Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardım

szgnpnt
13/04/2017, 12:49
Arkadaşlar araca bindim çalıştırdım normalde sönmüş olması gereken kızdırma buji ışığı yanıp yanıp sönüyor. biraz ilerledikten sonra kendi kendine sönüyor. Kilavuzda baktım yanıp sönmesi ile ilgili net bir bilgi yok. Sizce nedir ne yapmalıyım ? https://uploads.-cdn.com/20170413/5b2e7ef5b095d72ec0dffcf1cc7745f3.jpg

HTC One_M8 Eye cihazımdan gönderildi

Zafer92
13/04/2017, 13:49
Bujilerinizi bir kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Aracınız dizel sanırım.

SinanTR
13/04/2017, 13:58
ısıtma bujilerinde bi sorun var sanırım ömürleri dolmuş birinin veya birkaçının

tavsiyem eğer içlerin bi iki tanesi değişecek olursa takım olarak değiştirin yoksa değiştirmediklerinizde bi zaman sonra bozuluyor tekrar tekrar usta ile uğraşmayın

szgnpnt
13/04/2017, 14:00
Aracım dizel. Evet benimde aklımda hepsini değiştirmek var . Acaba kendim değiştirebilir miyim. Çok zor bir işleme benzemiyor. Sadece sokerken çok dikkatli olmak gerekiyormuş

SinanTR
13/04/2017, 14:01
kırarsanız tornalık iş çıkar masraf çok büyür tork anahtarla dikkatlice sökülüyor diye biliyorum siz bilirsiniz ama tamirciye götürmek riski azaltır

Zafer92
13/04/2017, 14:40
kırarsanız tornalık iş çıkar masraf çok büyür tork anahtarla dikkatlice sökülüyor diye biliyorum siz bilirsiniz ama tamirciye götürmek riski azaltır

Sinan bey'e katılıyorum. Hiç elinizi bulaştırmayın bence. Zaten alacağı işçilik 20 yada 30 lira birşey boşverin.

volkan1065
13/04/2017, 15:22
Aşağıdaki konuda Euor 4 motorda nasıl sökülüp takılacağını anlattım. Eliniz yatkınsa yaparsınız ama yok ben 20-30 TL için hiç resike girmiyeyim de diyebilirsiniz. Ancak şunu belirteyim her elektirikçi yada motor ustası kırılabileceğini ve sorumluluk kabul etmeyeğini söyler. Yani sizde kırsanız ustada kırsa maliyet size olacak. Kanımca işinin ehli biri kırmadan söker.

https://forum.grandepuntotr.com/makale/62389-kizdirma-bujisi-degisimi-hava-filtre-debimetre-temziligi-hava-filtre-ayagi-tamiri.html

ataman
14/04/2017, 09:12
Sezgin bey bendede bu problem vardı yaklaşık 1 ay önce serviste değiştirdim. aracınız kaç model, kaç km ve garantisi devam ediyor mu? ben kızdırma bujilerini garanti kapsamında değiştirdim

szgnpnt
14/04/2017, 09:13
Aracım 2013 model 2013 Aralık trafiğe çıkışlı 91500 km de

szgnpnt
14/04/2017, 09:14
Sezgin bey bendede bu problem vardı yaklaşık 1 ay önce serviste değiştirdim. aracınız kaç model, kaç km ve garantisi devam ediyor mu? ben kızdırma bujilerini garanti kapsamında değiştirdim

volkan1065
14/04/2017, 09:33

Aracınız Euro 5 motor dur. bu yüzden elektirikçiyada motorcunun değiştirmesi gerekir. Euro 4 motoro göre daha detaylı ve kızdırma bujileri fiyatlarıda farklıdır.

szgnpnt
14/04/2017, 09:45
Aracınız Euro 5 motor dur. bu yüzden elektirikçiyada motorcunun değiştirmesi gerekir. Euro 4 motoro göre daha detaylı ve kızdırma bujileri fiyatlarıda farklıdır.
Teşekürler hocam. Bunun değişimini elektrikçi mi yapacak ? Sanırım orjinal bujileri beri marka. Yoksa başka marka onerdiginiz var mı ?

volkan1065
14/04/2017, 10:04
Teşekürler hocam. Bunun değişimini elektrikçi mi yapacak ? Sanırım orjinal bujileri beri marka. Yoksa başka marka onerdiginiz var mı ?

BERU bulabilirseniz aynısından taktırın. Bulmazsanız BOS CH marka taktırın. Elektirikçi yada motor ustası takar. Takmadan önce tek tek kontrolunu yaptırın bazı arkadaşların role arızası çıkmış.

szgnpnt
14/04/2017, 17:13
BERU bulabilirseniz aynısından taktırın. Bulmazsanız BOS CH marka taktırın. Elektirikçi yada motor ustası takar. Takmadan önce tek tek kontrolunu yaptırın bazı arkadaşların role arızası çıkmış.
Bir ustaya sordurdum demiş gelsin bakalım . Sökerken kırılma ihtimali var. Ve kırılırsa masraf çıkarır. Çok mu imkansız Bunu sökmek. Motora kaynamissa illa bu masraf çıkacak mı ?

volkan1065
14/04/2017, 20:13
Çok kafaya takma işinin ehli söker.

szgnpnt
28/04/2017, 20:34
arkadaşlar iki gündür kızdırma buji uyarısı yanmıyor. yani uyarı ortadan kalmış gibi. soğukta çalışsa sıcakta çalışşsa uyarı vermiyor. soketlere dokundum biraz acaba temazsızlık vardı da o mu düzeldi .yorumunuz nedir? ayrıca tapatalktan konuları okuyamıyorum sorun yaşıyorum forumla ilgili ağ hatası veriyor.

szgnpnt
08/06/2017, 15:40
Az önce Gaziantep te sadece Fiat grubu Arabalara bakan Cemrem Otomotiv e gittim kızdırma bujileri değişimi için adamlar arabanın Euro 5 olup olmadığını sordu Ben de euro5 dedim Euro5 lerin kızdırma bujileri Normalde Turbo sökülerek değiştirilebiliyormuş ama adamlar kendilerine özel aparat yapmışlar turboyu sökmeden bu işi yapabiliyorlarmış Ama şu an aparat hazır değilmiş Euro 5 lerin buji fiyatları da normalden biraz pahalı tanesi 55 lira 100 lira da işçilik toplam 320 liraya dördünde değiştirecekler Pazartesi ya da salı uğrayacağım.

Ezeldenberi
08/06/2017, 16:26
Birmot'tan fiyat almadan aracı özel servise bırakmayın.

szgnpnt
08/06/2017, 16:27
Birmot'tan fiyat almadan aracı özel servise bırakmayın.
Telefondan bilgi verirler. Mi hocam

edll
08/06/2017, 17:21
Az önce Gaziantep te sadece Fiat grubu Arabalara bakan Cemrem Otomotiv e gittim kızdırma bujileri değişimi için adamlar arabanın Euro 5 olup olmadığını sordu Ben de euro5 dedim Euro5 lerin kızdırma bujileri Normalde Turbo sökülerek değiştirilebiliyormuş ama adamlar kendilerine özel aparat yapmışlar turboyu sökmeden bu işi yapabiliyorlarmış Ama şu an aparat hazır değilmiş Euro 5 lerin buji fiyatları da normalden biraz pahalı tanesi 55 lira 100 lira da işçilik toplam 320 liraya dördünde değiştirecekler Pazartesi ya da salı uğrayacağım.

4 ünü birden neden değişecekler onu anlamadım. hiç gerek yok. sökülmeden bakılıp arızalı olan biliniyor. diğerlerini söktürmeye bile gerek yok, birbirinden bağımsız çünki.
yok parası önemli değil zaten dersenizde sizin bileceğiniz iş. geçmiş olsun tekrar.

szgnpnt
08/06/2017, 17:26
4 ünü birden neden değişecekler onu anlamadım. hiç gerek yok. sökülmeden bakılıp arızalı olan biliniyor. diğerlerini söktürmeye bile gerek yok, birbirinden bağımsız çünki.
yok parası önemli değil zaten dersenizde sizin bileceğiniz iş. geçmiş olsun tekrar.
Onu ben dedim hocam. Bazı dostlar Burda yorum yaptılar. Değiştirmişken 4 unu değiştirin diye. Çünkü diğerlerinin de bozulma ihtimaline karşı önlem niyetine

Batu44
08/06/2017, 22:57
Aynı sıkıntı yaklaşık 2 ay önce bende de oldu. Sanayide oto elektrikçiye götürdüm. Elinde bir kabloyla bujileri kontrol etti. 1 tanesi arızalı dedi. Bosh marka buji taktı. Yanlış hatırlamıyorsam işçilik dahil 60 tl verdim. Kontağı iki defa açıp kapatınca arıza ışığı söndü.

szgnpnt
08/06/2017, 23:00
Aynı sıkıntı yaklaşık 2 ay önce bende de oldu. Sanayide oto elektrikçiye götürdüm. Elinde bir kabloyla bujileri kontrol etti. 1 tanesi arızalı dedi. Bosh marka buji taktı. Yanlış hatırlamıyorsam işçilik dahil 60 tl verdim. Kontağı iki defa açıp kapatınca arıza ışığı söndü.
Buyuk htimal benimde bit en fazla iki tane bozuk ama diğerleri de bozulur tekrardan masraf çıkmasın. Bu arada motorunuz euro5 motor mu ?

szgnpnt
09/06/2017, 11:22
Arkadaşlar buji markası olarak ne tavsiye edersiniz aklımdaki beru ve bosh marka bir de bana tanesi 55 lira hatta birmot Adana tanesi 90 lira dediler ama internette 25 tl 17 tl ye bile bujiler var euro 5 uyumlu. Ayrıca değiştirmeye gitmeden bujilerin dibine wd40 pas sokucu sıkayım mi 3-4 gün öncesinden

szgnpnt
12/06/2017, 18:08
Gaziantep sanayide bir tamirhaneye götürdüm adam açtı kontrol etti biri bozuk ve o bozuk olan tam turbonun arkasında Adam uğraştı bir turlu sokemedi . Be adam böyle ugrasacaktin Neden saatlerce uğraştırdin beni. Diyorki Bunun turboyu sokecez ilaç surecez o çözecek sonra açılacak ugrastiracak. Bende topla kalsın Dedim o kadarını ben de biliyorum. Yetkili servisten randevu aldım perşembe sabah bırakacam aracı

szgnpnt
14/06/2017, 16:31
Hiç kimse sökmek istemiyor kırılır diyorlar güven vermiyorlar . Servisteki elemanlara hiç güvenmiyorum burdan ustalar İnsanlar işini hiç iyi yapmıyor. Tek bir yer buldum euro 5 ler İçin kendilerine aparat yapmışlar turboyu sökmeden bujiyi çıkarmak için Onun gelmesini beklicem . Ulaşılır bir yerde olsa ben çok dikkatli özenerek yağlayarak pas sökücü dökerek hallederim ama turbonun arkasında imkansız orada çalışmak euro4 ler bu konuda çok iyi yeri çok kolayda

szgnpnt
17/06/2017, 17:22
Bugün hallettim şükür. Memleketim adanada metal sanayideki Adana özel fiat servisine Fatih ustaya gittim gitmeden önce aradım durum böyle diye euro 5 lerde sorun olmuyor dedi getir bakalım dedi. Gittim euro 5 ler için oynar başlıklı lokma vardı hemen söktü yağ gibi çıktı bunda benim bujilerin dibine sıktığım wd 40 in da etkisi olduğunu düşünüyorum 3-4 gün önce sıkmıştım işçilik malzeme dahil 60 lira ya hallettim . İlgi ve alakayı beğendim

Ezeldenberi
17/06/2017, 17:26
👍 söylemiştim euro 5 te kullanılan bujiler çok çok iyi diye...
Hangi marka buji kullanıldı?

szgnpnt
17/06/2017, 17:27
Yanılmıyorsam bsg marka üstünden ngk çıktı

Ezeldenberi
17/06/2017, 17:31
Sezgin bey, asıl sorun çıkmaması orjinal Bujilerin NGK olması.

szgnpnt
17/06/2017, 17:33
Usta bsg taktı üstünden ngk çıktı