Orijinalini görmek için tıklayınız : Siyah duman....
tolgabaydar
11/06/2017, 22:55
Arkadaslar merhaba 1.3 mj evo bir aracım var araç turbo basmaya başlayınca siyah duman atıyor ve kesilmiyor,aracta yapılar şu şekilde,
Egr degişti,
Turbo değişti,
Enjektörler ayarlandı 2 kez(daha da cogaldı)
Enjektörleri temizleyen kurum atıyor dedi 1 hafta bin düzelir dendi suan 2 hafta oldu değişen birşey yok.
Çok can sıkıcı bir durum bu şekilde tecrübeleriniz varsa paylaşırmısınız.
yusuff06
11/06/2017, 23:03
Yakıt aldıgın yeri degistirmeyi denedinizmi.Shell tavsiye ederim
Öncelikle yakıt aldığınız yeri degiştirin ve yakıt deposu dahil bütün yakıt sistemini temizleyin. Bence çeyrek depoya enjektör temizleyici kullana bilirsiniz yakıt sistemi temizlemek için
tolgabaydar
11/06/2017, 23:55
Shell den yakıt alıyorum yakıt konusunda kurus hesabı yapmam hatta aynı istasyondan almaya dikkat ederim,onu da dusunerek total den aldım sonuc yıne aynı wurtun enjektor temiZleyıcısınıde kullandım bu zamana kadar 2 kutu eskiden bu kadar fazla degildi son zamanda çok fazlalastı arac 3 ve 4 uncu viteste cok belli turbo devreye girince oluyor
halilimo
12/06/2017, 00:02
Araçta yazılım mı var?
tolgabaydar
12/06/2017, 00:04
Bilmiyorum nasıl öğrenebiliriz ben yaptırmadım,yazılım olsa daha atak olmazmı benimki yokuslarda bayılıyor,belkide duman atmasın diye enjektörleri kıstılar en son
halilimo
12/06/2017, 00:07
serviste baktır anlarlar. aractakı yazılama göre enjeksiyon ayarı yaparlar yazılımı atan yer. siz ayar yaptırmıssınız normale göre olmustur o o yuzdende olabilir.
tolgabaydar
12/06/2017, 00:11
Hocam servisede götürdüm pc bagladılar sadece 1 enjektör -1 de calışıyor oda bişey olmaz dedi yazılım olsa söylerdi diye düşünüyorum.kurum yapmıstır devirli sür 1 hafta sonra getir bakarız dedi,kurumluk birşey değil barız dumanı atıyor yuksek devirde ama...
Ezeldenberi
12/06/2017, 00:14
En iyisi formun sponsorundan fiat kavaklıdere ' ye bi götürün, işin ehli yere baktırmakta fayda var. Yoksa o usta, bu tamirci gezer durursunuz. Sorun büyük ihtimalle turbo kaynaklı gibi görünüyor.
tolgabaydar
12/06/2017, 00:16
Gittiğim servis zaten kavaklıdereydi müslüm abi bunu söyledi.ve turbo değişti yenisi ile.
halilimo
12/06/2017, 00:19
turbodan kaynaklı nasıl atacak zafer abi. servis incelemeden yazılımlimı anlayamayaz sistem dosyalarından falan bakması gerek oyle pc ye baglayınca hemen anlaşılmıyor senin söylemen gerek yazılım mı var dıye ayırt etmek zor cunku. orjinal yazılım attırabilirsin en garantısı
tolgabaydar
12/06/2017, 00:21
Müslüm abi nin bakmış olması lazım ama,çünkü laf arasında geçti orjinal yazılımı sordum guncellesek veya yeniden yüklesek diye biz atamıyoruz dediler gözden kaçmış olabilir tekrar bir danışayım.
halilimo
12/06/2017, 00:25
yeni mi aldın aracı eskı sahibinide arayabilirsin. bırde bu sıyah duman hıc mı kesılmıyor. yoksa gazı bastıgında bır muddet atıyor kesılıyor mu? herseyı yapmıssınız bana yazılımlı geldı yakıt hava karısım ayarı bozulmusta olabilir hıc kesılmıyorsa tabi.
tolgabaydar
12/06/2017, 00:30
2. Ayda aldım aracı o zmanlar bu kadar duman yoktu,araca sonradan hız sabitleme takılmış,belki yazılımda yapmıstır ama eski sahibine ulaşamam.
Duman söyle atıyor turbo devreye girene kadar hersey normal sonra duman atmaya baslıyor ve kesılmıyor ust vıtese cıktınız zaman kesılıyor ve turbo devreye gırınce yıne aynı sonuc.bunu en cok 3 ve 4. Vitesde yapıyor 1 2 ve 5 dede var ama bu kadar değil.
tolgabaydar
12/06/2017, 00:34
Yakıt ortalaması 6.2 depoyu fulledım suan tam yarıda 320 km yol gitmişim.
halilimo
12/06/2017, 01:08
bence yazılımlı ve yakıt hava oranlarında kayma var o yuzden sıyah duman atıyor.
Servis aracin yazilimini guncelleyemiyormu ne sacma is? Servis yeni yazilim yuklerse yazilim varmi yokmu cozulur
volkan1065
12/06/2017, 12:39
Servisler araç yazılımına müdahale etmiyor lar.
Sade ce belli servis lerde yada fabrika ya gidiyor beyin. Ankarada cemal bey var kendisi yazılım işlerine bakar. Telefon numarasi 05337460756 kendisi ile bir görüşüp durumu anlatın. Yazılım da stage 2 geçildi ise duman bariz atar. 5 viteste araç hızlı olduğu için duman yoğunluğu çok anlaşılmaz
yigitturk
12/06/2017, 14:35
ayrıca katalitik konvertör ün içini boşalttırmışlarsa o da yapabilir hocam.
tolgabaydar
13/06/2017, 21:58
Kataliti konv orjinal hiç ellenmemiş.
tolgabaydar
13/06/2017, 22:01
Bu değiştirdiğim parçalar ve enjektör ayarı dışarda yapılan işlemlerdi,
kendi kendime masrafa soktum.müslüm abi ile tekrar görüştüm müsait zaman aracı bırakacağim halledeceğiz insallah,benim asıl hatam baştan ona gitmemek oldu.
Tolga hocam aklın yolu bir. Müslüm abi den fayda görürsün zarar gormezsin
karakushasan
08/07/2017, 22:55
üstad sorunu çözdününüz mü bilmem ama belirttiğiniz şeyler dizel araçlar için çokta garip değil, özellikle turbo yeni ise verimli şekilde hava bastığı için yüksek devirlerde yanma fazla olur ve duman fazla atar benim tahminim arabanın çekişinde vs. büyük bir sorun yok ise kafanıza takacak birşey yok
üstad sorunu çözdününüz mü bilmem ama belirttiğiniz şeyler dizel araçlar için çokta garip değil, özellikle turbo yeni ise verimli şekilde hava bastığı için yüksek devirlerde yanma fazla olur ve duman fazla atar benim tahminim arabanın çekişinde vs. büyük bir sorun yok ise kafanıza takacak birşey yok
Benim turbomda yeni duman. Yok tersini soylediniz sanirim. Yanma verimli olmazsa yada zengin karisim olursa duman olur dizelde.
tolgabaydar
17/08/2017, 00:02
Sorun hala devam ediyor,orjinal yazılımını da yuklettım yıne aynı,intercooler ve turbo hortumlarında bi kaçak sesi yok fakat çok yıpranmıs ve uzerı yaglı duruyor hortum tam şişmiyor acaba değiştirsemmi?
Medusa20
12/09/2017, 14:15
Merhaba 2006 Model punto multijet arabam 3 gündür rampada ve gaza yuklenince siyah duman atıyor. Perforsmans baya düştü genellikle rampada . Servise götürdüm ve enjeksiyonları sökmek istediler ama malesef uzun yillardan beri sökülmedigi için çıkaramadı. Sizce bu gibi başına gelenler nasıl ysrdimci olabilir. Aksi halde yeni enjektör almam grrekli
Ezeldenberi
12/09/2017, 14:31
Merhaba 2006 Model punto multijet arabam 3 gündür rampada ve gaza yuklenince siyah duman atıyor. Perforsmans baya düştü genellikle rampada . Servise götürdüm ve enjeksiyonları sökmek istediler ama malesef uzun yillardan beri sökülmedigi için çıkaramadı. Sizce bu gibi başına gelenler nasıl ysrdimci olabilir. Aksi halde yeni enjektör almam grrekliHava filtresi en son ne zaman değişti.
volkan1065
12/09/2017, 14:49
Merhaba 2006 Model punto multijet arabam 3 gündür rampada ve gaza yuklenince siyah duman atıyor. Perforsmans baya düştü genellikle rampada . Servise götürdüm ve enjeksiyonları sökmek istediler ama malesef uzun yillardan beri sökülmedigi için çıkaramadı. Sizce bu gibi başına gelenler nasıl ysrdimci olabilir. Aksi halde yeni enjektör almam grrekli
Turbo hortumunu ve turbo kontrolünü yaptırın. İlk olarak bu tip arızalarda filtreler temiz ise turbo hortumu turbo kontrolü gerekir. Ayrıca map sensörüde arızalandığı zaman siyah duman atar. map sensörünü temizlettirin. onun dışında enjektörlerin dibine WD40 uygulamak gerekir. Bu uygulamayı ikiuc saat ara ile yapıp ertesi gün sökme işlemi ne geçilmeli. Çok zorlayıp enjektörlerin kafadaki dişlere zarar gelirse yada yinede çıkmazsa tornacıya baktırmak gerekir. En kötü ihtimal üst kapak ile enjektörler sökülür buda size çok külfetli olur.
Aracınızın turbo ve map sensörü kontrolünü yaptırın. Bunlardan emin olduktan sonra ejektör ve pompa servisine götürün. Onlar söküm işleminde daha tecrübelilerdir.
Ezeldenberi
12/09/2017, 14:58
Aracınızın yaşı gereği mutlaka yaptırılması gereken temizlik ;
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/36015-egr-valfi-temizligi-yaptirdim-mukemmel-oldu.html
https://uploads.-cdn.com/20170912/6fd4c0ef27d9c10736b67cea2e88d30e.jpghttps://uploads.-cdn.com/20170912/ba77504464d3020a2652cdbc2eab0cc8.jpg
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/36015-egr-valfi-temizligi-yaptirdim-mukemmel-oldu.html
https://uploads.-cdn.com/20170912/6fd4c0ef27d9c10736b67cea2e88d30e.jpghttps://uploads.-cdn.com/20170912/ba77504464d3020a2652cdbc2eab0cc8.jpg
şimdi ben dahil herekes arabam bu şekilde sanırım diyor.
Turbo hortumunu ve turbo kontrolünü yaptırın. İlk olarak bu tip arızalarda filtreler temiz ise turbo hortumu turbo kontrolü gerekir. Ayrıca map sensörüde arızalandığı zaman siyah duman atar. map sensörünü temizlettirin. onun dışında enjektörlerin dibine WD40 uygulamak gerekir. Bu uygulamayı ikiuc saat ara ile yapıp ertesi gün sökme işlemi ne geçilmeli. Çok zorlayıp enjektörlerin kafadaki dişlere zarar gelirse yada yinede çıkmazsa tornacıya baktırmak gerekir. En kötü ihtimal üst kapak ile enjektörler sökülür buda size çok külfetli olur.
Aracınızın turbo ve map sensörü kontrolünü yaptırın. Bunlardan emin olduktan sonra ejektör ve pompa servisine götürün. Onlar söküm işleminde daha tecrübelilerdir.
benimde yokuşlarda duman atmaya başlamıştı. map sensörünü geçen temizledikten sonra fazla dikkat etmesemde duman atmayı kesti sanırı. ve öncesine göre motor canlandı gibi ve tepkime daha iyi oldu. bir egr kaldı. onuda temizletirsem tamamdır.
Medusa20
13/09/2017, 08:13
Yakın zamanda
volkan1065
13/09/2017, 08:48
benimde yokuşlarda duman atmaya başlamıştı. map sensörünü geçen temizledikten sonra fazla dikkat etmesemde duman atmayı kesti sanırı. ve öncesine göre motor canlandı gibi ve tepkime daha iyi oldu. bir egr kaldı. onuda temizletirsem tamamdır.
EGR ve Manifolt temizliği çok faydalı abi ama işinin ehli bir usta tarafından yapılması lazım. Aslında çok zor değil ama sökerken dikkat etmek gerekiyor. Arka taraftan sokmesi biraz zor. Onun dışında ilk bir depoda yakıt fazlalaşır ama aracın sesi cekişi devirlenmesi seni oldukça memnun eder.
Medusa20
13/09/2017, 14:01
Valla enjektörler öyle SIkismiski ne yapsak geliyorlar. Ustada enjeksiyon cekmesi falan hepsine denedi. Ama Bir gram hareket yok tebrik etmek gerekli Fiat firmasina öyle Biryerde Bir parca koyduklsri icin
volkan1065
13/09/2017, 14:37
Valla enjektörler öyle SIkismiski ne yapsak geliyorlar. Ustada enjeksiyon cekmesi falan hepsine denedi. Ama Bir gram hareket yok tebrik etmek gerekli Fiat firmasina öyle Biryerde Bir parca koyduklsri icin
Fıata özel bir durum değil. Çoğu markada olabilen bir durum. Dediğim gibi pas sökücü ile iki uc gün uğraşmak gerekir.
uygunsuz yakıt, hortum delik ve kırıklıkları , turbo arızaları, ani vites değişikliği ve ani devir yükselmesi gibi nedenler dizelde duman attırır bunlar normaldir. benzinli gibi değil. benzinlilerde duman varsa korkabilirsin ama dizellerde bir çok nedeni olabilir..duman gördüğünüzde önce mazot aldığınız yeri değiştirin sonra diğer nedenlere bakın derim ben..
bi elektrikli araç alabilseydikte şu dumandan yakıttan kurtulsaydık.
sanırım ozamanki tartışmada, benim akümü zayıfladı şukadar götürüyor,seninki kaç basıyor, bsessiz çalışıyor dediler ama saatin tık tık sesini duyuyorum gibi.
Medusa20
14/09/2017, 14:57
Egr turboya temizlettim şuan araba eskisinden daha iyi duruma geldi teşekkürler
Merhabalar bende Adana Kozan' yaşıyorum nerede yaptırdınız acaba öğrenebilir miyim? Kozan malum sanayisinde ancak reno 12 lere bakabiliyorlar.