Orijinalini görmek için tıklayınız : Süpersin Fiat!
seyyahseyyah
20/01/2017, 10:12
2007 yılından beri fiat kullanıcısıyım...ilk aracım grande puntoydu...servislerdeki hizmeti sevdiğim için 2010 yılında yine 1.3 mjet punto evo aldım...2017 ocak ayına kadar da yani 125000km dir servise gidiyorum...far lambamı bile serviste değiştim...geçen hafta direksiyon tork barı konum sensörü arızası ve sağ göğüste airbag çatlağı sebebiyle servise girdim...yaklaşık 7000tl civarı masraf çıktı bu arızalar için...fiat genel merkeziyle iletişim kuran bayi bugün dönüş yaptı ve bu arızaların bu modelde kronik arıza olduğunu iletip tüm masrafın tofaş tarafından karşılanacağını söylediler...fazla söze gerek yok...
bravo fiat!
BENİMDE 2010 GP var benimde ücretsiz değişim yaptılar.Yiğidi öldür hakkını yeme.Eğer sen onları görür sürekli servise gidersen onlarda seni görüyolar :).Müşteri memnuniyeti bu noktada muhteşem.Sırf bu yüzden bir sonraki aracımı fiat araçlarını sevmememe rağmen fiat almak istiyorum.
volkan1065
20/01/2017, 10:35
Süpersin derken İnsanların ölümüne yol açabilecek bir direksiyon city arızası 95 model toyotada bile olmayan göğüs çatlağı FIATIN 2006 modelinden tutt 2017 modeline kadar oluyorsa bence süper değil. EGEA da bile aırbag izi var . bence egealarda bile göğüs çatlağı kronik olacak.
Bu iki sorunu yıllardan beri gideremediler. Göğüs catlağını geçtim city gibi insan hayatına kast edebilecek bir parçanının çözümünü bulamadılar. Bunları zaten mecbur değiştirmeleri gerek ücretsiz.
seyyahseyyah
20/01/2017, 13:52
tabi ki bu arızalar markaya olan güvenimi sarsmadı değil...fakat 120 bin km dir sadece bakıma girip çıkıyorum...motor keçi gibi...saat gibi çalışıyor maşallah....alman markası vw firmasındaki dsg sorunlarını görünce buna şükür de demedim değil.... alman arabalarına çok para verip servis servis gezen o kadar çok kullanıcı var ki...
secferhat
20/01/2017, 14:39
Süpersin derken İnsanların ölümüne yol açabilecek bir direksiyon city arızası 95 model toyotada bile olmayan göğüs çatlağı FIATIN 2006 modelinden tutt 2017 modeline kadar oluyorsa bence süper değil. EGEA da bile aırbag izi var . bence egealarda bile göğüs çatlağı kronik olacak.
Bu iki sorunu yıllardan beri gideremediler. Göğüs catlağını geçtim city gibi insan hayatına kast edebilecek bir parçanının çözümünü bulamadılar. Bunları zaten mecbur değiştirmeleri gerek ücretsiz.
Valla aklimdan gecenleri yazmisin tekrar yazmama gerek yok :)
secferhat
20/01/2017, 14:41
Eklicek olursam fiatin hicte oyle abartilacak musteri memnuniyeti yok mecbur kaldiklarindan yapiyorlar bence yoksa varya hepimizi perisan ederlerdi
Ezeldenberi
20/01/2017, 14:47
Volkan bey, son noktayı koymuş.
Forumda bu konularla araştırma yaparsanız, Volkan Bey'in ne kadar haklı olduğunu zaten görürsünüz. En büyük yanlışı, FIAT bu kronik sorunları en başında kabullenmeyip, tüketicileri mahkeme mahkeme dolandırmakla yapmıştır. Şuan aldığı bu kararlar( 10yaş altı araçlarında City ve Göğüs problemlerini ücretsiz değişimi) daha öncede söylediğim gibi FIAT ın marka kalitesini üst seviyeye çıkartmıştır. Reklam yapmaktansa müşteri memnuniyeti odaklı bu tür hizmetler marka kalitesini ve değerini daha da artıracaktır.
hepsinde haklısın, hatta bu 2 forum olmasaydı onları da yapmazlardı. burada yapılan baskılar akıl vermeler, mahkeme evrakları sayesinde ücretsiz değişime başladılar.
ben servisinden memnun değilim zaten lpg'li diye servisten içeri bile sokmuyorlar. koskoca istanbul'da bütün servisleri bodrum kata yapmışlar bu yüzden lpg yasak.
volkan1065
20/01/2017, 20:55
Servis lerini bir şey diyemem. Ben de önceden servis konusunda on yargiliydim ama muslum abi ile tanıştıktan sonra fikrim değişti. Servisteki diğer çalışanlarda çok ilgili. Şu city ve göğüs çatlağı olmasa amortisör takozlari ve sinyal kol ünitesi sorunu her araçlarda olabilecek sorunlar onlar önemli değil bence.
aslına bakarsanız fiatın bu şeyleri yapması bana göre güzel bi zamandır peugeot sayfalarını okuyorum onlardada direksiyon modülü ve göğüs sıkıntısı var ve kesinlikle servis ilgilenmiyor hep cepten yaptırıyorlar
Şimdi düşünüyorum araçlarla ilgili çok fazla bir kültürüm yok ve çok çeşit araba kullanmadım. O yüzden şuanda düşündüklerim ve yazdıklarım da genel olarak internet ortamında bilgilerini ve tecrübelerini esirgemeden paylaşan değerli arkadaşların sayesinde oluştu. Ancak can güvenliği ya da ürünün arkasında durmak gibi konularda tecrübeli olmanıza gerek yok bir firmayı değerlendirirken.
Fiat bu city direksiyonla ilgili illa birilerinin bu arıza yüzünden kaza yapıp can kaybı yaşamasını mı bekliyor acaba. Araba dediğiniz şey herşeyden önce güvenlik demektir. Kim bilir belki de bu sebepten oluşan kazalar var ve ortaya çıkmadı bile. Hava yastığı konusu aynı şekilde.
Tabi ki her markada kronik arızalar olabilir. İnternette yine biraz gezinti yaptığımda X marka binlerce aracını şu sebepten ötürü geri çağırdı diyor. Fiat neden çağırmıyor!!! Üstelik konu arabanın direksiyonu. Araba deyince benim aklıma dört teker bir de direksiyon geliyor.
Bir de bu ara aracımda sinyal kolu problemi yaşıyorum. Bu da belli ki kronik bir arıza. İnternette yazınca onlarca şikayet var bu konuyla ilgili. Üstelik bunun için servis 500 lira istiyor. Düşünüyorum araba ne kadar ki sırf sinyal kolu için 500 lira ödeyeyim.
Ayrıca dsg sorunlu da fiat ın otomatiği sorunsuz mu? Ya da şuan üretilen araçlarda 500 bin km gitmeyen araç var mı? Bakıyorum genel manada düşününce şahin doğan devrinden bu yana, çağın gerekliliklerini de hesaba katmak koşuluyla gelişen birşey yok.