Orijinalini görmek için tıklayınız : Monifold temizliği ve Egr iptali yaptıracağım
Grande puntoma yarın inş monifold-egr-map vs temizliği yaptıracağım.Hazır yaptırırken egr yi iptal ettirmeyi düşünüyorum.Forumda genel kanı iptal ettirme yönünde.Temizlikten önce ve sonrasını ustamdan resimlerini çekmesini isteyeceğim.Kabul ederse resimleri paylaşırım.Aracım 127 binde içi kurum dolmuştur diye tahmin ediyorum
İsmail bey takipteyiz.
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://uploads.-cdn.com/20161220/2d60a9eeb68f5c85a84c6b0cb4954783.jpg
Monifoldun pis hali
Monifold söküldü resmen kurum kustu :)
Ezeldenberi
20/12/2016, 22:05
İsmail bey, elinize sağlık çok faydalı bir paylaşım oldu. Egr temizliği sonrası aracınızın tepkileri nasıl oldu.
İsmail bey, elinize sağlık çok faydalı bir paylaşım oldu. Egr temizliği sonrası aracınızın tepkileri nasıl oldu.
Daha aracı almadım temizliğin yanında triger vs di dünya işlem olacak 3 gün ayrıyız puntomlA . Alınca test edip tüm izlenimlerimi yazacağım .aracımın gaz tepkileri ölü gibiydi yakıtıda yüksekti umarım bunlara çözüm olur
punto1414
21/12/2016, 09:10
aynen sonuçları bekliyoruz :)
tafo0911
21/12/2016, 09:10
Bursa'da kime yaptirdiniz? Maliyet konusunda da bilgi alabilirmiyiz? Ayrica yapilan degisikliklerden sonra izlenimlerinizi merakla bekliyorum.
Bursa'da kime yaptirdiniz? Maliyet konusunda da bilgi alabilirmiyiz? Ayrica yapilan degisikliklerden sonra izlenimlerinizi merakla bekliyorum.
Recep usta can oto ya yaptırıyorym . Sonucu bende merak ediyorum aracı aldıktan sonra izlenimlerimi paylaşıcam arkadaşlar
volkan1065
21/12/2016, 14:07
Recep usta can oto ya yaptırıyorym . Sonucu bende merak ediyorum aracı aldıktan sonra izlenimlerimi paylaşıcam arkadaşlar
Selam söyle recep babacan a iyi ustadır. her türlü sorununu çözer elinden geldiği kadar. Oraya bizim gruruptan arkadaşlarda gelir hepsi ile tanış.
Selam söyle recep babacan a iyi ustadır. her türlü sorununu çözer elinden geldiği kadar. Oraya bizim gruruptan arkadaşlarda gelir hepsi ile tanış.
Aleyküm selam gruptan bazı arkadaşlarla görüştüm hatta geçen hafta guruptan funda ya hız sabitleyici için gittim aracımda artık hız sabitleyicide var :)https://uploads.-cdn.com/20161221/619b4e2312cdb3318f0f46be91b81617.jpg
volkan1065
21/12/2016, 14:54
Aleyküm selam gruptan bazı arkadaşlarla görüştüm hatta geçen hafta guruptan funda ya hız sabitleyici için gittim aracımda artık hız sabitleyicide var :)https://uploads.-cdn.com/20161221/619b4e2312cdb3318f0f46be91b81617.jpg
Funda kankamdır. Onun elindende her iş gelir. Bir çok aksesuarı yaptırabilirsin. Aracıda türkiyedeki tek abarthtır.
https://uploads.-cdn.com/20161222/271bedd7aa9fc1886528713d97a4b694.jpghttps://uploads.-cdn.com/20161222/43ddb414ddd34ab7e44d1cf790f42122.jpghttps://uploads.-cdn.com/20161222/a1219616b64f081ee244c7e63c9669d3.jpg
Temizlendiler çiçek gibi oldular maaşallah :)
Funda kankamdır. Onun elindende her iş gelir. Bir çok aksesuarı yaptırabilirsin. Aracıda türkiyedeki tek abarthtır.
Evet elinden her iş gelen birisi aracına baya bi emek vermiş aracından belli
Ezeldenberi
22/12/2016, 11:08
İsmail bey, buradan ustaniza çok çok selamlarımızı iletin. Görüntü gerçekten çok güzel. Bu zamanda temiz işçilik bulmak gerçekten zor.
Nkaratas
22/12/2016, 13:53
En kisa zamanda ben de yaptirmak istiyorum ancak antakyada bu isi yapacak fiat ustasi var mi bilemiyorum. Ne kadara mal oldu size bu islem
Temizlik 200 tl ye mal oldu ektra bakım triger felanda var 1000 tlyi bulacak
Süper paylaşım, teşekkürler.
Evet Arkadaşlar sonunda aracıma kavuştum.Daha uzun kullanma fırsatım olmadı 30 km lik bir yol yaptım.İlk izlenimlerimi paylaşayım.
Aracımda belirgin bir değişiklik olmuş.
-Sanki daha rahat nefes alır olmuş.
-Önceleri yarım gazdan fazla vererek anca kalkan araba şimdi gaza dokunmamla kalkar halde.
-Motor sessizleşmiş(Bunun etkisi yağdanda olabilir mobil 1 esp koydurdum)
-Kalkışta motorun devrini alana kadar homurdanması ve hırıltı şeklinde garip sesler çıkarması tamamen ortadan kalkmış.
-Rampa yukarı kalkışta çok rahat hızlanabiliyor.
-120 ye nasıl geldiğimi anlamıyorum(Bu sanırım motordan gelen seslerin gitmesinden ötürü ve gaza eskisinden az basarak daha iyi gaz yemesinden oluyor.Pisikolojik olabilir.)
-Duman olayı kesilmiş.
-temizlikten sonra bir müddet fazla yakabilir dediler.O yüzden yakıt değerimi uzun vadede hesaplayım buradan Paylaşıcam
şimdilik ilk izlenimlerim bu kadar.
Detaylı testlerimi yapıp izlenimlerimi yazarım.
Sorucağınız bişey olursa cevaplamaktan memnun olurum
tafo0911
23/12/2016, 11:11
Hayirli ugurlu olsun. Gule gele kazasiz belasiz zevkle kullan insallah.
Hayirli ugurlu olsun. Gule gele kazasiz belasiz zevkle kullan insallah.
Teşekkür ederim
Ezeldenberi
23/12/2016, 11:48
İsmail bey, egr iptali yapıldı mı?
Ayrıca bu paylaşımınız yüz bin km üstü dizel araç sahiplerine ilaç niyetine faydalı bilgiler oldu. Tekrardan teşekkürler.
İsmail bey, egr iptali yapıldı mı?
Ayrıca bu paylaşımınız yüz bin km üstü dizel araç sahiplerine ilaç niyetine faydalı bilgiler oldu. Tekrardan teşekkürler.
Ustam egr iptalini yapmayalım dedi bu işlemler yeterince memnun eder etmezse sonra yaparız dedi bende yaptırmadım açıkçası doğayı kirletmeyede gönlüm razı olmuyordu iyide oldu.100 bin üstündeki araçlara kesinlikle tavsiye ediyorum mutlk yaptırın.aracın nefes aldığını hissediyorsunuz
Ezeldenberi
23/12/2016, 12:55
egr iptalini bende yaptırmadım açıkçası doğayı kirletmeyede gönlüm razı olmuyordu iyide oldu
Teşekkürler....
bnkahraman
26/12/2016, 21:10
Evet Arkadaşlar sonunda aracıma kavuştum.Daha uzun kullanma fırsatım olmadı 30 km lik bir yol yaptım.İlk izlenimlerimi paylaşayım.
-Önceleri yarım gazdan fazla vererek anca kalkan araba şimdi gaza dokunmamla kalkar halde.
-Kalkışta motorun devrini alana kadar homurdanması ve hırıltı şeklinde garip sesler çıkarması tamamen ortadan kalkmış.
-120 ye nasıl geldiğimi anlamıyorum(Bu sanırım motordan gelen seslerin gitmesinden ötürü ve gaza eskisinden az basarak daha iyi gaz yemesinden oluyor.Pisikolojik olabilir.)
-Duman olayı kesilmiş.
-temizlikten sonra bir müddet fazla yakabilir dediler.O yüzden yakıt değerimi uzun vadede hesaplayım buradan Paylaşıcam
Nerede yaptırdınız acaba ben de Bursa'dayım
Nerede yaptırdınız acaba ben de Bursa'dayım
Can oto recep ustada beşyol da
Arkadaşlar 1 haftalık yakıt değerlerini test ettim.
Açıkçası yaptırmamdaki en büyük etken yakıt tüketiminin fazla olması idi.Yaptırmadan önce 5.5 civarında olan yakıt tüketimim 6 ya yükseldi.Güzergahım kullanım tarzım aynı.gaza daha az basarak daha iyi gidiyor.Sert kullanmıyorum kesinlikle sürüş sitilim önceden ne ise o ama buna rağmen yakt tüketim değeri arttı.Biraz araştırdım ilk 100 km yakıt artabileceğini ama sonra düşeceğini okudum.Fakat 250 km oldu . hala yükselmekte yakıt değerlerim.
Sizce neden olabilir daha tam oturmamışmıdır.nekadar geçmesi lazım değerlerin normale dönmesi için.Artık düşmesini geçtim eski değerlerine gelse yeter.
punto1414
29/12/2016, 11:03
demekki benim gibi olsanız kafayı yersiniz:Dşehiriçi şu an 8.1 yanlış anlaşılmasın 1.3 mjet arabam
demekki benim gibi olsanız kafayı yersiniz:Dşehiriçi şu an 8.1 yanlış anlaşılmasın 1.3 mjet arabam
Sıkışık trafik olsa benimkide onu geçecektir.Daha önce sıkışık trafiktede test ettim 8-9 arası oluyor .Hatta 10 ları görmek çok zor değil.Ama benim güzergahımım %75 i otoban ortalama 90-100 ile gidiyorum.%25 lik kesimde 4-5 tane trafik lambası var oda çok bekletmiyor.
Ah clio ah ne kadar gazlasamda 4.5 litreyi geçmezdi benim eski emektar :) özlemiyor değilim sırf yakıt konusunda
punto1414
29/12/2016, 11:17
clio demişken,arkadaşın şirket arabası var yeni kasa hb cliolardan..dün öyle bi tur attım arabada gaza basmaya kokrtum bastığın anda roketliyor
clio demişken,arkadaşın şirket arabası var yeni kasa hb cliolardan..dün öyle bi tur attım arabada gaza basmaya kokrtum bastığın anda roketliyor
evet clionun alt devirleri çok canlı cliodan sonra punto ya alışmak çok zor oldu.Alt devirde birden fırlayan bir arabadan inip ald devirleri ölü olan bir araca heleki benimki gibi tıkalı bir araca binince alışmam zor oldu.
Ezeldenberi
29/12/2016, 12:55
İsmail bey, Formda map sensörü temizliğinin yakıt tüketimi azalttığı yazıyor, bi denemek lazım. Siz temizlettiniz mı?
Aracimon bugun map sensorunu temizledik kulak temizliyicilerden yarim kutu bitti ama aracin yakiti dustu debimetreyi temizleyemedik bir tane vida aradaydi ona uygun anahtar olmadigi icin temizyemedik
İsmail bey, Formda map sensörü temizliğinin yakıt tüketimi azalttığı yazıyor, bi denemek lazım. Siz temizlettiniz mı?
Evet kurum bağlayabilecek tüm parçalar temizlendi map debimetre boğaz kelebeği egr vs
sizinki yine iyiymiş bu sabah benimki 9,0lt gösteriyordu yazın 7,2 görüyodum aynı güzargahta soğuk yedi bizi
-Duman olayı kesilmiş.
map egr ve manifold temizliğimi 200 lira tuttu
bende son zamanlarda ilk kalkışlarda birazcık hantallık var sizde bu tarz bi sorun varmıydı varsa halloldumu
volkan1065
30/12/2016, 01:01
bende son zamanlarda ilk kalkışlarda birazcık hantallık var sizde bu tarz bi sorun varmıydı varsa halloldumu
Sinan hocam yakıtını nerden alıyorsun. Shell-Total-Bp. Her zaman aldığın bir marka varsa farklı bir markaya geç bakalım. Eğer sorun değişmez ise EGR ve Map sensörü temizliği işe yarar. Birde aracın km 120000 geçtiyse maddi olarak müsati olduğunda enjektörleri söktürüp kontrol ettir temzilettirip kalibrasyon ayarı yaptır. Bazı ustalar gerek yok duman yoksa falan diyorlar ama biz başka bir sorun için albeada söktürüp kalibrasyon yaptırdık aracın gidişi yakıtı değişti. Aldığımız yakıtlar maalesef enjektörleri mahvediyor.
İlk kalkışlarda hantallık ve motordan gelen bi zorlanma sesi vardı şükür şuan öyle bi sorun kalmadı
Sinan hocam yakıtını nerden alıyorsun. Shell-Total-Bp. Her zaman aldığın bir marka varsa farklı bir markaya geç bakalım. Eğer sorun değişmez ise EGR ve Map sensörü temizliği işe yarar. Birde aracın km 120000 geçtiyse maddi olarak müsati olduğunda enjektörleri söktürüp kontrol ettir temzilettirip kalibrasyon ayarı yaptır. Bazı ustalar gerek yok duman yoksa falan diyorlar ama biz başka bir sorun için albeada söktürüp kalibrasyon yaptırdık aracın gidişi yakıtı değişti. Aldığımız yakıtlar maalesef enjektörleri mahvediyor.
hocam istisnasız shell nitro alıyorum önceki sahibide uzun zamandır aynı yakıtı kullanıyormuş banada o tavsiye etmişti bende hep shell kullanırım depo boşalınca totalden alıp deneyeyim o zaman bence bu iş dediğiniz gibi sensör ve manifoldu temizletmeye doğru gidiyor ilk zaman sanki bu kadar hantallık yoktu
aracım şuan 93 binde
İlk kalkışlarda hantallık ve motordan gelen bi zorlanma sesi vardı şükür şuan öyle bi sorun kalmadı
bu farkı yaşadıysanız bende bu işlemi yaptırabilirim o zaman
bu farkı yaşadıysanız bende bu işlemi yaptırabilirim o zaman
Temizletmeni tavsiye ederim benimkisi bayağı tıkalıymış bir poşet kurum çıktı içinden ciddi bir fark oldu öncesine göre.bi sıkıntı yakıtı arttı oda bir depo sonra normale döner inş
yakıtta bu ayki sıfırlamamdan sonra uçtu yazın 7,2 yakıyodum aynı güzargahta geçen kış en çok 8,2 lt görüyodum bu karda yine aynı güzargahta 9,3lt gördüm ortalama hızım 15km\h baya ara sokaklarda kullanıyorum 4-5 vitesleri hiç görmüyorum neredeyse uzun zamandırda bi uzun yol yapmak nasip olmadı dizel diye aldık benzinli gibi yakıyor bu kış şartları arabaya kısa mesafe kullandığım için çok yaktırıyo diye kendimi avutuyodum ama iş iyice kötüye gidiyor
Kısa mesafe ve düşük hızlarda dizel araç bence zarardan başka bişey değil .motor geç ısınıyor.benim ortalama hızın 37 mesafede git gel 80 km civarı hergün o yüzden dizel aldım yoksa benzinli alırdım
Araba almadan önce neredeyse konuştuğum herkes dizel araba tavsiye etti. Şuan dizel aldığım için aslında memnunum ancak kısa mesafeler için gerçekten gereksiz geliyor. Motor geç ısınıyor ve amacına uygun bir kullanım şekli olmuyor. Günlük 16 km yol yapıyorum işe git gel. Bu amaç için benzinli kullansam da çok bir farkı olmayacak gibi geliyor. Tabi bizim araçların ikinci elde dizel ile benzinli arasında fiyat farkı çok az gibi. Bir de dizelin vermiş olduğu yüksek tork bir avantaj. Şuan araç alacak alsam ne tercih ederim gerçekten bilmiyorum.
feyzullah
01/01/2017, 02:10
Araba almadan önce neredeyse konuştuğum herkes dizel araba tavsiye etti. Şuan dizel aldığım için aslında memnunum ancak kısa mesafeler için gerçekten gereksiz geliyor. Motor geç ısınıyor ve amacına uygun bir kullanım şekli olmuyor. Günlük 16 km yol yapıyorum işe git gel. Bu amaç için benzinli kullansam da çok bir farkı olmayacak gibi geliyor. Tabi bizim araçların ikinci elde dizel ile benzinli arasında fiyat farkı çok az gibi. Bir de dizelin vermiş olduğu yüksek tork bir avantaj. Şuan araç alacak alsam ne tercih ederim gerçekten bilmiyorum.
Dizelin son yakıt zamlarıyla birlikte ne yazıkki yüksek torktan başka avantajlı yanı kalmadı. Dizelin marşına basıp kar etmeyi hedefliyorsak kontağı kapatana kadar en az 20 km. yol yapmamız gerekiyor. Isınmadığı takdirde gerekten çok yüksek tüketim değerleri ortaya çıkabiliyor. Geçen gün accent blue aracının şehir içerisinde ısınmadığı için 10 litre mazot tüketmesinden bir arkadaşım yakınıyordu.
eski aracım gazlıydı onada ne ayarlar ne filmler çevirdim bu aylarda oda kısa mesafede hatrı sayılır şekilde yakıyodu bence arada muazzam bi fark yok normalde ara ara gün aşırı istanbul içi durmadan gezindiğim bazende uzun yol yaptığım için zararım yok ama bu ara iş güç kısmet olmadı gaz işkncesini çekip yılda 2-3 kez usta usta gezeceğime dizelin 100 km de fazladan 1-2 litre yakması eskiye göre pekte üzmez beni çokta memnunum 2 yıldır kafam rahat tabi fazla yakmamasını için bakım zamanı egr temizliği ile uzun süre bu sorundan kurtulmayı hedefliyorum
bugün lpg nin de 3 lirayı geçtiği söylendi bu gelen son zam ile beraber lpg de çok ucuz değil artık
ben arabayı satarken en son 1,99 dan alıyodum mesela
Malesef ülkemizde yakıt fiyatlarının yüksek olması araçlarımızın çok fazla tükettiği izlenimi doğuruyor bizde 2-3 sene yurt dışında kaldım.Orada araç kullanan arkadaşlardan hiç çok yaktığı ile ilgili şikayet duymuyordum ki adamlar 2000 cc motorlu araçlar kullanıyor.Durum bu
hocam yakıt durumunuz nasıl oldu ?