çıkış tarihini verirsen ii olur. çünkü 0 alınan araçların ilk poliçelerinde 0 değer klozu die bir teminat olabiliyor. eğer poliçen ilk poliçen ise ve 0 değer klozun var ise aracının özelliklerinde 0 parası alırsın. Ancak poliçende bu teminatın yoksa ve/veya 2.poliçen ise (yani bu aracın 1 yılı dolmuş ise) bu poliçende 0 değer klozu olmaz.
2.el olayına gelelim :)
aracının poliçe teminatı ne olursa olsun (atıyorum 30000 YTL'lik aracına 50000 YTL'lik teminat yaptırsan bile) aracının kaza yaptığın tarihindeki piyasa rayiç fiyatını alırsın. yani senin poliçen 50000 ytl ise ve aracın kaza yaptığında 45000 ytl ise 45000 ytl alırsın. Eğer aracın 50000 ytl ise ve kaza tarihinde aracının fiyatı 52000 ytl ise bu sefer enflasyon klozun devreye girer ve ona göre hesaplamalar yapılarak 52000 ytl'ni alırsın.
Hee bu arada eksper 21500 yazmış demişsin. bu konuyada şöyle bir açıklama getireyim. çünkü eksperler kötü adam ilan ediliyor sürekli. :)
Eksper 21500 ytl fiyatı şöyle yazmıştır. piyasasını araştırmış ve yaptığı araştırma sonucu raporunda doldurması gereken yere en düşük fiyatı yazmıştır. ancak raporunda bulduğu (aynı özellikteki) bütün araçların fiyatlarını yazmakla yükümlüdür.
Yani piyasa rayicini eksper diil sigorta şirketi belirler :) Eksper sadece aracın kaza tarihindeki fiyatların bir listesini yapar (internetten - servislerden vs.) ve şirkete sunar. :)
Eksper günah keçisi deildir :D :D :D
sevgili erkan garanti fonu ile illgili mesaj yazdığında tahmin etmiştim sigorta sektöründe olduğunu.bende ekspertiz bürosunda çalışıyorum.babamla beraber.2002 deki sınavı kaçırmıştım o zaman.
inşallah sınav açılırsa alacağım belgemi.sen kimle çalışıyorsun??
arkadaşlar erkanın dedikleri sonuna kadar haklı.eksper piyasa raiç araştırması yapar ve bulguları sigorta şirketine bildirir.burda nihayi kararı veren sigorta şirketidir.
poliçenizde sıfır değer klozu olmadığı sürece aracınızın ikinci el yan raiç bedelini alırsınız.
şunu öyle düşünün o araç aldınız 25.000 YTL ye mesela.araca bindiğiniz,plaka taktığınız anda o aracı 25.000 YTL ye satabilirmisiniz?? tabiki hayır.
sigorta şirketinin de görevi poliçe teminatları dahilinde sizi kazadan bir gün önceki durumunuza getirmektir yani kaza esnasında oluşan zararları karşılamak.