Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavan Kaplama
gkhanugur
11/03/2017, 17:17
Merhabalar,
Konuyu araştırdım ancak ulaşamadım. Yeni konu açmak durumundayım. Araç tavanımı siyah folyo ile kaplattım. Güzelde oldu ancak sonrasında duydum ki muayeneden geçmeme gibi durumlar söz konusu oluyormuş ki daha öncesinde hiç duymamıştım. Yani tahmin edemedim sonuçta renk değişmiyor sadece kaplama. Bu konuda fikirlerinizi öğrenebilir miyim? Folyo kaplama muayeneden geçer mi? Polis çevirmesinde sıkıntı yaşar mıyız yoksa cam filmi gibi insiyatife mi kalan bişey? Görüşlerinizi için teşekkür ederim.
volkan1065
11/03/2017, 19:33
misal aracınız beyaz yada kırmızı. Tavanıda siyah folyo ile kapladınız. Bu şekilde araç muaynede çift renk olarak geçiyor. Ruhsattada çift renk olmazsa muayneden geçmez. Bazı kişiler muayneden geçiyor diyor ama benim bildiğimde geçmiyor. Tanıdık işe yararmı bilinmez.
Benim aracımın tavanı da siyah folyo kaplama. Nisan ayında muayenesi var ve söktürücem 🙂 geçmiyor kesinlikle dediler
gkhanugur
11/03/2017, 20:34
Benim aracımın tavanı da siyah folyo kaplama. Nisan ayında muayenesi var ve söktürücem 🙂 geçmiyor kesinlikle dediler
Hadi ya. Bilseydim kaplama yapmazdım. Söktürme olayı nasıl acaba? Söktürüp götürsek sonra yeniden yaptırsak ne olur? Bazı yerlerde aracın %30undan fazlasını kaplamıyor ise sıkıntı olmaz yazıyor ama ne kadar doğru bilemiyorum.
gkhanugur
11/03/2017, 20:34
misal aracınız beyaz yada kırmızı. Tavanıda siyah folyo ile kapladınız. Bu şekilde araç muaynede çift renk olarak geçiyor. Ruhsattada çift renk olmazsa muayneden geçmez. Bazı kişiler muayneden geçiyor diyor ama benim bildiğimde geçmiyor. Tanıdık işe yararmı bilinmez.
Bazı yerlerde %30undan fazla olması önemli olarak yazıyor. Bu konuda bilginiz var mıdır?
Hadi ya. Bilseydim kaplama yapmazdım. Söktürme olayı nasıl acaba? Söktürüp götürsek sonra yeniden yaptırsak ne olur? Bazı yerlerde aracın %30undan fazlasını kaplamıyor ise sıkıntı olmaz yazıyor ama ne kadar doğru bilemiyorum.
Şimdi o %30 olayını bende çok araştırdım ama net bir sonuca varamadım. Tek bildiğim camlar ve plastik aksam hariç. Söktürebilirsiniz ama folyo kalitesine göre boyada vernigi alma falan yapabiliyormus aman dikkat
gkhanugur
11/03/2017, 20:53
Şimdi o %30 olayını bende çok araştırdım ama net bir sonuca varamadım. Tek bildiğim camlar ve plastik aksam hariç. Söktürebilirsiniz ama folyo kalitesine göre boyada vernigi alma falan yapabiliyormus aman dikkat
Güvendiğimiz bir yerden yaptırdık folyoyu. Sökme de vernik atma ihtimaline karşın bize maliyeti ne olur acaba? Tekrar boyatmak mı gerekir? Hiç aklıma gelmezdi böyle birşeyin muayeneden geçmeme riski :)
volkan1065
11/03/2017, 21:03
Bazı yerlerde %30undan fazla olması önemli olarak yazıyor. Bu konuda bilginiz var mıdır?
tavan oldumu yuzde 30 falan farketmiyor. Direk söktüreceksiniz. Fön makinesi ile fazla ısıtmadan rahatça sökülür.
gkhanugur
11/03/2017, 22:06
tavan oldumu yuzde 30 falan farketmiyor. Direk söktüreceksiniz. Fön makinesi ile fazla ısıtmadan rahatça sökülür.
Teşekkürler. Artık muayeneden önce söktürürüz yapacak birşey yok.
net geçmiyor geçen vardır yoktur bilemiyorum ama geçemeyen arabalar oluyo
Sokme kolayligi biraz da uygulanirken kullanilan malzeme ve iscilige bagli..
gkhanugur
12/03/2017, 16:51
Tam bir muamma heralde. Geçiren memur geçiriyor geçirmeyen geçirmiyor. Tanıdık bulsak işimize yarar o zaman :)
Tavandaki folyonun uzerini muayne oncesi ustunkoru aracin renginde en ucuz folyo yapsak muayneden gecer mi acaba.. gecer ise muaymeden sonra sokup eski folyoya devam etmek var ))))
Sefanlckgnl
23/04/2020, 20:35
Merhaba, konu biraz eski ama yine de sormak istedim. Aracın fotosu varsa kaplamalı hali koyabilir misiniz?