PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk kazam yardım

omer14
21/01/2017, 19:50
https://i.hizliresim.com/Wgzzv8.jpg (https://hizliresim.com/Wgzzv8)34437

15 yıllık sürücü hayatımda ilk kez kazaya karıştım..

arkadan çarptı biri punto aracıma.. suç full bende dedi adam zaten.. kızı ile uğraşırken duramadı ara sokakta üstelik

arka tamponum düşmedi ama kırıldı plaka altından.. sislerin olduğu noktada full göçtü tabi..

resim çektim ama adam misafirliğe geldim dedi kartını verdi.. tutanak yarın burada buluşalım dedi..

hadi onlar halledilir ama tek hatam ehliyet ruhsat fotosunu çekmemek oldu sanırım şimdi eve geldim

şirket aracı sigortası var dedi aracın ..benim sigortam bozulmadan karşı taraf üstünden yapılması gerek yani suçunu da kabul etti

izlemem gereken yollar neler olur bundan sonra.. özel kaporta ustada yaptırırız filan dedi.. ben orijinalliği bozulsun istemiyorum satarken

direk tutanakla fiat servise mi gideyim ne yapayım beyler yardım edin yol gösterin bana lütfen

Evoque
21/01/2017, 19:55
Öncelikle geçmiş olsun. Önemli olan bir yara almadan bu kazayı atlatmış olmanız. Kontağı her çevirdiğimizde bu ihtimaller hepimiz için geçerli.

Ben de buna benzer bir kaza yaşadım. Karşı tarafın ehliyet ruhsat ve trafik sigortası poliçesinin fotokopileri ile tutanağı karşılıklı olarak doldurup bir fiat servisine başvurun. Oradaki çalışanlar zaten size yardımcı olacaktır. Hata onda olduğuna göre de onun sigortası karşılar. Tabi hatanın kimde olduğunu tramer belirler. Daha sonra da duruma göre aracınız onarılır. Zaten onun sigortası karşılayacak gibi duruyor. Bence kesinlikle öyle kaportacıya falan gitmeyin.

Evoque
21/01/2017, 20:03
Buarada kazanın fotoğraflarını plakalar görülecek şekilde çektiyseniz hiç kaçarı yok. Çarpıp kaçmak ayrıca bir suçtur. Kaza tutanağını ve üzerinde bulunan kaza krokisini düzgünce çizin. arka tamponun bu masrafı 1300 lira gibi birşey.

omer14
21/01/2017, 20:18
Buarada kazanın fotoğraflarını plakalar görülecek şekilde çektiyseniz hiç kaçarı yok. Çarpıp kaçmak ayrıca bir suçtur. Kaza tutanağını ve üzerinde bulunan kaza krokisini düzgünce çizin. arka tamponun bu masrafı 1300 lira gibi birşey.

cevabıniz için teşekkürler öncelikle

karşı taraf iyi niyetli olunca yakın mahallerde oturduğumuz için gunduz gozu ile yazalım dedi .. onun çocuk benim de araçtakiler aşırı korktu

kaçmadı yani telefonunu kartını filan verdi..

ben ara sokaktan sinyali yaktım dönmek isterken karşıdan aracın geçmesini bekledim.. bu kızınla oynarken duramamış.. ekstra hızla vurdu.. tutanaka resmi çizip altına aynen bu şekilde mi yazalım yarın

tramer kaç gun içinde bildirecek bize araç fiat serviste yatacak mı bu sure zarfında..

hiç bilgim yok bu konu hakkında

Ezeldenberi
21/01/2017, 20:28
Çok geçmiş olsun. Allah hepimizi daha kötüsünden saklasın.

omer14
21/01/2017, 20:45
Çok geçmiş olsun. Allah hepimizi daha kötüsünden saklasın.

amin cümlemizi

bu kadar az hızla ara sokakta bu kaza bile nasıl korkuttu araçta deprem gibi

takla atmalı yaralanmalı kazaları düşenemiyorum bile

feyzullah
21/01/2017, 21:12
Fotoğrafları çektiyseniz en yakın yetkili fiat servisine gidin. Orada tespit tutanağının doldurulması ve krokinin çizilmesi konusunda size yardımcı olurlar. Altta olayın merydana geliş biçiminin anlatıldığı kısımda size çarpan kişinin kazaya kendi dikkatsizliğinin sebebiyet verdiğini belirtir ifadesini yazdırıp imzalatın hiçbir sorun olmaz. Kaskonuz varsa kendi kaskonızdan aracınızı orijinal parça ile onartın karşı taraf kusurlu bulunduğunda maliyet onun sigortasından tahsil edilir. Bu sayede onarım süresini kısaltmış olursunuz.

kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

feyzullah
21/01/2017, 21:13
Bu arada çok geçmiş olsun.

Evoque
21/01/2017, 21:23
cevabıniz için teşekkürler öncelikle

karşı taraf iyi niyetli olunca yakın mahallerde oturduğumuz için gunduz gozu ile yazalım dedi .. onun çocuk benim de araçtakiler aşırı korktu

kaçmadı yani telefonunu kartını filan verdi..

ben ara sokaktan sinyali yaktım dönmek isterken karşıdan aracın geçmesini bekledim.. bu kızınla oynarken duramamış.. ekstra hızla vurdu.. tutanaka resmi çizip altına aynen bu şekilde mi yazalım yarın

tramer kaç gun içinde bildirecek bize araç fiat serviste yatacak mı bu sure zarfında..

hiç bilgim yok bu konu hakkında

Siz servise başvurursanız parça siparişi falan verilir bu süreyi beklememiş olursunuz. Benim işlemim bir haftayı bulmuştu. Zaten araç tedarik ederler isterseniz.

omer14
22/01/2017, 05:12
Siz servise başvurursanız parça siparişi falan verilir bu süreyi beklememiş olursunuz. Benim işlemim bir haftayı bulmuştu. Zaten araç tedarik ederler isterseniz.

sizinde arka tampon komple mi gitmişti.. iyi bagaj kapağının sadece alt kısmında sorun var rutuşluk.. yoksa bagaj da girse masraf buyurdu.. bende suç bulunmaz değil mi.. karşı tarafın ön tarafını da benim sigortamdan mı yaptıracaklar acaba.. burası da muamma..benim suçum yokken hem aracın değeri düşmüş oluyor hem de seneye sigorta yaparken indirim filna ne varsa gidecek olur bu sefer

Kadyr
22/01/2017, 13:31
Sizlik bir durum yok. Sizin sigortaniz ellenmicek karsi taraf kendi basi caresine bakicak onarim icin. Yalniz bagaj havuzuda ezilmis olabilir tampon sokulunce ortaya cikar. Siz biran once tutanagi halledin kendinizi saglama alin. Musayit oluncada yetkili servise birakirsiniz

omer14
22/01/2017, 15:36
Sizlik bir durum yok. Sizin sigortaniz ellenmicek karsi taraf kendi basi caresine bakicak onarim icin. Yalniz bagaj havuzuda ezilmis olabilir tampon sokulunce ortaya cikar. Siz biran once tutanagi halledin kendinizi saglama alin. Musayit oluncada yetkili servise birakirsiniz

karşı taraf benim de ehliyet ve sigorta fotokopi istiyor bu durumda vereyim mi.. 1 saat sonra bulusacağız

Kadyr
22/01/2017, 15:43
Verin bir problem olmaz. Zaten tutanaga sizin bilgilerinizde yaziliyor. Kusuru exper belirliyor. Siz kazayi dogru duzgun cizip anlatin yeterli. Arkadan vurdugu icin %100 kusurlu cikacak

omer14
22/01/2017, 15:56
Verin bir problem olmaz. Zaten tutanaga sizin bilgilerinizde yaziliyor. Kusuru exper belirliyor. Siz kazayi dogru duzgun cizip anlatin yeterli. Arkadan vurdugu icin %100 kusurlu cikacak

a ve b aracı yazdım

ben b karşı taraf a

benim gorusum bu.. normal seyir halinde arkamdan gelen a aracı kızının dikkatini dağıtması sebebi ile yeterli fren mesafesini ayarlayamamasından dolayı aracımın arkasına hızlıca çarptı ve tamponumda hasar meydana geldi

iyi mi sizce

karşı taraf da dikkatsizliğim sonucu hızımı azaltamadığım için arkadan çarptım yazacak

omer14
22/01/2017, 15:59
30 dk sonra buluşacağız kaza yaptığım kişi ile ..fotokopilerden başka tutanak imza vs den hariç başka öneriniz olur mu

evden çıkmadan aklımda olsun

Evoque
22/01/2017, 16:14
ömer bey genel olarak bunlar yeterli. Endişelenecek bir durum yok. Oraya ne yazdığınız önemli tabi ancak kazanın krokisinden hatayı belirlerler. Siz bu şekilde götürün evraklarınızı.

omer14
22/01/2017, 16:21
ömer bey genel olarak bunlar yeterli. Endişelenecek bir durum yok. Oraya ne yazdığınız önemli tabi ancak kazanın krokisinden hatayı belirlerler. Siz bu şekilde götürün evraklarınızı.

kroki zaten ismi bile olmayan sokak gibi yerde meydana geldi

duz giderken arkadan çarptı.. ben deprem oldu zannettim.. kaza ihtimali sıfırdı yani benim gözümde

olaya alengir bile katamayacağımız basitlikte bir kaza oldu

omer14
22/01/2017, 20:32
tutanak 2 nüsha ama alta geçmedi yazılar..ikisini de aynı şekilde doldurdum bende

fotokopi çekmek işi bozar belki

karşılıklı ehliyet ruhsat ve sigorta fotokopileri verdik

o suçlu olduğu için benim sigortadan onun aracın onde ki hasarı benim sigortadan yapmazlar gibi geldiği için sorun çıkarmaım bende vermekte

bana karşı tarafın dediği servisler 1 olan şeye 2 çıkartır dedi.. bence sanayide iyi bir ustaya ver evrakları dedi.. onlar her sigorta ile anlaşmalı olur genelde dedi

sizce onarımı nasıl yapmalıyım.. tramerde 3-5 bin gibi facia rakamlara razı olup fiat serviste mi.. yoksa güvenilir bir sanayi ustası atölyesinde mi

ethemyigit
22/01/2017, 20:39
arkadaslar oncelıkle kaza yapan arkadasımıza gecmıs olsun
sonrasında ıse bır tecrubemı anlatayım
gecen yaz sanayıye gıtmıstım kaporta boya dukkanı onundeydım ıkı adam kavga edıyor du
oradakı ustaya sordum ne oldu dıye ? adam bır araca carpıyor suclu yaptıracam dıyor sanayıye gıdıyorlar
sonra masraf fazla cıkınca vuran kişi cayıyor ben sana vs vurmadım dıyor kavga edıyorlardı boyle durumlarda direk foto vs cekıp tutanak hazırlayın
karsı taraf masrafınızı karsılarsa tutnakı ıptal edersiniz buda bi anımdır :)

feyzullah
22/01/2017, 21:27
tutanak 2 nüsha ama alta geçmedi yazılar..ikisini de aynı şekilde doldurdum bende

fotokopi çekmek işi bozar belki

karşılıklı ehliyet ruhsat ve sigorta fotokopileri verdik

o suçlu olduğu için benim sigortadan onun aracın onde ki hasarı benim sigortadan yapmazlar gibi geldiği için sorun çıkarmaım bende vermekte

bana karşı tarafın dediği servisler 1 olan şeye 2 çıkartır dedi.. bence sanayide iyi bir ustaya ver evrakları dedi.. onlar her sigorta ile anlaşmalı olur genelde dedi

sizce onarımı nasıl yapmalıyım.. tramerde 3-5 bin gibi facia rakamlara razı olup fiat serviste mi.. yoksa güvenilir bir sanayi ustası atölyesinde mi

Ben olsam servisi tercih ederdim. En azından yapılan işin garantisi ve problem çıkarsa muhatabınız olur. Sadece tampon değişiminden 3-5 bin kayıt çıkmaz. Kaldıki tamponun değişmiş olması ciddiye alınacak bir durum değil. Eksperler tampona bakmıyorlar bile.

SinanTR
22/01/2017, 21:31
çok geçmiş olsun

araç orjinalliği bozulacak bi durum yok bence yetkili servis komple tamponu değişir yüksek hasar çıkarır aracı satarken de alıcı fiyatı kırmaya uğraşır bi ton laf anlatmaya uğraşırsınız

ben yerinizde olsam adam kabul ediyorsa götürürüm kaportacıya masrafı cepten öderse tamponu söktürür plastik tampon tamir eden bi yerde yaptırır boyatırım hem aracınıza hasar işlenmez hasarsızlığınız bozulmaz hemde orjinal tamponu atmamış olursunuz satarken de plastik aksam olduğu için hasarı var ama sadece tampon boyandı diyince biraz daha anlatması kolay olur

Kadyr
22/01/2017, 21:42
Pm atmissiniz burdan cevap vereyim bende. Tampon hasarini kimse onemsemiyor plastik olsugu icin experde bile cikmiyor.
Hasar kaydi her halukarda olucak malesef. Yetkili servise gidince bile tampon tamir edilecek derse eger exper tamir yerlerine gonderir oncelikle. Disardada durum ayni olue

likable
23/01/2017, 10:13
çok geçmiş olsun

araç orjinalliği bozulacak bi durum yok bence yetkili servis komple tamponu değişir yüksek hasar çıkarır aracı satarken de alıcı fiyatı kırmaya uğraşır bi ton laf anlatmaya uğraşırsınız

ben yerinizde olsam adam kabul ediyorsa götürürüm kaportacıya masrafı cepten öderse tamponu söktürür plastik tampon tamir eden bi yerde yaptırır boyatırım hem aracınıza hasar işlenmez hasarsızlığınız bozulmaz hemde orjinal tamponu atmamış olursunuz satarken de plastik aksam olduğu için hasarı var ama sadece tampon boyandı diyince biraz daha anlatması kolay olur
Gecmisolsun bu arkadaşa katılıyorum.

omer14
23/01/2017, 19:55
çok geçmiş olsun

karşı taraf izin günümde kaza yaptım diye servise gitmeyin dedi.. fazla masraf çıkartırsa sigorta benim maaştan keser dedi hatta patronum

cebinden hiç yaptırmaz yani.. tampon tamirlik çekiçlik olsa bende sizin gibi dusunurdum ama 3-4 farklı yerden plastik kırılmış

bagaj havuzu da stepneye kadar dayanmış.. orda da işlem olacak yani..lastik yerinden çıkmıyor

en iyi çözüm servis olacak sanırım bu durumda.. satarken de video çektim resimler var.. içine sinen alır. pert olmadı ya araç.. kaporta değil motor değil..direkler eğil..

tutanağı tuttuk..

mapfre sigorta karşı taraf.. anlaşmalı olduğu yerlere baktım fiat servis hepsi ile anlaşmalı değil

bana yakın fiat a götürsem bakmayacaklar mı acaba

SinanTR
23/01/2017, 23:00
havuzda eğilme varsa o zaman iş değişir ben sadece tampon sandım

ama şunu söylemeliyim ki ne cins insanlar var abuk subuk sebepler söylüyor aracı alırken fiyatı kırmak için

hayırlısı olsun

punto1414
24/01/2017, 08:59
boyasız kazasız isteyen sıfır alsın diyeceğim ama sıfır arabadada boya çıkıyor:D

omer14
27/01/2017, 22:53
bu hafta işlerim çok diye bırakamadım servise aracı

tutanak tarihi ile servise bırakma arasında gun çok önemli mi arkadaşlar

maksımum ne zaman götürmem gerek bilginiz var mı

omer14
01/02/2017, 03:03
çok geçmiş olsun

fiat servisi aradım karşı tarafın mapfre ile anlaşması olanları

dedikleri şu oldu : biz exper çağırırırız onay verirse yapmaya başlarız..onlar eşdeğer parça fiyatını ödedikleri için biz de orijinal taktığımız için arada yüzde 20-30 fark sizden çıkar dedi

hem aracımın orjinalliği gidiyor.. hem eş değer parası ödeniyor hem de benden farkı isteniyor.. hem de satarken aracın değeri düşüyor

bu nasıl sigorta oluyor beyler

anlayan var mı.. yardımı dokunacak arkadaşlara seslenmek istiyorum

Kadyr
01/02/2017, 06:20
Aracin uzerindeki parca orjinal ise biraz bagris cagris ile experi baglarsin siye dusunuyorum. Genelde bu sekilde ayak yapiyor experler. Benim bildigim bu yonde

omer14
02/02/2017, 14:14
Aracin uzerindeki parca orjinal ise biraz bagris cagris ile experi baglarsin siye dusunuyorum. Genelde bu sekilde ayak yapiyor experler. Benim bildigim bu yonde

butun fiat servisleri aradım..sigorta bolumu ile anlaşması hiçbirinde yok..sadece kasko tarafımız anlaşmalı dediler

sizden alırız ücreti onlar kesip öder diyorlar.. birmot..otokoç.. çalışkanel.. teknomak.. banoto.. başka da yok

kendilerinin yeri sanayi de.. sadece mapfre sorunları ile ilgilenen kendi servisleri var.. orijinal parça ile exper beklemeden hemen yapıyoruz diyorlar

Kadyr
02/02/2017, 20:24
Sizin kaskonuz varmi. Kaskonuzla bir gorusun var ise. Kaskodan yapilip mapfreye rucu etme durumu varmi diye