PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo Giulietta tavsiye eder misiniz?

acemi
14/04/2017, 10:19
arkadaşlar merhaba, 2009 puntomu satıp 2. el otomatik bir giulietta(2012-2013) almayı düşünüyorum.

bu arabada da bizimkiler gibi otomatik vites sorunu, city modu sorunu gibi kronik arızalar var mıdır?
konforu yalıtımı nasıldır genel olarak.

araca hiç binmedim ama tipi hoşuma gidiyor, performans olarak da iyi gibi. ama yine klasik fiat sorunlarıyla uğraşacaksam hiç bu işe bulaşmayım diyorum.
bir de alfa diye parçası işçiliği falan pahalı mıdır?

teo53
14/04/2017, 10:25
arkadaşlar merhaba, 2009 puntomu satıp 2. el otomatik bir giulietta(2012-2013) almayı düşünüyorum.

bu arabada da bizimkiler gibi otomatik vites sorunu, city modu sorunu gibi kronik arızalar var mıdır?
konforu yalıtımı nasıldır genel olarak.

araca hiç binmedim ama tipi hoşuma gidiyor, performans olarak da iyi gibi. ama yine klasik fiat sorunlarıyla uğraşacaksam hiç bu işe bulaşmayım diyorum.
bir de alfa diye parçası işçiliği falan pahalı mıdır?

Kuzenimde giulietta vardı 15.000 km'de sattı. 0 aldığı araç 250 km de iken 1 ay serviste yattı. Kasislerden geçerken gıcırtı sesi vardı 2 kere salıncak değişti garantiden bir müddet kesti sonra devam etti. 12.000 km'de direksiyon kutusu dağıldı onuda garantiden değiştirdiler. Sonra bir daha dağıldı gene değiştirdiler çocuk artık isyan etti sattı bir dahada tövbe dedi. Serviste yağ bakımına girdi, 1.100 lira verdi.

Bir arkadaşımda da mito vardı oda alt takım seslerinden usandığı için sattı. Maalesef benimde hayalimde vardı giulietta kuzenimin olayından sonra hayal olarak kaldı....

huricane
14/04/2017, 10:58
Bende hastayım alfiste ama fiyat anlamında sıkıntı hemde servis anlamında. Şöyle. Düşünün punto ile parçalar aynı. Motor aynı sinyal kolu aynı mesela. 1.4 mair den bahsediyorum. Dizel deseniz aynı motor dobloda egea da var. Marka gözünden bakarsanız ona lafım yok Ferrari doğurmuş bir markadır. Ama bizim gibi evden işe işten eve gelen tipler için alfa olması pek Fark etmiyor bana göre...

Başka bir örnek vereyim jeep renegade ile fiat 500x aynı fat platformda yani alt yapı aynı... punto,egea hb,alfa Romeo aynı platformda. Aradaki fark koltukların deri olması cam tavanı bir kaç özelliği. Tercihiniz üst limitlerde ise alın ama fiat direksiyonu ve otomatik şanzıman sıkıntılıdır.

Bende almak istiyorum ama yukarıdaki sebepler değer mi değmez mi beni hem düşündürüyor hemde korkutuyor.

SM-G900FQ cihazımdan gönderildi

zamican
14/04/2017, 16:43
Bende 2 ay önce 2009 1.3mjet puntomu satıp 2013 1.6mjet bravo aldım. 120hp otomatik. Şuan çok memnunum. Performansıda beklediğimden daha etkileyici çıktı. Alfadan önce bravo düşünülebilir.

punto1414
14/04/2017, 17:27
Bende 2 ay önce 2009 1.3mjet puntomu satıp 2013 1.6mjet bravo aldım. 120hp otomatik. Şuan çok memnunum. Performansıda beklediğimden daha etkileyici çıktı. Alfadan önce bravo düşünülebilir.

hocam bi mahsuru yoksa kaça sattınız kaça aldınız?benimde var öyle bi niyetim.bi tanıdıkta 2012 bravo manuel,125 binde,2-3 parça boyalı ciddi kazası yok,bakımlı ve diri araç sahibi evladı gibi bakıyor :) 30 a verecek bana

halilimo
14/04/2017, 17:42
hocam bi mahsuru yoksa kaça sattınız kaça aldınız?benimde var öyle bi niyetim.bi tanıdıkta 2012 bravo manuel,125 binde,2-3 parça boyalı ciddi kazası yok,bakımlı ve diri araç sahibi evladı gibi bakıyor :) 30 a verecek bana

Bravo yu almiycaksaniz gelip alayim:)

zamican
14/04/2017, 17:44
Ben 2009 1.3 active aracı 104binde 30a verdim. Boyasız, kazasızdı. 2013 bravoyu 49500e aldım. Garantisi halen devam ediyor hatasız boyasız 70bin kmde

ABNEW
18/04/2017, 13:03
Ben tavsiye ederim.Ancak 2012 den önceki modellerde elektrikli direksiyon ve multiair ünite arızası verebilmekte.Onun dışında hiçbir problemi yok.Bende ise 5 yıldır Mito var.Hiçbir problem yaşamadım...

krm1983
18/04/2017, 22:09
Bir jtdm-2 giulietta mk1 kullanıcısı olarak:-

Sürüş keyfi olarak Fiat veya başka bir marka ile uzaktan yakından Alakası yok ama dizelden çok performans beklemeyin.
Trim kalitesi ve işçiliği maalesef Fiat tan alınma olduğu için vasat.
Ancak direksiyonuna geçtiğinizde hepsini unutursunuz.
Fikir sahibi olmak için önce kullanın.

Honor COOPER
10/12/2018, 11:55
Bir jtdm-2 giulietta mk1 kullanıcısı olarak:-

Sürüş keyfi olarak Fiat veya başka bir marka ile uzaktan yakından Alakası yok ama dizelden çok performans beklemeyin.
Trim kalitesi ve işçiliği maalesef Fiat tan alınma olduğu için vasat.
Ancak direksiyonuna geçtiğinizde hepsini unutursunuz.
Fikir sahibi olmak için önce kullanın.

%100 doğru tespitler.
Herkesin takıldığı konu ortak parça ama +80000/150000 verilen Audi'de Seat'la motor dahil ortak onlarca parça kullanıyor kimse birşey demiyor.

arenas
10/12/2018, 15:39
%100 doğru tespitler.
Herkesin takıldığı konu ortak parça ama +80000/150000 verilen Audi'de Seat'la motor dahil ortak onlarca parça kullanıyor kimse birşey demiyor.

Onur bey hoşgeldiniz tekrardan.Uzun zamandır göremiyodum forumda sizi.Nasılsınız?Lancia Delta duruyor mu?

kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tercan
10/12/2018, 17:16
geçenlerde bende giulietta yı biraz inceledim vidyolarını izledim biraz yorumları okudum. sonra goole ye giulietta problemler yazınca şikayet var geldi bir tıkladım puntodan fazlası var eksiği yok şöyleki iç kapı kollarının arızası, airbag şişmesi v.b. benzeri gibi şikayetler dolu.
sonra bravo ya bakayım dedim sadece parçaların fiyatından dert yanmışlar onun dışında hiçbir sorun yok. kullananların hepsi öneriyor...

ayaman
10/12/2018, 21:32
Onun yerine golf tercih edebilirsin.

ayaman
10/12/2018, 21:54
Bir kaç ay önce bende de bravo vardı. Emıton paket otomatik, dizel, cam tavan ve 120 hp . Yani bravonun en dolu paketi. Millet spor style en dolu paket biliyor ama en dolusu emıtondur.

Sana kısaca bilgi vereyim bravoyla ilgili
ARTILARI: fiyat ve performans olarak çok iyi memnun eder, eğer esp ( güvenlik paketi varsa yolu mıknatıs gibi tutar. Virajlarda kayma eğilimi göstermez eğer güvenlik paketi varsa. Ses yalıtımı olarak emsalleri golf başta olmak üzere fazlası var eksiği yok. Uzun yolda yüksek hızlarda bile ciddi anlamda az yakar. En önemlisi motor konusunda sana sorun çıkarmaz
EKSİLERİ: FIAT'ın klasik kronik sorunun olan ön göğüs şişmesi ve akabinde çatlaması, otomatik viteslerde "E" yani eko tuşu içine gömülür ( mühendislik hatası) onu da kendin açıp yapman gerek ebediyen bir şey olmaz. Otomatik vitesi tek kavrama olduğundan vites geçişleri özellikle 1,2,3. Viteslerde hissettirir. Bir çoğunda belli km sonra turboda acayip bir ötme sesi gelir ki bı kroniktir. Yağmur sensörü bazen saçmalar. Dijital klima olanlarda klima klepsileri plastik olduğundan zamanla krılır soğuk açtığınızda bir taraftan soğuk bir taraftan sıcak üfler (çözümü servis göğsü söküp yapar bir dünya para ister ; bazı ustalar ise işi çözmüş yandan bir delik açıp değiştiriyor.) belli başlı artı ve eksileri bunlar. Ha bubları aynı mı yaşarsın tabi ki hayır. Mesela ben bu sorunlardan sadece geçen sene göğüs şişmesini yaşadım aracım 2009 model olmasına rağmen ( yani 8 yaşında olduğu halde) müşteri hizmetlerini aradım şikayetimi dile getridim ön göğsü orijinaliyle ikiletmeden ücretsiz değiştiler.

Honor COOPER
12/12/2018, 15:41
Teşekkürler hocam yoğundum diyelim. İyiyim sizlerde iyisinizdir işallah.
Delta gideli çok oldu. Delta'dan sonra 500L-500X-Giulietta dizel den sonra şimdiki Giu 1.4 tct ile yola devam ediyoruz.

edll
12/12/2018, 15:56
Bir kaç ay önce bende de bravo vardı. Emıton paket otomatik, dizel, cam tavan ve 120 hp . Yani bravonun en dolu paketi. Millet spor style en dolu paket biliyor ama en dolusu emıtondur.

Sana kısaca bilgi vereyim bravoyla ilgili
ARTILARI: fiyat ve performans olarak çok iyi memnun eder, eğer esp ( güvenlik paketi varsa yolu mıknatıs gibi tutar. Virajlarda kayma eğilimi göstermez eğer güvenlik paketi varsa. Ses yalıtımı olarak emsalleri golf başta olmak üzere fazlası var eksiği yok. Uzun yolda yüksek hızlarda bile ciddi anlamda az yakar. En önemlisi motor konusunda sana sorun çıkarmaz
EKSİLERİ: FIAT'ın klasik kronik sorunun olan ön göğüs şişmesi ve akabinde çatlaması, otomatik viteslerde "E" yani eko tuşu içine gömülür ( mühendislik hatası) onu da kendin açıp yapman gerek ebediyen bir şey olmaz. Otomatik vitesi tek kavrama olduğundan vites geçişleri özellikle 1,2,3. Viteslerde hissettirir. Bir çoğunda belli km sonra turboda acayip bir ötme sesi gelir ki bı kroniktir. Yağmur sensörü bazen saçmalar. Dijital klima olanlarda klima klepsileri plastik olduğundan zamanla krılır soğuk açtığınızda bir taraftan soğuk bir taraftan sıcak üfler (çözümü servis göğsü söküp yapar bir dünya para ister ; bazı ustalar ise işi çözmüş yandan bir delik açıp değiştiriyor.) belli başlı artı ve eksileri bunlar. Ha bubları aynı mı yaşarsın tabi ki hayır. Mesela ben bu sorunlardan sadece geçen sene göğüs şişmesini yaşadım aracım 2009 model olmasına rağmen ( yani 8 yaşında olduğu halde) müşteri hizmetlerini aradım şikayetimi dile getridim ön göğsü orijinaliyle ikiletmeden ücretsiz değiştiler.

değiştiğiniz araba hangisi, şuan çatlak olup tamir ettirmek istediğiniz hangisi. diğer konuda çatlak var tamir ettirecem diyince bu konudaki değişim yapmış olmanız dikkatimi çekti. aynı araç olmasa gerek.

ayaman
12/12/2018, 19:53
değiştiğiniz araba hangisi, şuan çatlak olup tamir ettirmek istediğiniz hangisi. diğer konuda çatlak var tamir ettirecem diyince bu konudaki değişim yapmış olmanız dikkatimi çekti. aynı araç olmasa gerek.
Göğüs değişimi ücretsiz yapılan aracım bravo 2009 model. Müşteri hizmetlerini aradım ikiletmeden göğsü ücretsiz değiştiler. Şu an göğsü çatlak olan ve göğsü değiştirmek istediğim araç punto 2007 model. Müşteri hizmetlerini aradım fakat 10 yıl ticari ömrünü doldurduğu için bunun mümkün olamayacağını söylediler. O yüzden tamir yaptırmak istiyorum