Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç 80km hızı geçince sol önden gelen ses ve klima kompresörü

lordzedd
28/04/2017, 10:25
merhaba arkadaşlar.2 sorum var.

araç 2012 dizel lounge 40 binde punto.herhangi bir modiye felan yok
birincisi 80km hızı geçince aracın ön kısmından sanki mucurlu yoldan geçerken tekere takılan küçük taşları davlumbaza fırlatarak çıt çıt ses çıkar ya aynı ses 80i geçince ön kısımdan geliyor.ama tertemiz yol otoban taş felan yok genede geliyor.bir diğeride araçtan bazen tak tak diye ses geliyor sanki biri göğüsün sağ kısmından yumruk atar gibi vuruyor.o ara motor çalışma seside değişiyor.servise söledim klima kompresöründen geliyor dedi.anlamadığım şey klima açık değil.genede klima kompesörü çalışıyormu klima çalışmıyorken? servis salladı gbi geldi çünkü herzaman yapmıyor 3-4 gün bazen haftada 1 felan yapıyor

akustix
28/04/2017, 16:31
bendede tıkırtı deilde gıcırtı şeklinde vardı vites kutusu değişecek dediler.
yazın ses daha fazlaydı kışın pek duymadım. emin değilim ama vites kutusu olabilir mi?

lordzedd
28/04/2017, 19:47
vala bilmiyorumki arac 40binde daha bu tarz bir sikinti olacagini sanmiyorum.ama vitesin oldugu yerden degilde gogusun on kismindan geliyor ses sanki.bide bendeki ses tekerden davlumbaza micir sicratma sesi gibi.

SinanTR
28/04/2017, 23:08
yakın zamanda direksiyon kutusu amörtisör kule bilyalarını aynı anda değiştirdim bu 3 ü de ses yapabiliyor

bende hem bozuk yolda ses vardı hemde direksiyonu durduk yerde çevirince ses yapıyodu bu ikiside kesildi şuan kaymak gibi oldu ayrıca kasislerden hızlı geçince altı yere vuruyodu amörtisörler tamamen bitikmiş bu sebebpten araba fazla yaylanıyormuş

kısacası baktırmak gerekiyor

lordzedd
29/04/2017, 11:32
yakın zamanda direksiyon kutusu amörtisör kule bilyalarını aynı anda değiştirdim bu 3 ü de ses yapabiliyor

bende hem bozuk yolda ses vardı hemde direksiyonu durduk yerde çevirince ses yapıyodu bu ikiside kesildi şuan kaymak gibi oldu ayrıca kasislerden hızlı geçince altı yere vuruyodu amörtisörler tamamen bitikmiş bu sebebpten araba fazla yaylanıyormuş

kısacası baktırmak gerekiyor

wala daha 3 hafta once 40bin bakimindan cikti arac direksiyon kutusu yada vites kutusu diye birsey demediler.seslerden birine klima kompresoru dediler.klima kapaliyken klima kompresoru ses yaparmi?videosu var sesin buraya nasil yukleyebiliyoruz

SinanTR
29/04/2017, 21:46
youtube a yükleyip link atın daha kolay olur

eğer klima kasnağında ise kayış sökülüp kontrolü gerekebilir