Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza yaptım. Yedek parçalar çok pahalı.
makineman
31/12/2007, 15:50
Arkadaşlar. Geçen gün yolda aniden duran bir araca arkadan çarptım. Çarparken ki hızım sanırım 20-30 km civarındaydı. Çarptığım araç Murat 131, o araçta plakanın yanında 2 mm derinlikte 4-5 cm çapında bir göçük oldu sadece. Ben de ise ön tampon önden sağdan soldan parçalandı. Farlar sağlam ama şase bağlantı kulakları kopmuş. Servise götürdüm. Ön tampon ve farlar değişecek dediler ve değiştirdiler. Aracı bugün teslim aldım ve çıkarılan fatura karşısında biraz afalladım. Araç kaskoluydu. Bundan dolayı mı fiyatları çok şişirdiler bilmiyorum ama sonuçta eksperin de onay vermesi lazım. Allah kimseye kaza bela vermesin valla. Böyle basit bir çarpmada bile 1500 YTL fatura çıkıyor. Kaskolu olmasa yandık.
SGR 7460 İşlemi ile kullanılacak ola? -------> 125,00 YTL
Ön Tamponlar-----------------------------> 100,00 YTL
Elektrik İşçiliği-----------------------------> 15,00 YTL
Fiş. Kılıf. Klips vb..-------------------------> 1,68 YTL
Far,Sol-----------------------------------> 225,77 YTL
Far,Sağ----------------------------------> 225,77 YTL
Arma,Ön---------------------------------> 11,39 YTL
Korna------------------------------------> 36,80 YTL
Tampon Ön-------------------------------> 515,86 YTL
Panjur, Radyatör--------------------------> 132,10 YTL
İskonta 114.94 YTL
İşçilik İskontosu 12,00 YTL
Toplam 1262,43 YTL
KDV 227,24 YTL
Fatura Toplamı 1489,67 YTL
birotteau
31/12/2007, 16:04
Merhaba,
Cok gecmis olsun, fiyatlar normal gorunuyor. Farlar buyuk ihtimal klipslerinden atmistir, o yuzden degisiyordur, bana ekstra gorunen o oldugu icin soyluyorum bunu. Bizim ailede servis isletenler var ve kasko'da hersey liste fiyatidir, parcayi da eksper getirir hatta, bu yuzden tahmin edildigi gibi sisirme olmaz, genelde sadece iscilik servise kalir.
Tekrar gecmis olsun,
selamlar
ahmet
doritoch
31/12/2007, 16:32
Çok geçmiş olsun,allah daha büyük bi dert vermesin arkadaşım,neyse ki kimseye bişey olmamış.
manivela
31/12/2007, 16:43
çok geçmiş olsun kardeş bidaha olmaz inşallah böle aksilikler.. fiyatlar bencede normal zaten bu fiyatlara işciliklerde eklenmiş heralde mesela sadece ön tamponu sökmeye bile 80 ytl işcilik alıyorlar zor bi olay olduğundan bu fiyatlara işcılıklerde eklenmiş olmalı ama normal geldi bana fiyatlar...
Geçmiş olsun.Faturayı da kasko şirketi düşünsün artık.Bence normal gibi, tekrar geçmiş olsun...
Honor COOPER
31/12/2007, 20:29
1200 e şahin yeniden toplanır bana göre :-)
karademir
31/12/2007, 21:20
Gecmıs olsun kardes, mal yerıne gelır, uzulme. Zaten kasko da varmıs :) Onemlı olan sana bırsey olmasın :)
Muhendis06
01/01/2008, 10:14
Parcalar ithal ise fiyatlar normal. Ozellikle far ve tamponlarin disaridan gelip gelmedigini bilen ?
Unique_GOTH
01/01/2008, 13:31
büyük geçmiş olsun Allah daha büyüğünden korusun
makineman
01/01/2008, 14:54
Herkese teşekkür ederim. Fiyatlar bana pahalı gelmişti biraz ama sizden öğrendiğim kadarıyla normal demekki. Bundan sonra daha dikkatli kullanacam.
gogigogi
01/01/2008, 18:48
geçmiş olsun, bende benzer bir kaza yaptım; Ön Tampon, Sol Sağ farlar ,Arma,Ön Panjur, ön cam, kaput değişimi, sağ sol camurluk düzeltme ve boyama toplam 4000 ytl civarı imiş faturayı görmedim ama fiyat bu yedek parça ücretleri bmw gibi
Çok gemiş olsun. Hepimiz daha dikkatli olmalıyız
sevgili arkadasım öncelikle cok geçmiş olsun.
servislerin kaskolu araçlarda hele de yetklili servis ise fiyat yükseltme gibi bi lüksleri yok.
herşeyden önce eksper gelip işçilik ücretlerinde anlaşmaya varır.
ayrıca sen sadece elektrik işçiliğini yazmışsın.kaporta ve boya fiyatlarını da görmek lazım.ama elektrik işçiliği az bile.
puntobilo
07/01/2008, 12:09
herşey normal bence arkadaşlar yalnız hatırlatmak isterim :bu aracın parçaları hiç de öyle söylendiği gibi ucuz değil.eğri oturalım doğru konuşalım değil mi
valla herseyi gecte tampon cok pahalı geldi
makineman
07/01/2008, 13:14
sevgili arkadasım öncelikle cok geçmiş olsun.
servislerin kaskolu araçlarda hele de yetklili servis ise fiyat yükseltme gibi bi lüksleri yok.
herşeyden önce eksper gelip işçilik ücretlerinde anlaşmaya varır.
ayrıca sen sadece elektrik işçiliğini yazmışsın.kaporta ve boya fiyatlarını da görmek lazım.ama elektrik işçiliği az bile.
Listede en üstteki iki değerden birisi veya bu iki değerin her ikiside işçilik ücreti. Belki birisi tampon boyama ile ilgili olabilir. Çünkü tampon siyah geliyor ve serviste boyanıyor.
"Far,Sol-----------------------------------> 225,77 YTL
Far,Sağ----------------------------------> 225,77 YTL"
far fiyatları çok pahalı değil mi? bi çift far 450 ytl mi?
Ön Tamponlar-----------------------------> 100,00 YTL
Tampon Ön-------------------------------> 515,86 YTL
böyle yazmışsın_? ön tamponlar la tampon ön dediğin farklı şeylermi anlamadım birde far pahalı 2 sini 350 ye alırsın 500 tl gibi fazlalık var gibi geldi bana ama allahtan araç kaskoluymuş büyük geçmiş olsun.
tampon neden bu kadar pahalı ki zaten plastik değil mi??sömürücü bunlar ya...çok geçmiş olsun allah daha büyüğünden korusun..
tyrant86
21/05/2009, 22:34
2 tane farı alacağınıza angel eye far alın 300 tl'ye daha.iyi.ön tampon fiyatı 400 tl.
Bir seat Leon'un 2 adet park sensörü bizim tamponun ücreti kadarmış bence pahalı değil :D
narkoz30
22/05/2009, 10:18
Konu 2007 konusu ve hortlamış görünüyor sanırım servis fiyatları ve yedek parça rekor tavan yaptı ön armayı sordum 81 tl dediler nerede 10 lira olsa da fazladan alsak :D yan sanayii arma istemem 5 liraya aksarayda var çok dandik duruyor. :)
aslında hortladığı iyi olmuş fiyat bilgileri güncel hale gelir ve bizim gibi yeni puntocular bu bilgilerden faydalanır.
biraz fark verip abarth ön tampon yaptırabilir miydi acaba?
yahu bende yeni zannettim sakirin bundan haberi bile yoktur valla :)..
venomtigris
23/05/2009, 12:44
ufak bir kaza nedeniyle sağ far ve armayı değiştirdim. 403 tl tuttu. servisteki görevliye, arabayı yedek parça olarak tek tek parçalar halinde alacak olsak, arabanın fiyatının iki katını verecez desene dedim. görevli "ağabey yanlışın var, iki değil üç katını ödersin" dedi. "bi de birleştirmeye işçilik ödersin...."
arkadaşım çok geçmiş olsun fiyatlar mekanik parçalar yanında sönük kalır birde mekanik kısımlarda bişey olsaydı inan çıkan fiyat karşısında şaşırırsın.sanki bmv. bmv ama x5 olanından
alpaguter
13/07/2010, 00:15
öncelikle çok geçmiş olsun bence fiyatlarda bi anormallik yok gibi...siz birde fransız arabasıyla yapsaydınız kazayı anahtarı birakırdınız...citroen c4,yada renault laguna... sadece cam kaldırma takımı 750 tl işçilik hariç yetermi??
sancak26
13/07/2010, 11:54
öncelikle geçmiş olsun.
parça fiyatları normal. ama şuda bir gerçek, servisler araç kaskoluysa gereksiz değişimler yaparak fiyatı şişiriyorlar.
fatihhhh
14/07/2010, 15:22
ucuzluk ve pahalılık göreceli kavramlar.
bunu somut ve objektif değerlendirebilmek için,
aynı segment öteki araçların yedek parça fiyatları ile karşılaştırmak lazım.
bir çalışkan çıkıp da araştırır ve burda yazarsa bizde öğrenmiş oluruz.
fakat benim tahminimce üç aşağı- beşyukarı rakamlar birbirine yakın olacaktır.