Orijinalini görmek için tıklayınız : Nitrojen nedir? Ne işe yarar?
Keyifli günler arkadaşlar, aracıma lastik almayı planlıyorum nasipse :-) biraz fiyat araştırması yapayım dedim bazı bayiler lastik+nitrojen+rot balans şeklinde yazıp fiyat verdi. Peki nedir bu nitrojen ne işe yarar?
feyzullah
16/05/2017, 21:47
Nitrojen lastiklere hava yerine basılır. Avantajlı yanları bildiğim kadarıyla şu şekildedir: nitrojen gazının içerisinde nem bulunmaması nedeniyle lastik ömrünü uzatır. Kolay kolay inmez ve hatta yakıt tasarrufuna katkıda bulunduğu söylenir. Normal hava basılmış bir lastiğe göre nitrojenle şişirilmiş lastiklerin havaları daha uzun zaman diliminde kontrol edilir. Dezaantajlı yanı ise sizi lastikçiye bağımlı olmak zorunda bırakmasıdır. Normalde yakıt aldıkça benzinlikte lastiklerin havasını kontrol edebilir, ekleme yapabilirsiniz. Ama nitrojen olunca bu işlemi yapmak için lastikçiye uğramak durumundasınız.
Nitrojen lastiklere hava yerine basılır. Avantajlı yanları bildiğim kadarıyla şu şekildedir: nitrojen gazının içerisinde nem bulunmaması nedeniyle lastik ömrünü uzatır. Kolay kolay inmez ve hatta yakıt tasarrufuna katkıda bulunduğu söylenir. Normal hava basılmış bir lastiğe göre nitrojenle şişirilmiş lastiklerin havaları daha uzun zaman diliminde kontrol edilir. Dezaantajlı yanı ise sizi lastikçiye bağımlı olmak zorunda bırakmasıdır. Normalde yakıt aldıkça benzinlikte lastiklerin havasını kontrol edebilir, ekleme yapabilirsiniz. Ama nitrojen olunca bu işlemi yapmak için lastikçiye uğramak durumundasınız.
Sürekli azalmayacagi için tercih sebebi olabilir yani teşekkürler..
sıcak havada lastik içindeki havanın genleştiği bu sayedede lastiğin ısınıp gümleme riskini nitrojen minimuma indiriyor diye biliyorum + ek olarakta havadan hafif olduğu için yakıt tasarrufu olayı var demişti lastikçim bu yıl uzun yola giderken nitrojen bastırıcam bende
Havanin da %78i nitrojen zaten.. havada bulunan oksijen kismi lastigin omrunu olumsuz etlileyebiliyor, korozyona sebep olabiliyor, nitrojen dolumunda oksijen olmamasinin bu noktada faydasi oluyor. Nitrojen dolumunda da basincta dusme var ama havaya gore daha az.. tabi hersey sartlara da bagli degisken..