PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soğuk havalarda Araç ısınana kadar engebelerden Geçerken gelen gıcırtı tıkırtılar



igny
23/12/2016, 10:07
Merhaba Arkadaşlar.
Aracımda sabahları gacırtı ve tıkırtılar geliyor sürekli.Aracın içi ısınınca kesiliyor.Yazın bu tarz bir olay yoktu kışın soğuk havalarda olmaya başladı.Bişeyler genleşene kadar oluyor sanırım ama tam yerini tesbit edemedim.Arka taraflardan geliyor.4-5 ay önce arka amortisör ve takon değişti acab yine o mu nüksetti diyecem ama araç ısınınca sesin kesilmesi bu şüphemi kaldırdı.Daha önce bu sorun başına gelen varmı çözüm ü var mı yoksa 15 dk boyunca bunları mecbur çekecekmiyiz.

Ezeldenberi
23/12/2016, 11:30
İsmail bey, bu duyduğunuz tüm sesler için formda çokça konu ve çözümleri mevcut. Bu başlıkları incelemenizi tavsiye ederim.
Sizin araçta ısınınca kaybolan ses sanki kapı lastiklerinin sürtünme sesi gibi. Önlem olarak kaliteli sıvı silikon bakım ürünleri kullanabilirsiniz.
Tıkırtı seslerinin kaynağı oldukça fazla. Mesela arka koltukların oturağının altında ki bağlantı noktasına siyah bant sarmak, pandizot altına benim yaptığım gibi yumuşak pencere lastiği takarak o noktada ki sesi kesebirsiniz.

Bu konu ve altında ki benzer başlıklar size yardımcı olacaktır.
https://forum.grandepuntotr.com/genel/17677-arkadan-gelen-sesler.html

Sonax Gummı Plastik ve Lastik Parlatıcı ve Yenileyici 340200 Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/sonax-gummi-plastik-ve-lastik-parlatici-ve-yenileyici-340200-300ml-p-OTSON340200#reviews)

igny
23/12/2016, 12:06
Teşekkür ederim forumdakilerini okudum evet fakat ısınınca kaybolan bir tıkırtı sorunu ile karşılaşmamıştım o yüzden yeni konu açtım.önerdiğiniz ürünü hergünmü kullnmam gerekli bi periyodu varmı


kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ezeldenberi
23/12/2016, 12:52
Ürünün kutusunda kullanım detay bilgileri olmalı, ona göre hangi sıklıkta uygulama yapılacağına bakarsınız. Zaten ilk kullanımda olası iyileşmeyi fark edersiniz. Devamında ihtiyaç duyulduğunda tekrar kullanılabilir. Aslında bu ürünü hepimizin kullanması gerektiğini düşünüyorum. Hem ses hem de kapı fitilerinin ömrü açısından.