Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Puntom ile Buzda Dans :)
Arkadaşlar merhaba.Aracımı alalı ilk kışım .
90 lık 1.3 otomatik.
sıfır michellin croscliment taktırdım yeni aldığımda 5 aylık felan.
Dün hava -1 derecede iken çok ufak bir virajda araç birden kaymaya başladı tamamen kontrolümden çıktı.Allah tan ESP devreye girdi ve beni karşıdan gelen araca çarpmaktan kurtardı.herzaman herkış diğer araçlarımla geçtiğim yol hiç böyle olmamıştı.Puntonun yol tutuşu ilemi alakalı.Bu kadar kötümü yol tutuşu bu araçların.Yolda buzlanlama vardı muhtemelen ama daha önce aynı yoldan defalarca geçtim hatta -10 larda bile geçmiştim bir sorun yaşamamıştım
cavalier79
14/12/2016, 11:43
- dereceler tabi ki yol koşullarında oldukça negatif bir durum fakat tamamen belirleyici değil,
Sizli havada - değer yolda farklı bir duruma , yola dökülebilecek bir kimyasal farklı bir duruma sebep olabilir,
Yol tutuşu konusunda ben limitlerimi bildiğim için sorun yaşamıyorum ,
Ezeldenberi
14/12/2016, 11:46
Crossclimate'ler buzda yol tutuşu malesef kötü. Youtube'da bir videodan izlemiştim.
https://www.youtube.com/watch?v=CC_UvZZSfAY
https://www.youtube.com/watch?v=FOUZH2BK3dg
Ezeldenberi
14/12/2016, 16:41
Aslında lastiklerin havasını kontrol etmek lazım. Çok yüksek olabilir.
Umarım karda bizi yarı yolda bırakmaz
volkan1065
14/12/2016, 17:28
Crossclimate öyle aman aman bir performans beklemeyin. Daha çok düz yollarda 1-15 cm kar için ideal ama tabi temkinli gitmek üzere. Geçmiş olduğunuz yola belki geceden dökülen bir sıvı nedeni ile olmuş olabilir. Puntonun yol tutuşu iyidir o kadar kötü değil. kar lastiği performansı olan 4 mevsimlik Nokıan weatfprooftur.
alivepro
15/12/2016, 09:15
Puntoların yol tutuşu, daha doğrusu fiat grubunun yol tutuşu genel olarak zayıf ayrıca yüksek hızlarda verdiği güvende maalesef zayıf kıyas yapacak olursak corsa ile punto arasında yol tutuş ve yüksek hızda güven verme açısından uzak ara fark var diyebilirim. Test edebilirsiniz.
feyzullah
15/12/2016, 11:10
Punto parası kadar arabadır. Parasının hakkını son kuruşuna kadar verir. 3 yıldır kullandığım 1.4 fire puntoyu daha bir defa bile kaydırmış değilim. Ya da yol tutuşunun zayıflığından dolayı sıkıntı yaşamış değilim. Üstelik bugüne kadar hep 175/65r15 lastikleri kullandım. Kış lastiği hiç takmadım. Punto b sınıfı bir araç. Yüksek hız derken araçtan parası kadar güven beklemek lazım. Kaldıki ülkemizdeki yasal hız sınırlarına uyulduğu sürece fevkalede güvenlidir. Corsa'nın fiyatları puntolardan biraz daha yüksek dolayısıyla bazı konularda puntodan daha ileride olması oldukça normal bir durum.
Ezeldenberi
15/12/2016, 11:15
Arkadaşlar aman dikkat!
Az önce komşum söyledi, dün Ankara'da otoban gişe çıkışında eski kasa( 2000 civarı)Opel vectra'sıyla gizli buzlanma nedeniyle kaza yapmış. Araç pert, çok şükür kendilerinde bişey yokmuş. Kaza sonrası gişelere tuzlama yapılmış! !!!!!
Aslında lastiklerin havasını kontrol etmek lazım. Çok yüksek olabilir.
lastik havalarım önler 32 arkalar 30 185 65 15 normal mi acaba
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bide okuduğum kadarı ile buzda karlastikleri bile tutunmakta zorluk yaşıyormuş esas performansı karda göreceğiz artık bursada 15 cm üzerine pek kar olmuyor o yüzden bu lstikleri tercih etmiştim bakalım görecez
feyzullah
15/12/2016, 12:51
lastik havalarım önler 32 arkalar 30 185 65 15 normal mi acaba
Lastik havalarınız normal. 5 kişi ve bagaj dolu yol yapacaksanız o zaman arkaları da 32 yapmak iyi olur. Buzda, arabanın yol tutuşu ve kar lastiklerinin olağanüstü performansından ziyade bizi tehlikelerden asıl koruyacak olan etken azami dikkattir. Kar lastiğinin en iyisi yaz lastiklerine göre %20 daha güvenlidir. Bunu kış lastiği üreticileri söylüyor. Temkinli olmakta, hız sınırlarına uymakta ve mümkün olduğu kadar az araç kullanmakta fayda var.
cavalier79
15/12/2016, 13:48
Lastik basınçlarınızı üreticinin belirttiği ( Kitapçık yada , depo kapağında yazar ) değerlerde tutunuz , kesinlikle yol , yada yük şartlarına göre lastik basınçları ile oynanmaz.
feyzullah
15/12/2016, 14:51
Lastik basınçlarınızı üreticinin belirttiği ( Kitapçık yada , depo kapağında yazar ) değerlerde tutunuz , kesinlikle yol , yada yük şartlarına göre lastik basınçları ile oynanmaz.
2008 kullanım kitapçığında bagaj ve arka koltuk tam dolu olduğunda ve sürekli 160 ve üzeri hızlarda gidilecekse o zaman arka ve ön lastiklerin basınçları 32 olmalı diye yazıyor.
Crossclimate öyle aman aman bir performans beklemeyin. Daha çok düz yollarda 1-15 cm kar için ideal ama tabi temkinli gitmek üzere. Geçmiş olduğunuz yola belki geceden dökülen bir sıvı nedeni ile olmuş olabilir. Puntonun yol tutuşu iyidir o kadar kötü değil. kar lastiği performansı olan 4 mevsimlik Nokıan weatfprooftur.
Aslında Nokian ile Crosscliment arasında kalmıştım ikisinede elledim.Nokian çok yumuşak çabuk yıpranır diye bunu aldım.
Lastik havalarınız normal. 5 kişi ve bagaj dolu yol yapacaksanız o zaman arkaları da 32 yapmak iyi olur. Buzda, arabanın yol tutuşu ve kar lastiklerinin olağanüstü performansından ziyade bizi tehlikelerden asıl koruyacak olan etken azami dikkattir. Kar lastiğinin en iyisi yaz lastiklerine göre %20 daha güvenlidir. Bunu kış lastiği üreticileri söylüyor. Temkinli olmakta, hız sınırlarına uymakta ve mümkün olduğu kadar az araç kullanmakta fayda var.
Kar lastiğinin en kotusu yaz lastiğinden %20 daha guvenlidir demek istediniz sanırım ?
feyzullah
15/12/2016, 20:12
Kar lastiğinin en kotusu yaz lastiğinden %20 daha guvenlidir demek istediniz sanırım ?
Nokian'ın kendi kar lastikleri için yazdığı tanıtımdan okumuştum bu bilgiyi. Tecrübi değil kitabi bilgidir. Çünkü ben kış lastiği kullanmadım bu zamana kadar.
Nokian'ın kendi kar lastikleri için yazdığı tanıtımdan okumuştum bu bilgiyi. Tecrübi değil kitabi bilgidir. Çünkü ben kış lastiği kullanmadım bu zamana kadar.
Yukarıda Kar lastiğinin en iyisi yazmissiniz onun icin dedim :)
feyzullah
15/12/2016, 20:27
Yukarıda Kar lastiğinin en iyisi yazmissiniz onun icin dedim :)
Nokian kar lastiklerinin en iyisidir diye bir sürü övgüler alıyor forumlarda ondan en iyi dedim:) ama son derece iddialı bir paylaşım olmuş bidaha okuyunca farkettim:)
zaten crossclimate den kış lastiği performansı beklemek hayalcilik olur
buzlanmada yoluna virajına göre kış lastiğide kayıyor dikkati elden bırakmamak lazım lastiğiniz kötü değil
zaten crossclimate den kış lastiği performansı beklemek hayalcilik olur
buzlanmada yoluna virajına göre kış lastiğide kayıyor dikkati elden bırakmamak lazım lastiğiniz kötü değil
Kış lastiği performansı beklemiyordum bunu bilerek aldım ama 4 mevsim lastikten biraz daha iyi bi yol tutuş bekliyordum açıkçası ama dediğiniz gübi buzda kar lastiği bile çaresiz. 4 mevsim de kaymaması mümkün değildi sanırım
hocam aynı lastiği kullanıyorum geçen kış baya memnundum -9 derecede falan kullandım buzdada iyiydi ama daha önce kış lastiği ile buz üstünde bile çaresiz kalındığını bilirim yapacak bişey yok Allah kaza bela vermesin